Handige hulpmiddelen als je vanuit je rolstoel je kindje verzorgt

Handige hulpmiddelen als je vanuit je rolstoel je kindje verzorgt

Handige hulpmiddelen als je vanuit je rolstoel je kindje verzorgt

Af en toe komen er pareltjes binnen bij de Scouters redactie. Zo ook deze. Anneloes Scholten schreef de Scouters redactie twee weken geleden: “We hopen dat we, met deze voor ons perfecte oplossing voor ouders in een rolstoel, andere mensen blij kunnen maken. De verf is er hier een daar wat vanaf, maar verder is het in prima staat. Wij hebben er in ieder geval heel veel gemak en plezier van gehad! Ik weet hoe lastig het is om iets geschikts te vinden als je zwanger bent en in een rolstoel zit. Ik gun iemand anders ook het plezier wat ik ervan gehad heb. Het gaat om een bedje, box en commode.”

Gratis af te halen in de buurt van Haaksbergen

De kinderen van Anneloes zijn eruit gegroeid. Zij biedt onderstaande hulpmiddelen graag aan, woon je in de buurt van Haaksbergen, of heb je de rit ervoor over, laat het de redactie van Scouters weten, dan brengen we jullie met elkaar in contact. Je kunt onderstaande producten gratis ophalen.

En woon je niet in de buurt, het zijn gewoon hele goede tips hoe je met bestaande producten en een beetje creativiteit, je eigen hulpmiddelen maakt. En grappig hoe soms ideeën spontaan samenvallen, onze vrijwilliger Ria is net begonnen met het beschrijven van een aantal hulpmiddelen, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Tik in de zoekmachine van Scouters in “zelf maken” en je vindt de eerste twee hulpmiddelen in deze reeks. En zie je gelijk hoe goed onze zoekmachine tegenwoordig werkt, zijn we trots op.

Wat heeft Anneloes

De commode is elektrisch in hoogte verstelbaar met behulp van bijgeleverde afstandsbediening. De werkhoogte kan worden ingesteld van minimaal 42cm tot en met maximaal 111cm hoog.

Het werkblad is 120cm breed en 80cm diep.

Het staat niet op de foto, maar er zit ook nog een zachte mat bij die precies op het werkblad past

Het bedje; Dit is oorspronkelijk een stapelbedje van Ikea. Deze heb ik zelf aangepast zodat het ook makkelijk te gebruiken is voor een ouder in een rolstoel. Je kunt met je rolstoel onder het bedje rijden en je baby veilig in bed leggen, troosten, voorlezen, enz. enz...

De afmetingen zijn: 70cm diep, 160cm hoog, 127cm breed, de ruimte onder het bed is 75cm.

De box hebben wij destijds zelf via Marktplaats gekocht. Je kunt met je rolstoel makkelijk onder de box rijden en zo mooi dicht bij je kindje zitten.

Afmetingen zijn: Totale hoogte 174cm, breedte 110cm, diepte 80cm, hoogte onder box 64cm.

“We zouden het leuk vinden als we hier andere mensen blij mee kunnen maken. Het is vooral heel fijn dat je dicht bij je kindje kunt komen om bv even te knuffelen of te troosten.”