Aan alle mensen met een beperking of chronische ziekte

21 augustus 2019 - Door: Karina Arbete

Op Scouters schrijft een aantal mensen af en toe over hun ervaringen. De meeste schrijvers hebben het over problemen bij een bewegingsbeperking, maar er zijn veel meer soorten beperkingen. Op Scouters vind je dan ook informatie over hulpmiddelen voor alle beperkingen, maar dat zien we niet terug in het aanbod van bloggers. Hoe ziet het dagelijkse leven eruit met andere beperkingen en wat kunnen wij daar van leren? De redactie is zeer nieuwsgierig en wil daar graag het fijne van weten. Met als doel: anderen helpen met goede informatie. Dat is precies de doelstelling van Scouters.

Door Karina Arbete

 

 

 

 

Slechthorenden

Iemand die goed hoort, heeft geen idee van de problemen die een dove of slechthorende ondervindt in het dagelijks leven. Kun jij goed gebruik maken van een computer, laptop, smartphone of ander apparaat, of heb je daar hulpmiddelen bij nodig? Welke hulpmiddelen zijn dat, hoe kun je ze aanschaffen, worden ze vergoed en door wie? Zijn bijvoorbeeld video´s wel of niet ondertiteld? Kun je met jouw beperking werken en leven en welke hulpmiddelen gebruik je daarbij? Laat iedereen zonder gehoorbeperking jouw wereld zien!

Slechtzienden

Wie geen zichtbeperking heeft kan zich niet voorstellen welke problemen een blinde of slechtziende in het dagelijks leven tegenkomt en welke hulpmiddelen er zijn. We weten wel dat braille bestaat en dat er blindengeleidehonden en blindenstokken zijn, maar veel verder gaat onze kennis niet als je geen blinde of slechtziende in je directe omgeving hebt. We hebben al wel wat hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden verzameld, maar er zijn er veel meer. Hoe zit het met de toegankelijkheid van websites en andere dagelijkse situaties? Heb je een betaalde baan en in welke functie? Laat het iedereen weten en geef ons tips en aanwijzingen voor verbeteringen.

Andere beperkingen of ziekten

Of heb je een heel andere ziekte of beperking met bijbehorende problemen? Geef ons een inkijkje in je leven, zodat we meer begrip voor jouw problemen krijgen en informatie kunnen verzamelen over meer hulpmiddelen, die ertoe bijdragen dat je met een beperking of ziekte toch mobiel blijft of mee kunt doen in de maatschappij.

Nuttige informatie

De informatie die jullie ons geven kan ook nuttig zijn voor de redactie van Scouters, zodat zij op zoek kunnen gaan naar een goede oplossing om alle informatie ook voor jou toegankelijk te maken.

Oproep

Iedereen moet volwaardig kunnen meedoen – dat staat in het VN-verdrag handicap, dat Nederland in 2016 heeft ondertekend. Dat is niet alleen bedoeld voor mensen in een rolstoel, maar voor iedereen, met welke beperking dan ook.

Het zou toch mooi zijn als Scouters meer bloggers krijgt met verschillende soorten beperkingen, om de rest te laten weten hoe het leven met die beperking is? Je kunt ook als (mantel)zorger je steentje bijdragen door te schrijven over hulpmiddelen die wel en niet goed werken. Alle informatie is welkom.
Vergeet niet: ervaringsverhalen worden altijd erg gewaardeerd.

Dus, doven, blinden, mensen met of zonder handen/voeten, verlammingen of andere beperkingen: laat je horen en zien en schrijf een bericht naar de redactie van Scouters!

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site