Aan de rol in het buitenland

17 juni 2016 - Door: Bart van der Dussen

In mijn leven heb ik best wat afgereisd en wat landen gezien. Niet dat ik zo’n wereldreiziger ben maar ik heb wel wat vluchten, autoritten en bustochten gemaakt, binnen Europa of daarbuiten. Behalve landen als Frankrijk, Spanje, Engeland ben ik ook naar Mexico, Jamaica en Canada geweest. En toen ik op de Support Beurs was dit jaar, werd mijn aandacht onder andere getrokken naar een aantal stands die met aangepast vakantie vieren in andere streken te maken hebben.

Bart van der Dussen

 

Door Bart van der Dussen

Aangepaste vakantiesRolstoel mee op reis: vast gedoe, of toch niet?

Ondanks dat ik zelf een handicap sinds de geboorte heb, gebruik ik sinds 2004 pas een rolstoel. Op vakantie nam ik geen rolstoel mee, ik zorgde ervoor dat ik voor de deur afgezet werd met auto of taxi. Of ik liep afstanden die me vaak eigenlijk te lang waren. Ik had weerstand tegen het gedoe wat ik vreesde te krijgen om met mijn rolstoel in het vliegtuig of de bus te gaan. Dus dan maar lopen over de buitenlandse paden.

Vorig jaar toen ik naar Frankrijk ging met het vliegtuig was ik om. Ik meldde bij de luchtvaartmaatschappij of ik mijn rolstoel mee kon nemen. Ik wist niet dat dat zo makkelijk ging. Het afgelopen jaar ben ik verder met rolstoel gereisd naar Zagreb in de bus en naar Londen in het vliegtuig. Om van Londen naar Rotterdam te komen was wel een uitdaging. Ik werd niet echt goed geholpen om goed bij het vliegtuig te komen, waardoor ik een vliegtuig miste. Het vliegtuig is wel voor me omgeboekt gelukkig.

Cruises naar een kuuroord, geweldig dat dat kan!

Ik ben me gaan verdiepen in wat er op het gebied van reizen met een handicap verder allemaal te koop is. Mijn oog viel tijdens de Support Beurs op een aantal organisaties die cruises aanbieden of reizen naar een kuuroord of hoofdstad. Ik heb daar ook wat folders meegenomen. Geweldig dat dat kan. Er zijn zelfs zorgmogelijkheden tijdens de reis en verblijf. Nou heb ik dat zelf verder niet nodig, maar ik ben wel onder de indruk wat er op de markt is. Meer dan ik van tevoren dacht. Er was zelfs een stand van een Duits hotel dat volledig aangepaste kamers heeft. En een organisatie specifiek gericht op (zorg)reizen naar Spanje.

Deze organisaties voor aangepaste vakanties heb ik tijdens de Support Beurs gescout

Om af te sluiten zet ik hieronder gegevens neer van organisaties waar ik folders van heb. En wat de specialiteit is. Er is dus veel meer mogelijk dan ik tot nu toe heb gedacht.

Ook jouw ervaring delen op Scouters?

Jij kan ook blogger worden. Heb je interesse? Laat het weten, we kijken uit naar je bericht!

Aanmelden als blogger

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site