Relaxed een frisse neus halen met de hybride handbike Stricker Lipo Smart voor je rolstoel

Advertorial Stricker

Een handbike die je elektrisch ondersteunt tijdens het fietsen, maar waarmee je ook volledig elektrisch of op armkracht kunt rijden? Dat is de hybride aankoppelbike Stricker Lipo Smart. Een uitkomst als je je armen zoveel mogelijk wilt blijven gebruiken, maar tegelijk de keuze wilt hebben je te laten rijden.

Advertorial

Fietsen ondanks arm- of handproblemen

Als je vanwege handproblemen of een verminderde armfunctie niet goed meer overweg kunt met een standaard handbike, dan is het tijd voor wat anders. De aankoppelbike Stricker Lipo Smart is in dat geval een uitstekend vervoermiddel. Zeker als je als rolstoeler zelfstandig wilt blijven fietsen en niet alleen korte ritjes wilt maken in de nabije omgeving van je huis. Dat kan natuurlijk prima, maar ook als je er langer op uit wilt, naar de stad of het bos in, is de Stricker Lipo Smart handbike een goede keuze. Met een volle accu kun je een afstand afleggen van tussen de 40/50 km als je zelf met je armen ‘meetrapt’. Zonder meetrappen haal je met gemak 30 km. Genoeg voor een flinke fietstocht in de frisse buitenlucht.

CHECK

 Met een volle accu heb je als je ‘meetrapt’ een bereik van 40 tot 50 km.

In een oogwenk aankoppelen

De Stricker Lipo Smart is bedoeld als handbike voor een vaste rolstoel. Je koppelt de voorzetfiets met 2 klemmen aan het frame van je stoel. De klemmen plaats je zo’n 25 cm boven de voetplaat. Voor het aandraaien van de hendels van de aankoppelfiets is niet veel kracht nodig. En uiteraard stel je de Stricker in op een hoogte die voor jouw armen prettig is. Ook de afstand tot je benen stel je op maat in. Zodat je lekker en ontspannen zit tijdens het fietsen.

CHECK

Je rolstoel wordt niet zwaarder, want de Stricker voorzetfiets koppel je zonder adapter aan het frame.

Handbike Stricker

Adapterloos bevestigen

De Lipo Smart wordt zonder adapter aan het frame van de rolstoel vastgemaakt. Dat scheelt, want daardoor behoudt je stoel zijn normale gewicht. Dat vergemakkelijkt het in- en uitladen in de achterbak van de auto als je verder van huis gaat. Je neemt de handbike moeiteloos mee op bezoek naar vrienden in een andere stad, op vakantie of gewoon voor een tochtje door bos en hei.

Gebruiksgemak Stricker Lipo Smart aankoppelbike

Martijn: “Het grootste voordeel van de Stricker Lipo Smart is dat het een hybride handbike is, die je volledig elektrisch kan rijden en die je daarnaast als (elektrische) fiets kan gebruiken. Die combinatie vind ik ideaal. Want voor de armspieren is een handbike die alleen maar elektrisch kan rijden natuurlijk helemaal niks. Een bijkomend voordeel vind ik dat er geen extra adapters aan mijn rolstoel gehangen hoeven te worden. Ik zet mijn rolstoel namelijk ook zelf in en uit de auto en dan wil je het frame niet zwaarder maken dan strikt noodzakelijk. Verder is de Stricker voorzetfiets licht en makkelijk te bedienen.”

Geruisloos wegrijden

Vóór het wegrijden, druk je eerst de klemmen naar beneden. Vervolgens duw je de handbike naar voren, waardoor de voorwielen van je rolstoel loskomen van de grond. Eén druk op de wegrijknop en de Stricker handbike zet zich geruisloos in beweging. Zodra je genoeg vaart hebt, kun je naar believen mee gaan trappen of puur op armkracht fietsen. Maar dat hoeft allemaal niet. Ook zonder meetrappen haal je een snelheid van 25 km/u.

CHECK

“Er zit een grote halogeen lamp op. Die geeft bijna net zoveel licht als een autolamp. Daar kan je een huis mee verlichten.” Martijn

Makkelijk te bedienen

Niet alleen het aankoppelen en wegrijden is eenvoudig, ook de bediening is makkelijk. De wegrijknop is natuurlijk ideaal en de elektrische ondersteuning zet je – ook tijdens het rijden – eenvoudigweg aan door de rijschakelaar om te zetten. Schakelen en ook remmen gaat zonder al te veel krachtsinspanning.

Fijn hulpmiddel

Je zelfstandigheid is als rolstoeler natuurlijk een groot goed. Je wilt er zelf op uit kunnen gaan, op het moment dat jij daar behoefte aan hebt of even een boodschap wilt doen. Met deze Lipo Smart Handbike kan dat! Het enige dat je in de gaten moet houden is dat je accu opgeladen is. En met een extra accu, is je bereik 2 maal zo groot. Dat is natuurlijk helemaal super! Dan kun je echt een dagtocht maken.

Specificaties hybride handbike Stricker Lipo Smart

Martijn: “De handbike Stricker Lipo Smart is gemaakt van gewapend aluminium. Dat is stevig materiaal dat vrijwel onverwoestbaar is. De fiets vraagt dan ook weinig onderhoud. Gelukkig zijn de handgrepen van de ‘trappers’ ook met een slechte handfunctie goed te bedienen. De 8 versnellingen zorgen ervoor dat je je naar vermogen zwaarder en lichter mee kunt ‘trappen’. Want dat scheelt bij mij de ene of andere dag wel eens wat. De Stricker heeft 2 handremmen: een knijprem en een schijfrem. Dus om te stoppen, zit er meer dan voldoende kracht in. Verder heb je een snelheidsmeter en een display voor de accu. Je ziet hoe vaak hij is geladen en hoeveel hij nog heeft. Dan weet je hoe ver je nog kunt gaan.”

Informatie en bestellen

Heb je interesse en wil je de Stricker Lipo Smart bestellen? Dat kan!

Bestel de Stricker

Dit is een advertorial. Dat betekent dat de onafhankelijke Scouters redactie niet verantwoordelijk is voor de inhoud van dit artikel, maar de producent of leverancier zelf. Meer lezen over hoe Scouters werkt met advertenties