Afscheid van de trekker

11 oktober 2019 - Door: Almer Regter

Er zijn soms van die verlangens waarvan je niet weet dat je ze hebt.
Om de paar jaar moet ik voor het verlengen van mijn rijbewijs medisch gekeurd worden. Sinds 2016 is mijn rijbewijs vanuit het CBR gekoppeld met het chassisnr. van mijn auto bij de RDW. Toen werd ik op een koude maandagmiddag gebeld door een licht wanhopig klinkende meneer van het CBR. Het probleem was dit: mijn rijbewijs is geldig voor de auto en de trekker. De CBR computer vroeg aan de RDW computer om het chassisnr. van mijn auto en kreeg dat soepeltjes retour. Vervolgens werd gevraagd om dat van mijn trekker. Dat ik geen trekker heb was voor de CBR-computer echter niet te bevatten. De licht wanhopige meneer vroeg of ik alsjeblieft afstand wilde doen van mijn trekkeraanduiding. Hij vertelde daarbij dat de boel zo erg was vastgelopen dat ze al een paar uur geen enkel rijbewijs meer hadden kunnen uitgeven.

Almer Regter rondDoor Almer

 

 

 

 

 

 

Computercrash

Met lichte weemoed heb ik met de hand over het hart gestreken en afstand gedaan van die vermelding. Ik dacht dus dat dit geregeld was voor de toekomst. Nu ben ik weer met die procedure bezig en nu loopt het weer vast. Uit het laatste telefoongesprek bleek dat de ICT-afdeling opdracht heeft gekregen om uit te zoeken waarom het verlengen vastloopt. De vertraging komt dus niet door de ambtelijke molens maar alweer omdat het computersysteem niet met mij overweg kan.
Afscheid van de trekker

Afscheid

Met de aanschaf van een trekker zou dat probleem eenvoudig op te lossen zijn. Die hoeft het verder niet te doen en kan als ornament in de tuin staan. Ik stel mij iets voor met klimop of rozen over een roestig wrak. Er hoeft alleen maar een chassissnr. op te staan.
Maar intussen is mijn rijbewijs weer verlengd en ook nu ontbreekt de trekker op de achterkant. Het voelt toch wel een beetje als een gemis. Ook al was ik het nooit van plan, nu ik het rijbewijs nog eens bekijk besef ik dat ik nooit een trekker zal rijden.

Reacties (3)

  • Door Elly Waaijer (Scouters) op 15 oktober 2019

    Na veel stukken in de reguliere pers over de problemen bij het CBR, begrijp ik nu hoe de wachtlijsten op kunnen lopen. Maar goed Almer, zat jij maar mooi op die trekker!

  • Door Sander op 12 oktober 2019

    😂😂😂 ik lig hier helemaal dubel!

  • Door Nico Knibbe op 11 oktober 2019

    Briljant, wat een bizar verhaal. Misschien kunnen ze bij het CBR met de pet rond voor een aangepaste trekker.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site