Hoe doe je wat je wil doen, ook als je in een rolstoel zit? Stephanie deelt 3 tips & tricks

20 maart 2016 - Door: Stephanie Hollanders

Iedere maand scout ze wel een handige tip of trick waarmee ze het zichzelf makkelijker kan maken. Of het nu voor het huishouden is, om goed te kunnen bewegen in en om huis of om zichzelf te verwennen. Stephanie Hollanders deelt 3 tips.

Stephanie Hollanders

Door Stephanie Hollanders

Tip 1: Handen zonder eelt dankzij een elektrische vijl

Eeltvijl van SchollOok voor mijn ongeluk had ik al geen poezelige handjes. Het waren echte werkhanden, maar vergleken bij de huidige staat van mijn handpalmen, waren het de net de kussentjes onder poten van pas geboren kittens. Toen ik er na een stevige handdruk van onze klusjesman achter kwam dat zelfs híj zachtere handen had dan ik, was ik er klaar mee.

Ik heb mij zelf getrakteerd op zo’n elektrische eeltvijl van Scholl. Niet goedkoop maar het geld meer dan waard. Heerlijk die zachte handen. Microvezeldoekjes blijven niet meer aan mijn ruwe handen vastzitten en als ik de katten aai, lijkt het niet meer op roskammen. Het blijft trouwens een harige bedoening, maar dat heb je met oude katten. Kijk trouwens uit dat je vingers niet tussen de roller en het handvat terecht komen. Het is pijnlijk en desastreus voor net gelakte nagels!

Tip 2: Op hoge poten om mijn nieuwe bank goed op en af te kunnen

Meubelverhogers Pretty PegsSinds een paar weken zijn mijn vriend en ik in het bezit van een nieuwe (oud-)roze bank. Enkele familieleden en vrienden waren vooral onder de indruk van het feit dat ik mijn vriend heb laten instemmen met een roze bank, maar wij vinden ‘m allebei gewoon mooi. Na lang zoeken vonden we een bank die hoog genoeg was voor het maken van transfers tussen bank en rolstoel en die qua uiterlijk niet thuis hoort in een senioren serviceflat.

Toch bleek thuis de overstap van bank naar rolstoel een hele klus. Vergelijk het met achterwaarts een glijbaan opschuiven zonder je benen te gebruiken. Daar zit ik niet op te wachten na een dag participeren in de samenleving. Op internet heb ik een zaakje gevonden dat hippe stoel-, sofa- en kastpoten verkoopt: Pretty Pegs. Nu heb ik een bank die perfect aansluit bij mijn rolstoel en door zijn nieuwe hoge zit zou-ie het ook heel goed doen in een hippe seniorenflat.

Tip 3: Ook liever lui dan moe? Koop een accurolveger of steelstofzuiger

SteelstofzuigerEerlijk is eerlijk, ook voor mijn ongeluk was stofzuigen geen hobby van mij, maar sinds mijn ongeluk heb ik er een pesthekel aan. Gelukkig komt Gitte elke week helpen met schoonmaken, maar met 3 haarfabrieken op leeftijd is één keer in de week stofzuigen niet genoeg. Waarom ik zo’n hekel heb aan stofzuigen? Onze cycloon op wielen zuigt zo hard dat het heen en weer bewegen van de zuigmond over een kleed niet te doen is zonder overmatig zweten. Dat ding staat altijd verkeerd, namelijk achter me. Aangezien ik er niet overheen kan stappen en dat stomme ding nooit opzij rolt, irriteert dat nogal.. Als ik dan ook nog met de slang een bosbloemen omver stoot, zijn de rapen gaar. Het liefst zou ik de stofzuiger een flinke schop verkopen…..

Tijdens mijn wekelijkse folderdoorblader met een kopje koffie moment zag ik bij Lidl mijn oplossing: een accurolveger cq. steelstofzuiger van het merk Vileda. Ik verwachtte er niet veel, maar werd blij verrast. Hij is super licht en met een volle accu kan ik er mijn hele huis (+/- 120m2) mee rolvegeren. Ook mijn 3 katten zijn er blij mee, ze hoeven zich niet langer hysterisch uit de voeten te maken want de rolveger maakt veel minder lawaai.

De Vileda is momenteel niet te koop in Nederland, maar andere steelstofzuigers wel.

Ook jouw tips delen op Scouters?

Jij kan ook blogger worden. Heb je interesse? Laat het weten, we kijken uit naar je bericht!

Aanmelden als blogger

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site