Huh, hulpmiddelen die hip zijn? Ja echt!

14 mei 2016 - Door: Redactie Scouters

Het was januari 2014 toen Sanne en ik elkaar voor het eerst spraken over wat nu Scouters is. Ze vroeg of ik samen met haar een zelfhulpsite wilde opzetten voor iedereen met een bewegingsbeperking met daarop oplossingen en hulpmiddelen die goed, innovatief én hip zijn. Ik was meteen enthousiast, maar hulpmiddelen hip? We zijn nu ruim 2 jaar verder en wat hebben we veel hippe hulpmiddelen gescout!

Erica Bouma

 

Door Erica Bouma, oprichter Scouters

Van stoffige rollator naar blitse kanariegele loopfiets

Loopfiets AlinkerZo’n donkerblauw, ijzeren exemplaar dat je een ‘echte bejaarde’ maakt. Ik kende zo’n soort rollator wel van mijn Friese en zuinige oma, een tweedehandsje. De rollator helpt haar vooruit, maar maakt haar niet bepaald jonger. Toen we startten met Scouters had ik geen idee dat er zoveel alternatieven zijn, waarmee je je niet oud hoeft te voelen. Sterker nog: die passen bij jouw lifestyle, net als een flitsende fiets of een coole auto.

Zo scoutten kwamen we bijvoorbeeld veel jonge bedrijven tegen die prachtige loopfietsen maken. Zoals de loopfietsen van SitGo, op de markt gebracht door 2 broers van 80+. Eigenlijk gewoon een heel stevige fiets zonder trappers, die er ook gewoon goed uit ziet. En de Alinker, een blitse kanariegele loopfiets, stabiel op 3 wielen. Super cool!

Wandelstok SabiVan hippe fietsen en kinderwagens naar hippe hulpmiddelen

Het lijkt erop dat de hulpmiddelenbranche een zelfde soort evolutie doormaakt als die van de fietsen en de kinderwagens. Die zijn nu ook allemaal in stijlvolle variant te koop, passend bij jouw smaak en lifestyle. De rollators worden hip, net als de wandelstokken (Ninee, Sabi, ik zou ze al bijna kopen ook al heb ik ze nu niet nodig), scootmobielen (de Classic DX is net een kleine Harley), 45 km auto’s (bekijk deze cabrio) bijvoorbeeld.

En het is ook lang geen uitzondering meer als je een hulpmiddel nodig hebt. Tel de wandelstokken, loopfietsen, scootmobielen, zitstokken en rollators maar eens als je in een willekeurig stadscentrum bent. Steeds meer mensen hebben een hulpmiddel nodig, en dat aantal groeit hard door.

Laten we die evolutie samen voortzetten!

Met Scouters willen we deze evolutie nog een boost te geven. Want hoeveel leuker is het om gebruik te maken van een hulpmiddel waarmee je gezien wil worden, dat bij je past, in functionaliteit, maat én design. Hoe beter het hulpmiddel bij je past, hoe groter de kans dat je het gebruikt. En je er lekker op uit kan blijven gaan, kan doen wat je wil en in beweging blijft.

En ook nu, 5 maanden na de lancering van Scouters, scouten we nog iedere dag hippe hulpmiddelen. Zoals coole ligfiets Pino van het merk Hase waarop je samen kan fietsen.

Bekijk alle hulpmiddelen

Ken jij er eentje die nog niet op Scouters staat maar daar echt niet mag missen? Laat het weten in een reactie hieronder, dan voegen we die toe. Op naar nog meer hippe hulpmiddelen!

Ook jouw ervaring delen op Scouters?

Jij kan ook blogger worden. Heb je interesse? Laat het weten, we kijken uit naar je bericht!

Aanmelden als blogger

Reacties (2)

  • Door Erica Bouma op 02 mei 2016

    Hoi Pia, Wat een cool idee. Kan je ons een foto van het eindresultaat toesturen? We delen het graag! Groetjes, Erica (mailen kan naar redactie@scouters.nl). Succes!

  • Door Pia Hendriks op 01 mei 2016

    Omdat ik me erger aan die saaie toilet-beugels ga ik voor mezelf een experiment aan: is het mogelijk die beugels een frisse kleur te geven. Een oude, gekregen beugel ligt klaar in mijn kamer om gepimpt te worden. Ik ben zelf ook benieuwd...

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site