Scootmobiel

Of je nu een scootmobiel wil huren, leasen, er één via het Wmo-loket van je gemeente krijgt of zelf een tweedehands of nieuw scootmobiel koopt: het is belangrijk de scootmobiel te kiezen die het beste voor jou is. Een professional kan de keuze begeleiden, maar je kan ook zelf een en ander uitzoeken. Er zijn veel sites met keuzehulpen, maar als deze sites van een verkoper zijn of verkopers worden toegelaten tegen betaling, is de hulp niet onafhankelijk en kan je je afvragen hoe betrouwbaar de informatie is.

Laatst gewijzigd op 7 maart 2024 door Scouters

Hoe kies je de beste scootmobiel voor jou?

Als je een scootmobiel gaat uitzoeken, dan zijn er talloze aandachtspunten om op te letten, daarover lees je hieronder meer. Er zijn grofweg drie typen scootmobielen, en de best beoordeelde of meest populaire scootmobielen hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Normale vaste scootmobielen: stabiel, comfortabel met gemiddelde snelheid en bereik
  • Opvouwbare scootmobielen: lichter met kleinere accu (dus langzamer en kortere afstand) en minder comfort om makkelijk en compact mee te nemen
  • Buiten scootmobielen: groter, zwaarder, veiliger en comfortabeler voor hoge snelheid en lange afstand

Belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een scootmobiel

Is de scootmobiel veilig? Kan ik er zonder omvallen mee op pad? Zit hij lekker? Is hij wendbaar? Hoe ver kan ik ermee en hoe snel? Kan hij makkelijk in de achterbak van de auto? Allemaal zaken om op te letten als je een scootmobiel gaat aanschaffen.

Stabiliteit: niet omvallen in je scootmobiel

Een veilige scootmobiel is een stabiele scootmobiel. Hoe meer wielen, des te stabieler de scootmobiel. Soms kan je kiezen, omdat er van hetzelfde model een uitvoering met 3 wielen en een met 4 wielen is. Probeer ze allebei uit en kijk goed of bij het sturen je benen niet in de weg zitten. Dat heb je wel eens bij een scootmobiel met 4 wielen. Sommige scootmobielen hebben kantelsteunen of antikiepwielen om je veilig over hobbels en drempels te helpen. Maar die zijn niet altijd nodig. Door de constructie van de scootmobiel kunnen ze overbodig zijn. Vraag ernaar als je er een gaat uitkiezen.

Comfort: lekker zitten tijdens het rijden

Een scootmobiel is comfortabel als hij lekker zit. Met meer lichamelijk klachten heb je misschien nog meer comfort of steun nodig. Maar daar is verschil in, dus maak in elk geval een testritje. Kijk of de zitting, het stuur, de armleuningen en voetsteunen verstelbaar zijn. Dan kan de scootmobiel worden aangepast aan jouw maten. Het gaat er immers om dat jij er prettig mee rijdt. Lekker zitten heeft natuurlijk ook te maken met de afmetingen van de stoel. Ben je wat robuuster, dan is een scootmobiel met een grotere zitting aan te raden. Let in dat geval ook op het maximale draagvermogen van de scootmobiel, die met 5 wielen hebben vaak meer draagvermogen. Wil je ook nog boodschappen meenemen? Belangrijk om te weten hoeveel kilo hij in het totaal kan dragen. Verder maakt vering een scootmobiel comfortabeler en ook luchtbanden helpen. Je kan je luchtbanden laten behandelen met anti-lek middel of direct voor massieve, lekvrije banden kiezen. Wel voel je het meer als je over een oneffen wegdek rijdt. Ben je erg bang ooit ergens met een lekke band of andere pech onderweg te stranden, dan kun je ook altijd nog scootmobiel pechhulp van de ANWB inroepen, moet je wel lid van zijn.

Plaatsnemen: makkelijk op- en afstappen

Bekijk ook hoe makkelijk je op- en af kan stappen. Bij de ene scootmobiel doe je de armleuningen omhoog om te gaan zitten. Bij de andere draai je de stoel een kwartslag, zodat je er makkelijk op kan plaatsnemen. Bepaal wat voor jou het prettigst is. Niet alle scootmobielen hebben overigens armleuningen. Let ook daar op, mocht je ondersteuning voor je armen willen hebben.

Wendbaarheid binnen en buiten: bochten nemen ook in de winkel

Bij wendbaarheid moet je denken aan de draaicirkel van de scootmobiel. Hoe korter de draaicirkel, des te wendbaarder de scootmobiel. Een kleine draaicirkel is ook belangrijk als je de scootmobiel in kleine ruimtes wilt gebruiken. Een scootmobiel met 3 wielen is meestal wendbaarder dan met 4 of 5 wielen. Meestal zal je de scootmobiel vooral buitenshuis gebruiken, maar veel zijn geschikt voor binnen en buiten. Misschien wil je er wel de buurtsuper mee in. Kijk dan goed of je tussen de schappen door kan manoeuvreren bij het boodschappen doen. Daarvoor mag de draaicirkel niet al te groot zijn. Ook de afmetingen van de scootmobiel zijn in dat geval belangrijk. En bekijk welke accessoires je kan krijgen, zoals een boodschappenmandje.

Gebruik: snelheid instellen en rijden maar

Aan het stuur van de scootmobiel zit het bedieningspaneel. Om te rijden steek je eerst de sleutel in het contact. Die draai je vervolgens een kwartslag om. Daarna stel je de gewenste rijsnelheid in. Dat gebeurt met de snelheidsregulator. Soms heeft een scootmobiel een speciale snelheidsknop voor binnenshuis. Dan ga je langzamer. Rechts en links aan het stuur zitten hendels om vooruit of achteruit te gaan. Bij de ene scootmobiel moet je de hendel met je duim indrukken, bij de andere trek de hendel met je hand naar je toe. Zoek goed uit wat voor jou het beste is. Zodra je de hendel loslaat, remt de scootmobiel af.

Bereik: lekker lang op pad

Wil je lekker lang kunnen rijden met de scootmobiel? Dan kan je er het beste eentje nemen met een groot bereik. Het bereik varieert van 12 tot wel 70 kilometer met één opgeladen accu, goed om van tevoren te bedenken hoe ver jij gaat. Extra accu’s aanschaffen en meenemen voor onderweg, kan natuurlijk ook. Soms wordt dat ook aangeraden. Wil je extra accu’s? Zoek in elk geval uit hoe zwaar die zijn. Kijk ook of je de accu’s onderweg makkelijk kunt omwisselen. Bij sommige scootmobielen kan je kiezen voor een accu met een groter vermogen. Dan krijg je een accu waarmee je een grotere afstand kan afleggen. Die weegt wel meer. Standaard heeft een scootmobiel veelal een SLA-accu, maar je kan vaak ook een Lithium accu krijgen. Een Lithium accu weegt minder, laadt sneller op en heeft een groter bereik. Je kan er dus langere ritten mee maken. Een Lithium accu is ook duurder. Om de accu weer helemaal op te laden heb je zo’n 10 tot 14 uur nodig.

Tip: let erop dat de scootmobiel oplaadt in de tijd dat hij thuis stilstaat!

Afstand: over weer, wegdek en rijstijl

Hoe ver je komt met je scootmobiel heeft ook te maken met de weersgesteldheden en met je eigen rijstijl. Verder is het wegdek waarover je rijdt van invloed. Slecht weer, schokkerig rijden en een onregelmatig wegdek verkorten de afstand die je met de scootmobiel kan afleggen. Ook je eigen gewicht is van invloed op de actieradius. Dat is een term die ook wel wordt gebruikt om aan te geven hoe ver je met de scootmobiel kan komen.

Snelheid: sukkeldrafje of fiets bijhouden

Met welke snelheid wil je rijden? Dat is ook een belangrijk punt. Scootmobielen op wandeltempo gaan zo’n 7 km/u en fietssnelheid is rond de 17 km/u. De snelste scootmobielen gaan 24 km/u. Dat is vergelijkbaar met een snorfiets. Kijk in elk geval wat de maximum snelheid is waarmee je wil en kan rijden. Maar zoek ook uit of en hoe je de snelheid kan instellen om langzamer of juist vlotter te rijden.

Vervoersgemak: meenemen in auto, trein of vliegtuig

Wil je de scootmobiel regelmatig in de auto vervoeren of meenemen op reis? Houd dan in elk geval het totale gewicht van de scootmobiel goed in de gaten. Informeer ook hoé je hem het beste kan vervoeren.

Demonteren: makkelijk uit elkaar halen

Sommige scootmobielen kan je uit elkaar halen. Let dan wel goed op hoeveel de verschillende onderdelen wegen. Zeker als je alleen op pad gaat, moet je alles zelf kunnen tillen. Ook het gemak waarmee de scootmobiel uit elkaar gaat en weer in elkaar, is een belangrijk punt om bij stil te staan.

Opvouwbaar: snel inklappen

Andere scootmobielen zijn opvouwbaar. Soms moet je eerst bepaalde onderdelen eraf halen, zoals de zitting, het stuur en de accu. Houd ook daar rekening mee bij het kiezen van een scootmobiel.

Let op: een scootmobiel waarmee je een grotere afstand af kan leggen, is meestal ook zwaarder. Ook dat maakt uit mocht je hem mee willen nemen.

Grootte: zonder problemen door de deur

De afmetingen van scootmobielen ontlopen elkaar niet zo veel. In de keuzehulp maken we onderscheid tussen vaste scootmobielen, volledig opvouwbare scootmobielen en buiten scootmobielen. De vaste en opvouwbare zijn meestal rond 100 cm lang en 50 cm breed. Buiten scootmobielen zijn anderhalf keer zo groot. Die zijn meestal ongeveer 160 cm lang en 75 cm breed.  De hoogte is meestal variabel. Die stel je zelf in al naargelang jouw behoefte.

Prijs: vergoed, zelf kopen en verzekeren

Prijzen voor een tweedehands of nieuw scootmobiel variëren van 500 tot 10.000 euro. Krijg je een vergoeding? Goed om uit te zoeken of dit echt goedkoper is dan er een zelf kopen. Houd bij de vergelijking rekening met de nieuwprijs, je eigen bijdrage, hoe lang je deze betaalt en de kosten voor onderhoud, pechhulp en verzekering. Als je met je scootmobiel de weg opgaat moet je een WA-verzekering hebben en het plaatje op je scootmobiel vastmaken. Je kan je scootmobiel met accessoires verzekeren tegen schade of diefstal. Een rijbewijs is niet nodig, wel moet je je aan de maximum snelheid houden (6 km/u op een voetpad, 30 km/u op een fietspad). Je kan een rijvaardigheidstraining en verkeerscursus volgen, bijvoorbeeld bij Veilig Verkeer Nederland.

Tip van ergotherapeut Marijke

“Maak een testrit met de scootmobiel en voel of je er prettig op zit, ook na 5 of 10 minuten. Als je de scootmobiel gebruikt voor langere afstanden, dan is het belangrijk om ontspannen te zitten. Is je rug voldoende ondersteund? Kun je je armen ontspannen op de armleuningen leggen? En hoe is de afstand van je armen naar het stuur? Heb je last van je schouders, dan kun je kiezen voor een compact stuur, zodat je minder grote bewegingen hoeft te maken.”

Marijke Verbeek, ergotherapeut

Beste scootmobiel uit de test

Scootmobielen worden onafhankelijk getest, maar een recente Nederlandse test konden wij niet vinden. Ken jij een recente Nederlandse scootmobiel test? Laat het weten! Enige tijd geleden vonden we een buitenlandse test, deze beveelt de volgende modellen aan:

  • Voordeligste keuze: Invacare Lynx L3 of SX3, maar deze is slecht verkrijgbaar in Nederland. Wel is de nieuwere Invacare Colibri goed verkrijgbaar, richtprijs € 1.300,-.
  • Alternatieve voordelige keuze: Go-Go Ultra X, richtprijs € 750,-

Gebruikers zijn erg enthousiast over de opvouwbare scootmobiel Caddy, richtprijs € 1.100,-.

 

Normale vaste scootmobielen

en overzicht van de best beoordeelde en populaire normale, stabiele en comfortabele scootmobielen met gemiddelde snelheid en bereik.

Hulpmiddel Drive Medical Spitfire EX 1420 Invacare Colibri GoGo Ultra X Pride Capri Pro 4
Plaatsnemen
Zitting en leuningen Draaibare zitting om makkelijk op- en af te stappen  Armleuningen omhoog zetten en zitting draaien om makkelijk op- en af te stappen  Opklapbare armleuningen, draaibare zitting om makkelijk op- en af te stappen  Draaibare zitting om makkelijk op- en af te stappen
Bediening
Voor het rijden  Sleutel in contact omdraaien en gewenste snelheid instellen Sleutel in contact omdraaien en gewenste snelheid instellen Sleutel in contact omdraaien en gewenste snelheid instellen  Sleutel in contact omdraaien en gewenste snelheid instellen
Rijden  Vooruit: rechter rijhendel naar voren duwen met rechterduim. Achteruit: linker rijhendel naar voren duwen met linkerduim. Vooruit: rechter rijhendel naar je toe trekken met de rechterhand.
Achteruit: linker rijhendel naar je toe trekken met de linkerhand.
 Vooruit: rechter rijhendel naar je toe trekken met de rechterhand.
Achteruit: linker rijhendel naar je toe trekken met de linkerhand.
 Vooruit: rechter rijhendel naar voren duwen met rechterduim. Achteruit: linker rijhendel naar voren duwen met linkerduim. Met schildpad of haas gewenste maximale rijsnelheid instellen.
Stoppen Hendel loslaten en scootmobiel remt af. Hendel loslaten en scootmobiel remt af. Hendel loslaten en scootmobiel remt af. Hendel loslaten en scootmobiel remt af.
Stabiliteit
Wielen en banden 4 wielen met lekvrije banden; antikiepwielen 4 wielen met lekvrije banden; antikiepwielen 3 wielen lekvrije banden; antikiepwielen 4 wielen met lekvrije banden; antikiepwielen
Helling op en af Klimhoek 10,5% Klimhoek 10,5%  Klimhoek 17,6%  Klimhoek 11%
Stoep en hobbels Hindernishoogte 7,5 cm Hindernishoogte 4,5 cm Hindernishoogte 6,67 cm  Hindernishoogte 5 cm
Wendbaarheid
Draaicirkel  137 cm  220 cm  82,5 cm 109 cm
Bereik
Topsnelheid  Wandeltempo tot 8 km/u Wandeltempo tot 8 km/u Wandeltempo tot 7 km/u Wandeltempo tot 6 km/u
Maximale afstand 12Ah  Actieradius tot 14,5 km Actieradius tot 11 km Actieradius tot 16 km Actieradius tot 15 km
Gewicht
Totaal  Totaal gewicht 50 kg Totaal gewicht 44 kg Totaal gewicht 42 kg  Totaal gewicht 43 kg
Gewicht accu(‘s) 12Ah  2 x 10 kg 2 x 9,5 kg  2 x 4 kg  2 x 9 kg
Draagvermogen
Maximale belasting  136 kg 136 kg 118 kg 125 kg
Afmetingen
Lengte/breedte  107 x 50 cm  101 x 50,5 cm 93 x 49 cm 100 x 50 cm
(De)monteren
In elkaar uit elkaar Zonder gereedschap in elkaar zetten en uit elkaar halen. Deelbaar in 5 stukken. Zonder gereedschap in elkaar zetten en uit elkaar halen. Deelbaar in 5 stukken. Zonder gereedschap in elkaar zetten en uit elkaar halen. Deelbaar in 5 stukken. Zonder gereedschap in elkaar zetten en uit elkaar halen. Deelbaar in 5 stukken.
Gewicht zwaarste stuk Zwaarste deel weegt 18 kg Zwaarste deel weegt 15,6 kg Zwaarste deel weegt 12,7 kg Zwaarste deel weegt 15 kg
Prijs
Vanaf € 1.227,- € 1.199,- € 849,- € 990,-

 

De 4 vaste scootmobielen uit de test vertonen veel overeenkomsten. Ze rijden op wandeltempo, hebben een draaibare zitting, lekvrije banden, kiepwielen en 2 accu’s. Ze zijn 100 cm lang en 50 cm breed en kunnen veelal uit 5 stukken en in- en uit elkaar gezet zonder gereedschap om ze mee te nemen. De verschillen zitten in de volgende punten.

  • De bediening: bij de ene scootmobiel moet je de rijhendel met je duim indrukken, bij de ander met je hand naar je toe trekken.
  • De draaicirkel: de een heeft een kleinere draaicirkel dan de ander.
  • Het stijgingspercentage: met de een kan je een steilere helling op dan met de ander.
  • De hindernishoogte: met de een kan je over hogere hobbels dan met de ander.
  • De actieradius: de afstand die je maximaal kan afleggen is verschillend.
  • Het draagvermogen: de een kan meer gewicht dragen dan de ander.
  • Het gewicht van het zwaarste onderdeel: bij de ene scootmobiel weegt het zwaarste deel meer dan bij de ander.
  • En niet te vergeten de prijs verschilt.
 

Opvouwbare scootmobielen

Een overzicht van de best beoordeelde en meest populaire opvouwbare scootmobielen.

Hulpmiddel Afikim Caddy Bobby Blue Mango Luggie Elite Mango TravelScoot Standard Ev Rider Stand-N-Ride
Bijzonderheid
Leuk om te weten In een paar tellen opvouwbaar. Leverbaar met gordel voor meer veiligheid. Binnen 6 seconden  opvouwbaar. Voor robuustere mensen is er de Luggie Super met meer draagvermogen maar een kleinere actieradius. Naast de Standaard is er de TravelScoot Deluxe. Deze weegt slechts 16 kg dankzij de ultralichte lithium accu van 1,2 kg. De TravelScoot Shopper is nog lichter, slechts 12 kg. Deze staande scootmobiel is ook leverbaar met een fietszadel of een luxe zitting. De draaglast is dan lager, maximaal 113 kg
Plaatsnemen
Zitting en leuningen Indien aanwezig: armleuningen opklappen voordat je gaat zitten. Plaatsnemen op zitting; geen armleuningen, geen draaibare zitting. Plaatsnemen op zitting; geen armleuningen, geen draaibare zitting. Plaatsnemen op zitting; geen armleuningen, geen draaibare zitting. Gaan staan op het voetenplatform.
Bediening
Voor het rijden Sleutel in contactslot op AAN zetten; snelheid op langzaam (schildpad) of sneller (haas) instellen. Sleutel omdraaien in contactslot; snelheid instellen op langzaam of sneller. Indrukken Aan/UIT knop; snelheid instellen op langzaam of sneller. Indrukken AAN/UIT knop. Sleutel in contact omdraaien; rijknop op vooruit of achteruit zetten; gewenste rijsnelheid instellen.
Rijden Rijhendel aanknijpen; rechter rijhendel voor vooruit, linker rijhendel voor achteruit. Hoe meer je de rijhendel aanknijpt, hoe harder je gaat. Rechter rijhendel aanknijpen voor vooruit, linker voor achteruit. Rechter rijhendel aanknijpen voor vooruit, linker voor achteruit. Rijknop naar rechts schuiven voor vooruit, naar links voor achteruit. Rijhendel van je af draaien. Gasgeven met rechter rijhendel, linkerhand vrij om deuren te openen.
Stoppen Rijhendel loslaten om te stoppen. Voor snellere stop linker rijhendel aanknijpen. Rijhendel loslaten. Rijhendel loslaten. Remknop indrukken. Beide wielen hebben een eigen remknop. Handrem aantrekken met rechterhand, linkerhand vrij om deuren te openen.
Stabiliteit
Wielen en banden 3 wielen met antilek of luchtbanden; antikiep-wielen. 4 wielen met antilek banden. 4 wielen met antilek banden. 3 wielen met antilek banden. 3 wielen met luchtbanden; antikiepwielen.
Helling op en af Klimhoek 6% Klimhoek 6% Klimhoek 12% Klimhoek 15% Klimhoek 20%
Stoep en hobbels Hindernishoogte 8 cm Hindernishoogte 7,5 cm Hindernishoogte 7,5 cm Hindernishoogte 3 cm Hindernishoogte 7,5 cm
Wendbaarheid
Draaicirkel 105 cm 82 cm 90 cm 76 cm 55 cm
Bereik
Topsnelheid Wandelsnelheid tot 6 km/u Wandelsnelheid tot 7 km/u Wandelsnelheid tot 6 km/u Wandelsnelheid 6 tot 8 km/u Snorfietssnelheid tot 24 km/u
Afstand Actieradius 20 km Actieradius 18 tot 24 km Actieradius 18 tot 21 km Actieradius 12 km Actieradius 24 tot 32 km
Gewicht
Totaal  42 kg 29 kg 25,5 kg 22 kg 56 kg
Gewicht accu(‘s) 2 x 6,5 kg 1 x 2 kg 1 x 2 kg 1 x 8,5 kg 2 x 6 kg
Draagvermogen
Maximale belasting Maximale belasting 100 kg; plus 10 kg in het mandje Maximale belasting 115 kg Maximale belasting 145 kg Maximale belasting 145 kg Maximale belasting staande uitvoering 136 kg; met stoel 113 kg
Afmetingen
Lengte x breedte 121 x 61 cm 92 x 48 cm 99 x 45 cm 97 x 59,5 cm 99,2 x 64,2 cm; voetplatform op 18 cm
Opgevouwen

 

Lengte x breedte (x hoogte)

47 x 11,5  cm; bij vervoer in achterbak auto uit elkaar halen, zwaarste onderdeel weegt 17 kg. 53 x 48 cm 64 x 40 cm 104 x 31 x (25) cm; zonder voorwiel 86 cm lang Transporthoogte 62 cm
Prijs
Vanaf € 1.045,- € 2.195,- € 2.395,- € 1.885,- € 1.144,-

Buiten scootmobielen

Een overzicht van de best beoordeelde en populaire scootmobielen voor buiten: groter, zwaarder, veiliger en comfortabeler voor hoge snelheid en lange afstand.

Hulpmiddel Shoprider Flagship model TE-889XLSBN Afikim Breeze S Driewieler Huka Classic DX Scootmobielfiets Easy Go van Raam Quingo Vitess 2
Bijzonderheid 
Leuk om te weten Overdekt maar kap  mag niet al te nat worden. Ook met duo zit en overkapping. Inklapbaar tot 90 cm na verwijderen enkele onderdelen. Ook Classic 10 en robustere Classic MAXX tot 300 kg draagkracht. Ook een fiets, met of zonder trap-ondersteuning en 2e schakelbare accu  5 wielen en snufjes zoals een verende schok dempende bumper, achter-uitkijk camera, en verwarmde stoel en handsteunen.
Plaatsnemen
Zitting en leuningen Draaibare stoel Opklapbare armleuning, Draaibare stoel Draaibare stoel Opklapbare armleuning Opklapbare armleuning, Draaibare stoel
Bediening
Voor het rijden Sleutel in contact draaien; schakelaar op hoog of laag; max. snelheid instellen. Sleutel in contact draaien; schakelaar op voor- of achteruit; hoge of lage snelheid kiezen. Sleutel in contact draaien; schakelaar op voor- of achteruit; snelheid instellen. Voetenplaat neerklappen, startknop indrukken, snelheid instellen. Sleutel in contact draaien, schakelaar op voor- of achteruit, max. snelheid instellen.
Rijden Hendel aanknijpen; rechters vooruit, links achteruit. Hendel aanknijpen. Handvat open draaien. Hendel met duim bedienen; achteruit met knop. Hendel aanknijpen; achteruit met knop.
Stoppen Rijhendel loslaten. Rijhendel loslaten; handremmen inknijpen. Gashandvat loslaten; remhendel aanknijpen. Handremmen inknijpen. Rijhendel loslaten.
Stabiliteit
Wielen en banden 4 wielen met luchtbanden; antikiepwielen. 4 wielen met luchtbanden. 3 wielen met luchtbanden. 3 wielen met luchtbanden, antilek-behandeling. 5 wielen met luchtbanden.
Helling op en af  Klimhoek 12% Klimhoek 20% Stijlvermogen 22% Klimhoek max. 17%, veilige hellinghoek 10% Klimhoek 12%
Stoep en hobbels  Hindernishoogte 12,5 cm Hindernishoogte 12 cm Hindernishoogte 12 cm Hindernishoogte 5 cm Hindernishoogte 7,5 cm
Wendbaarheid
Draaicirkel  178 cm 228 cm 350 cm 180 cm 107 cm
Bereik
Topsnelheid Fietssnelheid tot 15 km/u Fietssnelheid tot 15 km/u, ook met z’n tweeën. Snorfiets-snelheid tot 25 km/u. Fietssnelheid, tot 15 km volledig elektrisch rijden. Fietssnelheid tot 13 km/u
Afstand Actieradius 50 km Actieradius 50 km Actieradius 40 tot 65 km Actieradius 35 km Actieradius 40 km
Gewicht
Totaal  148 kg 155 kg 120 kg 64 kg  
Gewicht accu(‘s)  2 x 25 kg 2 x 20 kg  2 x 25 kg  4,5 kg  
Draagvermogen
Maximale belasting  210 kg 200 kg 200 kg 160 kg 182 kg
Afmetingen
Lengte/breedte 160 x 73 cm; hoogte met overkapping 162 cm.  165 x 68 cm; hoogte met overkapping 165 cm.  167 x 76 cm  166 x 71,5 cm, instaphoogte 28,5 cm 127 x 62,5 cm
Prijs
Vanaf  € 5.995,- € 4.950,- € 12.292,-  €5.795,-  €5.950,-

 

De 5 buiten scootmobielen hebben een draaibare zitting, luchtbanden. rijden op fietssnelheid en hebben 2 accu’s. De meeste zijn ongeveer 165 cm lang en 70 cm breed. De verschillen zitten in de volgende punten:

  • De bediening: er zijn vooral verschillen wat betreft vooruit en achteruit rijden en remmen.
  • De draaicirkel: de een heeft een grotere draaicirkel dan de ander.
  • Het stijgingspercentage: met de een kan je een steilere helling op dan met de ander.
  • De hindernishoogte: met de een kan je over hogere hobbels dan met de ander.
  • De actieradius: de afstand die je maximaal kan afleggen is verschillend.
  • Het draagvermogen: de een kan meer gewicht dragen dan de ander.
  • En niet te vergeten de prijs verschilt.

Gerelateerde hulpmiddelen