Keuzehulp

Kies de beste loopfiets volwassenen voor jou, ook elektrisch

Misschien denk je bij een loopfiets direct aan peuters, maar gelukkig worden er steeds meer loopfietsen voor volwassenen gemaakt. Een loopfiets volwassenen kan heel handig zijn als je niet zo lang kan lopen en extra steun kan gebruiken. Je benen worden er mee ontlast en toch blijf je lekker in beweging. Wat voor loopfietsen zijn er op de markt en welke past het beste bij jou? Kies de beste loopfiets volwassenen voor jou met deze onafhankelijke keuzehulp.

Loopfiets volwassenenLoopfiets volwassenen kopen: waar let je op?

Je kan verschillende maten en typen loopfietsen kopen. Waar let je op bij het kiezen van een loopfiets voor volwassenen? Op een rij:

  • Vervoer: ga je met de loopfiets op pad, bijvoorbeeld met de auto of het ov? Het gewicht en de opvouwbaarheid zijn dan voor jou belangrijk.
  • Stabiliteit: kan je zelf stabiel lopen of heb je extra steun nodig? Je kan een tweewiel en driewiel loopfiets kopen, zoals de Alinker of Next Step.
  • Je actieradius: als je het zelf niet zo lang volhoudt om te lopen met een loopfiets, kan elektrische ondersteuning prettig zijn zoals op de Next Step en SitGo Electric.
  • Bagage: neem je spullen mee onderweg, dan is een bagagerekje of mand handig. Een mandje kan op alle loopfietsen, maar een bagagerekje zit alleen op de SitGo.
  • Budget: loopfietsen kosten tussen de € 500 en 2.500,-.

Compact op pad met een kleine loopfiets, ook elektrisch

Loopfiets Q-go NXT KerstenGa je er vaak op uit met de auto of het openbaar vervoer? Dan is het voor jou misschien handig om een kleine loopfiets aan te schaffen. Deze wegen vaak tussen de 8 en 10 kilo en zijn daardoor makkelijk op te tillen de trein in of te vervoeren in je auto. Een veelgehoorde opmerking van eigenaren van deze loopfietsjes, is dat ze niet enorm stabiel zijn. Als je dat zelf wel bent, is dat geen probleem. Maar heb je meer steun nodig, dan past een andere loopfietsen misschien beter bij je. Deze loopfietsen beschikken altijd over 2 wielen en een kleine handrem. Je kan er niet zo veel mee vervoeren, maar vaak wel een mandje aan je stuur bevestigen.

Prijzen: € 500 – 1.000

Beschikbare merken zijn o.a.:

Hoe nuttig vond je deze informatie?

duim omhoogduim omlaag

Stevige fiets zonder trappers, ook elektrisch

loopfiets sitgo electricEr zijn ook loopfietsen met grotere wielen te koop. Je zou kunnen zeggen dat dit fietsen zijn zonder trappers, zo groot en stevig zijn deze loopfietsen. De SitGo is zo’n loopfiets, verkrijgbaar in 2 varianten: elektrisch en niet-elektrisch. Het Scouters testteam beoordeelde deze loopfietsen laatst en stelde dat de fietsen kwalitatief heel sterk zijn en er ook veel mogelijk is. Beide fietsen beschikken over een stevige treeplank, handremmen, het stuur en zadel zijn verstelbaar en het zadel ook vervangbaar. Met de Electric, de e-bike zonder trappers, kan je wel tot 25 km/u.

Prijzen: € 950 – 1.985

Beschikbare modellen:

Getest: de loopfietsen van SitGo, All Round en Electric

“Wat is-ie makkelijk te bedienen.” “Ideaal voor mensen die (even) niet goed kunnen lopen of fietsen.” Scouters testers Marcelle en Sanne testten de loopfietsen van SitGo: All Round én Electric.

Bekijk de ervaringen van het Scouters testteam in de testvideo hier links en hun volledige oordeel in de testrapportage over de loopfiets SitGo.

Bekijk de testrapportage SitGo

Stabiel en kanariegeel met een driewiel loopfiets

Loopfiets AlinkerAls je op zoek bent naar meer stabiliteit, dan is een driewiel loopfiets misschien iets voor jou. De populaire Alinker is zo’n loopfiets, net als de driewielvariant van Next Step. De knalgele Alinker loopfiets is inklapbaar, wat handig is om de loopfiets mee op reis te nemen. De 2 wielen zitten voor en achter zit een klein wieltje. Veel eigenaren van de Alinker noemen de loopfiets een goed alternatief voor de rollator. De Next Step driewieler is een uitgebreide variant van de tweewiel Next Step en ook elektrisch verkrijgbaar. Bij de Next Step zitten 2 wielen voor en één achter.

Prijs: € 1.400 – 1.500

Beschikbare merken, o.a.:

Hoe nuttig vond je deze informatie?

duim omhoogduim omlaag

Elektrische step CitypedElektrische loopfiets of elektrische step?

Ze lijken veel op elkaar en kunnen voor jou allebei een oplossing zijn: de elektrische loopfiets en elektrische step. Zoals je ziet noemen we een loopfiets een fiets zonder trappers maar met zadel. Maar er zijn ook elektrische steps die een zadel hebben en daarmee veel weg hebben van een loopfiets. Tegelijk zijn er producenten die een (elektrische) step op de markt brengen zonder zadel, en dat een loopfiets noemen. Hoe dan ook: ook een elektrische step kan een oplossing voor je zijn, als je een hulpmiddel zoekt bij het lopen. Hierop hoef je niet continu je benen te gebruiken en kan je er toch makkelijk op uit.

Elektrische steps zijn bijvoorbeeld:

Verkeersregels bij een loopfiets volwassenen

Een loopfiets volwassenen is een zogenaamd ‘loophulpmiddel’. Voor zo’n hulpmiddel gelden de volgende regels:

  • Een loopfiets mag, net als een rollator, mee de winkel, het museum of andere openbare gelegenheid in
  • Je mag ermee op de stoep, het fietspad en als die er niet zijn ook op de rijbaan
  • Als je een elektrische loopfiets hebt, dan mag je er alleen de stoep mee op als je er tot 6 km/u mee rijdt
  • Ga je harder dan 6 km/u met je elektrische loopfiets? Dan moet je op het fietspad of de rijbaan rijden

Een loopfiets die door volwassenen wordt gebruikt, kom je nog niet zo vaak tegen. Zorg er daarom voor dat andere weggebruikers jou goed kunnen zien of horen. Draag bijvoorbeeld een opvallende kleur en een fietsbel.

Hoe nuttig vond je deze informatie?

duim omhoogduim omlaag

Alle loopfietsen voor volwassenen