Lopital

Logo Loptal creating balance in healthcare

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert Lopital hygiëne- en transferoplossingen. Vanuit onze passie voor het vak vinden we al vier decennia steeds de ideale oplossingen die thuis (blijven) wonen mede mogelijk maakt. Zo streven we naar een optimale en veilige leefomgeving, waarin jij goed kunt functioneren en de mensen die voor jou zorgen goed kunnen werken.

Ben jij op zoek naar een goede ondersteuning bij het douchen of voor je transfers en wil je dat zo goed mogelijk afstemmen op jouw woonomgeving? Als totaalleverancier van kwalitatief goede producten kunnen wij jou bij de inrichting van jouw woning optimaal adviseren. Door onze jarenlange ervaring en vakkennis, is Lopital dé partner in tilliften, plafondliften en sanitaire hulpmiddelen.

Hierdoor kun je je volledig richten op wat écht belangrijk is; prettig en veilig thuis wonen.
Ben je nieuwsgierig naar onze producten? In deze catalogus vind je meer informatie.
Of neem een kijkje op ons YouTube kanaal

Ben je benieuwd naar onze aanpak? Neem gerust contact op met onze Customer Service 013-5239300 of via info@lopital.nl

Maak kennis met een aantal product groepen uit ons assortiment

Lotus Actieve Opstahulp

De Lotus is een actieve opstahulp, voor iedereen die nog zelfstandig kan staan, maar niet meer of moeilijk kan lopen. De Lotus is bedoeld voor korte transfers, bijvoorbeeld van je bed naar het toilet. Doordat je in een actieve zitpositie plaatsneemt, is er minder kracht nodig om weer in een sta-positie te komen. De pootspreiding zorgt ervoor dat de Lotus dichtbij je stoel kan worden gereden, waardoor je makkelijk op de Lotus kan plaatsnemen. De Lotus stimuleert je om actief op te staan, dat traint de spieren dus bevordert de zelfstandigheid.

Douchestoelen

Een douche-toiletstoel biedt ondersteuning en zorgt voor meer veiligheid bij het nemen van een douche. Vaak vergroot dit hulpmiddel de zelfredzaamheid van de gebruikers. Door een goede ondersteuning kun je jezelf geheel of gedeeltelijk zelfstandig verzorgen. De douche-toiletstoelen van Lopital zijn allemaal geschikt voor zowel het toiletteren als douchen. Deze stoelen kunt je veilig over een toilet rijden of je kan er een ondersteek of toiletemmer onder schuiven. Diverse modellen zijn beschikbaar, van het basismodel tot verrijdbare modellen met extra comfortabele armsteunen en beenondersteuning. Ook voor mensen met obesitas hebben wij een passend product ontwikkeld.

Plafondliften

Wanneer er beperkt ruimte is, zijn plafondtilliften een goede oplossing. En soms kan een plafondlift jou ondersteunen om zelfstandig transfers te maken van bed naar stoel, etc. Dit vergroot de zelfstandigheid en het comfort en verbetert zo de levenskwaliteit aanzienlijk. Daarnaast is een plafondtillift fysiek minder belastend voor de verzorgenden waardoor de arbeidsomstandigheden aanzienlijk verbeteren. En je houdt meer ruimte over in de badkamer. Naast liftsystemen die aan het plafond bevestigd dienen te worden, bieden wij ook een verplaatsbaar liftsysteem. Dit is ideaal voor tijdelijke situaties en wanneer de ruimte niet geschikt is om aan het plafond te monteren.

Hulpmiddelen voor zwaarlijvigen

Lopital vindt dat een fysieke of verstandelijke beperking niet mag leiden tot een sociale beperking. Ook bij de verzorging van mensen met overgewicht is Lopital de juiste partner. Wij hebben veel ervaring in huis over de verzorging van mensen met overgewicht, maak daar gebruik van! Eenvoudig en veilig verplaatsen en tillen vergroot het comfort voor mensen met een beperking en het gebruiksgemak voor de verzorgende. Wij bieden een uitgebreid assortiment van zowel actieve als passieve tilliften. Door te kiezen voor een combinatie van de juiste tillift en tilbanden hoeft een fysieke beperking niet te leiden tot een sociale beperking.

Liggend Douchen

 

Soms is het prettiger of beter voor mensen met een beperking om in een liggende positie gewassen en verzorgd te worden. Onze douchebrancards bieden deze mogelijkheid. Zo kun jij comfortabel verzorgd worden. Wij helpen je graag om de juiste douchebrancard te kiezen en letten op de mogelijkheid om een actievere rol te spelen in jouw eigen persoonlijke verzorging. Meer onafhankelijkheid, betere levenskwaliteit.

Ben je benieuwd naar onze aanpak? Wil je een product uitproberen, neem gerust contact op met onze Customer Service 013-5239300 of via info@lopital.nl

Deze pagina is aangeboden door Lopital. Met deze sponsoring kan Stichting Scouters blijven vernieuwen.