Automatische deuropener Porteo, ED100 en ED250 van Dorma

Er zijn verschillende gevestigde en betrouwbare merken die automatische deuropeners of leveren. De aanschaf en installatie van een van deze ‘draaideuraandrijvingen’ kost tussen de 1.500 en 2.000 euro. Informatie over producten en prijzen is niet makkelijk beschikbaar, omdat deze meestal alleen op maat verstrekt worden. Een bekende leverancier is Dorma, die in verschillende automatische deuropeners levert. De Dorma Porteo deurassistent is de goedkoopste en kost ongeveer 900 euro. Deze is het meest compact, makkelijk te plaatsen en opent en sluit...

Lees meer

Er zijn verschillende gevestigde en betrouwbare merken die automatische deuropeners of leveren. De aanschaf en installatie van een van deze ‘draaideuraandrijvingen’ kost tussen de 1.500 en 2.000 euro. Informatie over producten en prijzen is niet makkelijk beschikbaar, omdat deze meestal alleen op maat verstrekt worden. Een bekende leverancier is Dorma, die in verschillende automatische deuropeners levert. De Dorma Porteo deurassistent is de goedkoopste en kost ongeveer 900 euro. Deze is het meest compact, makkelijk te plaatsen en opent en sluit deuren van 1 meter 10 breed en maximaal 100 kilo. De Dorma ED100 kost rond de 1.000-1.400 euro en opent ook deuren van 1 meter 10 breed en maximaal 100 kilo. Met de Dorma ED250 kan je deuren tot 1 meter 60 breed en 250 kilo zwaar openen, deze is te koop vanaf 1.250 euro.

Meer informatie vind je op de website van de producent Dorma. Bij een installatiebedrijf kan je een offerte voor een Dorma deuropener met installatie, onderhoud en service aanvragen. Je kan een Dorma automaat ook los kopen bij een bouwbedrijf, dan regel je de installatie, onderhoud en service zelf bij een handige klusjesman of een installatiebedrijf. Wil je goedkoper uit zijn, dan kan je een tweedehands deuropener kopen, bijvoorbeeld op de Deuropenershop.nl of op Marktplaats. Er zijn ook goedkopere alternatieven en een doe het zelf oplossing, deze vind je in het artikel ‘Een nieuwe automatische deuropener: wat kost dat?

Lees minder

 • Automatische deuropener Dorma 1
 • Automatische deuropener Droma 2
Automatische deuropener Dorma 1

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (1)

Gemiddelde beoordeling

1 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  Door Dagmar op 02 maart 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Pluspunt: Fijn hulpmiddel, ik heb er 2 (voor en achterdeur) al ruim 4 jaar tevreden. ---- Minpunt: Deur niet zonder afstandbediening gebruiken want dan krijg je storing. Dorma heeft enorm hoge voorrij en onderhoudskosten. ---- Verbeterpunt. Op houten deuren werkt het geweldig. Op 100 m. reageert de afstandsbediening nog. Na een verbouwing kreeg ik kunststof deuren (met stalen skelet) Nu reageert de afstandsbediening alleen nog maar op enkele meters afstand. ---- Ik gebruik 2 afstandsbedieningen, een grote en een kleintje aan een koord. De grote is voor iemand met beperkte motoriek van stevige kwaliteit maar log en zwaar. Je moet 2 handen gebruiken, één om hem vast te houden, één om te drukken. Wel verwerkt deze het signaal sterker. De kleine is handzaam en prettig in gebruik: met één hand, lichtgewicht.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *