Elektrische balansrolstoel Genny

Meer informatie over de balansrolstoelen van 2KERR kan je hier vinden.

De Genny van 2KERR is een elektrische balansrolstoel die is gemaakt op basis van de Segway techniek. Kortweg betekent dat dat je de rolstoel met je bovenlichaam bestuurt. Door naar voren te bewegen ga je vooruit en als je naar achteren helt, rem je af. Met de compacte bedieningshendel tussen je benen, stuur je. Dit kan ook met één hand. De stoel kan om zijn as draaien, dus kun...

Lees meer

Meer informatie over de balansrolstoelen van 2KERR kan je hier vinden.

De Genny van 2KERR is een elektrische balansrolstoel die is gemaakt op basis van de Segway techniek. Kortweg betekent dat dat je de rolstoel met je bovenlichaam bestuurt. Door naar voren te bewegen ga je vooruit en als je naar achteren helt, rem je af. Met de compacte bedieningshendel tussen je benen, stuur je. Dit kan ook met één hand. De stoel kan om zijn as draaien, dus kun je in een kleine ruimte je nog steeds goed verplaatsen.

Als je je bovenlichaam goed kan gebruiken en je romp stabiel is, is de Genny een comfortabele en heel compacte, elektrische rolstoel voor jou. Bijzonder aan de Genny is de hoogte: de stoel is hoger afgesteld dan de meeste elektrische rolstoelen, waardoor je meer op de hoogte van staanden komt. De stoel is verkrijgbaar in diverse kleuren en kan maximaal 12 km/u. De Genny rijdt 30 km op een volle accu en kan mensen tot maximaal 90 kilo dragen. Hoog is de stoel 67 cm, breed 63 en lang 69 cm.

De ervaringen die wij horen met de Genny zijn heel positief. De elektrische rolstoel is wel een forse investering (net boven de 20.000 euro voor de Genny 2.0, de meest recente variant), maar wordt in sommige gevallen vergoed. Je kan de Genny uitproberen bij  2KERR, de Nederlandse importeur van de Genny. Zij bieden ook een uitgebreide ondersteuning bij het opstellen van een indicatie om de rolstoel aan te vragen.

Over het aanvragen van een balansrolstoel, staat een uitgebreid artikel op de site van MSWEB

Lees minder

 • Rolstoel Genny
 • Rolstoel Genny
Rolstoel Genny

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (3)

Gemiddelde beoordeling

3 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Er is momenteel geen enkele andere voorziening op de markt verkrijgbaar die zo volwaardig laat participeren. ”

  Door Gerard Bakx op 08 juni 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb progressieve MS. Wat 12 jaar geleden begon als RR MS is nu sinds tweeënhalf jaar zo progressief als het maar zijn kan. Inleveren en inleveren hoort in middels bij mij, zelfs rijden in mijn rolstoel met emotion wielen wordt steeds meer een opgaaf. Was ik vroeger een bewegingsartiest, skateboard kampioen, taekwondo leraar en de trotse eigenaar van mijn buitensport bedrijf 'Bakx Project Events ', ik kan nu niet eens meer mijn eigen overhemd dicht knopen. Gecontroleerd bewegen en je lichaam volledig onder controle krijgen, hebben en houden was mijn grootste passie. (zie ook www.gerardbakx.nl) Maar mijn MS heeft daar geen oren naar en groeit en groeit. Tweeënhalf jaar geleden heb ik eraan moeten toegegeven. Ik moest gaan rollen, lopen was geen optie meer maar ik wilde wel kost wat kost blijven participeren en mijn werk blijven uitvoeren. Mijn eerste rolstoel heb ik verkregen via de WMO. Een standaard stoel. Niets mis mee, maar voor mij wel de 'eye-opener' om me eens te gaan verdiepen; Wat is er nou eigenlijk allemaal op de rol-voorzieningen markt. Een wereld ging open. Er is heel veel en ik heb van alles geprobeerd op diverse beurzen en gekocht via marktplaats. En toen kwam de Genny in beeld. Mijn nieuwe comfort-zone, mijn nieuwe voorziening die paste in mijn 'denken in oplossingen' en niet de problemen. Maar ook paste in mijn ‘bewegingsartiest’ zijn. Het ging weer lopen op rolletjes. Als buitensport instructeur/ specialist beweeg ik weer tussen de groepen in, kan weer zeggen 'loop even door' en zelfs taekwondo lessen geef ik weer in Genny. Het design is fantastisch, immers wil iedereen wel even proberen hoe het is om in Genny te rijden. Het stigma wat er hangt om een rolstoel is er niet! Gebruikers gemak is eindeloos. Ja oké, je kan er geen trappen mee lopen. Whahaha dan rijdt ik wel om. Zie anders mijn You Tube kanaal 'It's all about moving' (https://www.youtube.com/playlist?list=PLjsE8jU5kv5MdrzmZ82ZrOS07i3KE__f4) Gebruikersgemak is ongekend. Winkels, liften, restaurants, bossen, grasvelden en zelfs strand zijn geen enkel probleem. Ik kom eigenlijk weer overal. De kwaliteit is goed. Immers staat Genny op de bodem plaat van een Segway. En deze is door de jaren heen behoorlijk door ontwikkeld. Juist omdat er heel veel tours mee worden gereden door Jan en alleman. En juist ook om die reden behoorlijk 'debiel proof' moet zijn. De prijs van een Genny is aan de maat, dat klopt. Het zijn persoonlijke afwegingen die je moet maken. Ik zelf hoef niet op vakantie naar verre oorden, een nieuwe auto ben ik niet waard en mijn keuken voor vele euro's laten verbouwen,,,,,,nah, dacht het niet. Mijn Genny zie ik als een slimme investering, ongekende vrijheid als anders-valide. Tot slot. De Genny ontwapend en maakt nieuwsgierig. In mijn werk heb ik er - weliswaar door noodzaak- een Tool in handen waardoor ik mensen nog makkelijker kan inspireren, motiveren & activeren. Gerard Bakx.

  “Fantastische uitvinding, maakt mijn wereld veel groter en ben met de Genny veel zelfstandiger.”

  Door Rene Ruijter op 01 juni 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik ben 29 jaar oud en heb sinds 2.5 jaar een complete dwarsleasie. Ik ben nu circa 3 weken in het bezit van een Genny. Mijn ervaring met de genny omschrijf ik als volgt : + punten: Rijkweidte van ca. 30 km / of echt ruim een dag in de stad. behendigheid in en om het huis ( en op bezoek bij familie / vrienden ), denk hiermee aan zelfstandig een (deur) drempel / opstap van ca. 7 cm geen probleem is. ( met mijn handbewogen rolstoel heb ik hulp nodig.) of ga eens met een booster op visite, en even je handen in een(krappe) keuken wassen, dat is 20 keer steken en hopen dat je geen schade maakt. stoep vegen, huis stofzuigen, boodschappen even "snel" halen etc. ik kan zelfs de rolemmer of winkelwagen meenemen omdat je een hand vrij hebt !! Ze zijn momenteel bij ons de straat aan het vernieuwen, stond ik met mijn handbewogen rolstoel vast in de zandbaan omdat er een pakket stenen midden op de stoep stond waar ik omheen moest. Met de Genny had ik geen probleem om door de zandbaan te rijden odmat ze nog bezig waren met aanleggen van tijdelijk voetpad. Ik gebruik tevens de Genny op het werk. Omdat ik de hele dag zit. Ik heb een betere houding in de Genny, zit actiever en rechter op, ga niet hangen. ( kijk eens naar mensen die vergroeien omdat ze een lange periode ( jaren ) in een rolstoel zitten. ( ik wil ook graag nog een tijd mee en wil niet vergroeien) Tevens ontlast ik mijn armen / schouders en gebruik mijn rompspieren wat weer voor een betere rompstabiliteit zorgt. Tevens een positieve werking op mijn darmen ( darmperistaltiek.) Het zijn deze kleine dingen die mij zelfstandig maken !! En wereld vergroten !!! Ik heb tevens wat familie en vrienden op de genny laten rijden. De eerste 5 minuten is het wennen maar daarna reed tot nog toe iedereen zo met de Genny weg. Enigste nadeel is de aanschaf prijs. Ik hoop dat als dit hulpmiddel erkend word door WMO en UWV en de Genny in massa productie uitkomt, de prijs aanzienlijk gaat zakken. ( en werken voor veel mensen weer aantrekkelijk word, omdat je voortbewegen met handbewogen rolstoel na verloop van tijd, toch veel van diegene vraagt ) Vriendelijke groet, Rene Ruijter reneruijter@hotmail.nl

  “de Genny staat voor mij voor : vrijheid/zelfstandigheid en onafhankelijkheid !!!”

  Door inge op 19 mei 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb MS en daardoor kan ik maar korte stukjes lopen. Voor buitens huis en voor mijn sport maak ik gebruik van de Genny en daar ben ik heel blij mee Heel makkelijk in gebruik omdat het heel simpel werkt, als ik voorover leun gaat hij rijden als ik achterover leun remt hij of gaat hij achteruit. Hij kan op zijn plek draaien dus je hebt geen draaicirkel waardoor hij in de kleinste lift kan. Je hebt wel iets aan romp stabiliteit nodig. Ik rijd voor mijn sport er veel op ik doe met mijn hond nl. aan agility ( paarden springen maar dan met de hond) dit is zomers op gras maar s `winters in een manege bak en dat gaat prima met de Genny. Ik ga veel naar buiten en rijd over allerlei ondergronden alleen hoge drempels (>5cm) gaat niet. Ook een voordeel van de Genny vind ik , je zit hoger dan in een hand bewogen rolstoel rare hier mee is dat mensen opeens wel tegen mij praten ipv aan “mijn” dochter (die duwde), we wandelen nu echt samen Let wel als je een Genny hebt mag je dagelijks mensen vertellen wat het is en moet zeggen de reacties zijn altijd leuk( vooral van de jongvolwassenen)

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *