Elektrische aankoppelbike E-Pilot van Alber

Al door veel scouters beoordeeld, nu ook getest op het eerste Scouters Testival. De aankoppelbike E-Pilot van Alber is een volledig elektrische aankoppelbike die je kunt koppelen aan je rolstoel. Handig als je wel wilt fietsen, maar daar zelf geen kracht voor hebt. Op een volle accu kun je zo’n 50 km rijden. Hij rijdt 15-20 km p/u. De E-Pilot is verkrijgbaar in verschillende stoere kleuren.

De handbike weegt 18,4 kg (inclusief de accu), en de afneembare accu ongeveer 3 kg....

Lees meer

Al door veel scouters beoordeeld, nu ook getest op het eerste Scouters Testival. De aankoppelbike E-Pilot van Alber is een volledig elektrische aankoppelbike die je kunt koppelen aan je rolstoel. Handig als je wel wilt fietsen, maar daar zelf geen kracht voor hebt. Op een volle accu kun je zo’n 50 km rijden. Hij rijdt 15-20 km p/u. De E-Pilot is verkrijgbaar in verschillende stoere kleuren.

De handbike weegt 18,4 kg (inclusief de accu), en de afneembare accu ongeveer 3 kg. De Alber E-Pilot is in een personenauto goed te vervoeren. Het wiel is 16 inch groot. Je kunt daardoor op onverharde paden rijden en een helling tot 10 graden rijd je op en af.

Je koppelt de E-Pilot via een aankoppelsysteem op je rolstoel af en aan. Dankzij de 2 kleine wieltjes op de aankoppelbike, kun je de bike makkelijk wegzetten en opbergen in bijvoorbeeld je schuur of hal. Met de elektrische aankoppelbike kun je ook achteruit rijden. Je kilometers en snelheid worden gemeten via de display op je stuur. Je kunt bij aanschaf van de E-Pilot ook kiezen voor een uitbreiding zoals cruise control of de koppeling met de Mobility App. Meer informatie vind je bij Alber

De Alber E-Pilot koop je vanaf € 6.455 maar kun je ook met een goede onderbouwing aanvragen bij de gemeente of UWV.

Bekijk ook de andere elektrische handbikes op Scouters of andere elektrische ondersteuningen voor je rolstoel.

Lees minder

 • Elektrische handbike rolstoel E-Pilot van Alber gebruik
 • Elektrische handbike rolstoel E-Pilot van Alber product
 • Elektrische handbike rolstoel E-Pilot van Alber gebruik2
 • Elektrische handbike rolstoel E-Pilot van Alber drempel
Elektrische handbike rolstoel E-Pilot van Alber gebruik

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (9)

Gemiddelde beoordeling

9 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Inmiddels heb ik de e-pilot in mijn bezit”

  Door Marlene op 04 november 2020

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ben er erg blij mee . Laad snel op je kan er dus echt veel kilometers mee maken makelijk meenemen. Wij hebben onze bus nu ingeruild voor een station.

  “Fantastisch als jouw lichaam dar geschikt voor is !”

  Door Rian op 03 juni 2020

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Wat was ik blij dat ik als één van de eerste deze via de WMO heet gekregen. Proefrit gemaakt en het rijden ging helemaal goed. Allerlei aanpassingen op (kinder) maat gemaakt. Door slechte weersomstandigheden was het voor mij niet haalbaar omdat ik snel ziek ben,er op dat moment veel gebruik van te kunnen maken. Daarna was het best lastig voor mijn lichaam om de handbike aan- en los te koppelen wat bij het proefrijden voor mij gedaan werd en waar ik nooit bij heb stilgestaan. Er waren drie mensen met kennis van zaken hiervoor, dat ik mag aannemen dat zij weten hoe alles voor mij goed moet werken. Toen ik naar de Revalidatie Rijndam ging kwam alles ter sprake wat ik voor hulp en hulpmiddelen had. Toen ze dat echter gingen bekijken met Ergotherapeut- Revalidatietherapeut en Revalidatiearts kwamen ze tot de conclusie dat het voor mij helemaal niet geschikt was met de problematiek die ik heb met mijn lichaam (o.a. alle vormen van reuma ) en het lastig was dat ik iedere keer als ik ergens naar toe ging constant aan/los moest koppelen om bij een bel te kunnen. Maar nog heftiger dat als er iets zou gebeuren, hoeft niet heftig te zijn,dat ik ondersteboven op straat komt te liggen, ikzelf dan niet kan ontkoppelen maar ook iemand die wil helpen dat ook niet weet. Daarom heeft de Revalidatiearts met spoed een aanvraag naar mijn Ergotherapeut gedaan met de mededeling hier zo snel mogelijk achteraan te gaan voor een andere oplossing. Die is er vanaf eind november 2019 nog steeds niet ! eigenlijk al niet vanaf 2016 toen ik een elektrische stoel kreeg wat achteraf een stint bleek te zijn . Kan al die tijd dus NIET zelfstandig weg.Helaas !!!!

  “Top”

  Door Wim op 09 januari 2020

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb deze e-pilot vergoed gekregen via een PGB aanvraag bij het wmo loket. Via de Totale Zorgwinkel een proefrit aangevraagd in combinatie met een Kuschall rolstoel. De fabrikant kwam zelf de proefrit doen en informeerde mij zeer goed over de e-pilot. De Total Zorgwinkel zorgde voor een passende offerte en heeft na die tijd nog meermaals contact gehad met de dame van het wmo loket om de aanvraag te onderbouwen. Ik ben er zeer blij mee en zou niet meer zonder willen. De aanschaf prijs was voor mij zelf niet te betalen dus ik ben blij dat de gemeente hier in mee wil gaan. Zowel de rolstoel als de e-pilot zijn top.

  “Fijn hulpmiddel om zo mee naar buiten te kunnen”

  Door Elly Waaijer (Scouters) op 02 juli 2019

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Op het eerste Testival mei 2019 is door een aantal testers de Amber E-Pilot van Invacare getest. Er is binnen getest in de gangen van de Hogeschool, dus oneffenheden en een heuvel is niet goed uitgeprobeerd. Daarover hebben de testers dan ook nog vragen. Wel is uitgebreid geoefend met het maken van korte bochten, dat viel echt mee, eerst oogt dit hulpmiddel groot, maar is toch heel wendbaar. Het besturen van de aankoppelbare bike wordt als heel soepel ervaren en is heel gemakkelijk aan te leren. Ook het aan- en afkoppelen is eenvoudig. Ook werd de e-bike getest voor eenhandig gebruik, na enige oefening kan de volledige functionaliteit van dit hulpmiddel worden benut en kun je weer zelf naar buiten met een handbewogen rolstoel. De testers vinden de prijs hoog, maar met een goede indicatie kan deze aangevraagd worden bij de WMO.

  Door Sabine op 18 mei 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb de E-Pilot een middag getest. Zonder rompstabiliteit voelt het wat instabiel maar met wat oefening denk ik dat hij goed hanteerbaar is. Als je ook een slechte handfunctie hebt, weet ik niet of het aan- en afkoppelen makkelijk gaat en dan met name omdat hij makkelijk naar achter kiepert, dus over mijn kleine wieltjes heen (beetje topzwaar).

  Door Annamarie op 18 mei 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  je kan dit product goed gebruiken wanneer je rechterhandfunctie goed is, dit kan ook aangepast worden naar links.

  “Robuust, trekt wel te hard op”

  Door Francois op 18 mei 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Voor lange afstanden en hoge snelheden goed, indien je geen tot weinig problemen hebt aan je bovenlichaam.

  “Rijdt heerlijk, pittig”

  Door Marlene op 18 mei 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Heerlijk om ermee op uit te gaan, als je hem loskoppelt heb je altijd je rolstoel bij je. Wel duur.

  Door Simon op 18 mei 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Futurtisch geruisloos, remmen werken goed. Zittend wel lastig te tillen.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *