Elektrische aankoppelbike Firefly van Rio Mobility

Als je een fijne handgedreven rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan is een elektrische aankoppelbike misschien iets voor jou. De Firefly is een elektrische aankoppelbike of trike die je makkelijk voor je handbewogen rolstoel zet. Op de website van producent Rio Mobility check je onderaan de pagina of deze compatibel is met jouw rolstoel. De Firefly weegt  14,4 kilo, inclusief de accu. Deze aankoppelbike kan gebruikt worden door personen tot...

Lees meer

Als je een fijne handgedreven rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan is een elektrische aankoppelbike misschien iets voor jou. De Firefly is een elektrische aankoppelbike of trike die je makkelijk voor je handbewogen rolstoel zet. Op de website van producent Rio Mobility check je onderaan de pagina of deze compatibel is met jouw rolstoel. De Firefly weegt  14,4 kilo, inclusief de accu. Deze aankoppelbike kan gebruikt worden door personen tot 130 kg.

Je bestuurt de rolstoel met Firefly met je stuur, geeft gas door aan het handvat te draaien en remt met een handrem. Je rijdt maximaal 25 kilometer per uur en legt een afstand van maximaal 25 kilometer af. Door een betrekkelijk klein wiel en de mogelijkheid een scherpe bocht te maken, is de wendbaarheid groot. Je vindt meer informatie over de Firefly op de Engelstalige website van de producent Rio Mobility waar je deze ook kan bestellen. In Nederland wordt de Firefly geleverd door Rollick

De Firefly kost € 1.950

Alternatieven vind je in de keuzehulp voor de beste elektrische aandrijving van jouw rolstoel en beste elektrische aankoppelbikes voor je rolstoel.

Lees minder

 • Elektrische motor rolstoel Firefly van Rio Mobility
 • Elektrische motor rolstoel Firefly van Rio Mobility gebruik
 • Elektrische motor rolstoel Firefly van Rio Mobility afkoppelen
 • Elektrische motor rolstoel Firefly van Rio Mobility kind
Elektrische motor rolstoel Firefly van Rio Mobility

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (9)

Gemiddelde beoordeling

9 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  Door Elly Waaijer (Scouters) op 29 maart 2022

  Je zou kunnen denken aan Looo wheels, die zorgen voor een betere vering van je rolstoel, maar of dat echt alles oplost durf ik niet te zeggen. Je vindt de loopwheels en een link naar het bedrijf ook op de Scouters website

  Door verkouter walter op 15 maart 2022

  heel goed mobiel toestel, doch zit met véél vragen.? telkens ik een rit maak van 20 km , komen er saken los van mijn rolstoel, en na enkele ritten, zitten er véél los. De toestand van het wegdek is slecht, telkens ik in een put kom, krijg ik een slag, en ovendien, moet ik een reparatie laten doen, gemiddeld 140 - 160 euro kwijt. wie weet er een oplossing?

  “Handig, compact en goede prijs-kwaliteit verhouding ”

  Door Monique op 25 augustus 2021

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb de Fire Fly 2.0 zelf aangeschaft via John Preston, de dealer voor Europa. https://www.johnpreston.co.uk/firefly-electric-wheelchair-hand-cycle inmiddels is ook de 2.5 versie te krijgen! Hij is handig, licht en met slechts 2 koppelingen. En zonder stang tussen de benen: dat vond ik een pre. Het mailcontact met Belfast verliep soepel en zelfs btw vrijstelling is mogelijk, vraag daarna! Ik heb hem wel net voor de Brexit aangeschaft. Gezien prijs-kwaliteit een aanrader en alle onderdelen die vervangen zouden moeten worden kan gewoon via de fietsenmaker geleverd worden. Als je een beetje handig bent of handige Harry in je buurt hebt doe je het onderhoud gewoon zelf.

  “Goed wendbare en betrouwbare trike, eenvoudig aan te koppelen.”

  Door Theo Kuik op 03 juli 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  De Firefly met 16"wiel en krachtige motor/accu heb ik nu 1 jaar in gebruik. Gaat makkelijk mee in de auto. Ook hellingen met droog wegdek zijn redelijk goed te handelen, wel voorover leunen. Ben ermee op vakantie geweest in Tirol en Toscane en regelmatig andere bestemmingen met plezier van de onafhankelijkheid van hulp bij het rijden. Samen met mijn vrouw fietsend naast mij is een fijne beleving, max 25 km per accu. De trike is in Nederland te bestellen bij Rollick.

  “Lage kwaliteit en moeilijk aan te koppelen”

  Door Peter Daems op 25 april 2018

  Prijs

  4 zware klemmen moeten eerst op je rolstoel gemonteerd worden en deze blijven altijd zitten op de rolstoel. Met een dwarslaesie onmogelijk zelfstandig aan te koppelen . Rijd op zich wel vlot . Slechte kwaliteit van materiaal . Onhandig ding , blijft in afgekoppelde toestand niet rechtop staan.

  Door frank vermost op 02 april 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  ik heb maar een been en ben er in geintreseert zouden we dat ook op afbetaling kunnen doen a u b laten jullie iets weten dank u wel

  Door W Roumen op 28 juni 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb ook 1 jaar een firefly en heb toch wat kritiekpunten. Als je hem aangekoppeld hebt, kan het wel eens gebeuren als je over een hobbelige weg rijd, de koppelingen die aan de zijkanten zitten losschieten..met alle gevolgen van dien. Ik heb ook 2 standaard erbij gekregen, en die zorgen dat de firefly staat..Maar de schroef om ze vast te draaien zijn te klein, met gevolg dat hij omlaag zakt. Grotere waren beter geweest, dan heb je meer grip.

  “Maakt 'wandelen' en 'fietsen' mogelijk en geeft een enorme vrijheid qua actieradius”

  Door Annemarieke Geukers op 08 juni 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Sinds februari 2015 maak ik gebruik van de Firefly en heb daarmee mijn vrijheid en onafhankelijk voor het grootste deel teruggekregen. De Firefly is makkelijk mee te nemen in de auto, snel opgeladen en heeft een actieradius van ongeveer 35 km en kan van 6 tot 22 km per uur rijden. Makkelijke aan/afkoppeling maakt het mogelijk om zelfstandig op pad te gaan en altijd de rolstoel te gebruiken binnenshuis. Door de kleine draaicirkel is het mogelijk om er vrijwel iedere winkel mee te bezoeken. Ik heb er zelf een kinderfietsmandje op gemonteerd, waardoor kleine boodschappen en een handtas meenemen geen probleem zijn. Doordat de Firefly geen contra-gewichten heeft, is hij wat sneller aan het spinnen bij steile hellingen en bij glad wegdek. Met lage snelheid gebruik ik hem op de voetpaden, met hogere snelheid op verharde paden.

   Reactie(s) op: “Maakt 'wandelen' en 'fietsen' mogelijk en geeft een enorme vrijheid qua actieradius”
  • Door Anneke op 22 april 2017

   Hoi Annemarieke, Heb jij de Firefly van de WMO gekregen (zo ja, welke gemeente) of zelf aangeschaft.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *