Elektrische aankoppelbike Sherpa

De Sherpa is een elektrische aankoppelbike, ook wel trike genoemd, die aan vrijwel iedere handbewogen rolstoel kan worden bevestigd. Hij kan maximaal 24 kilometer per uur rijden en met 1 accu kun je een afstand van maximaal 18 kilometer afleggen bij volvermogen (24km/uur), ongunstige weersomstandigheden, gewicht gebruiker en vlak of heuvelachtig wegdek. Het maximaal gewicht van de gebruiker is 100kg.

Door het aanpassen van de snelheid bijv. ca. 15/10 km/ uur wordt de actieradius al vergroot naar 25 km. Veel...

Lees meer

De Sherpa is een elektrische aankoppelbike, ook wel trike genoemd, die aan vrijwel iedere handbewogen rolstoel kan worden bevestigd. Hij kan maximaal 24 kilometer per uur rijden en met 1 accu kun je een afstand van maximaal 18 kilometer afleggen bij volvermogen (24km/uur), ongunstige weersomstandigheden, gewicht gebruiker en vlak of heuvelachtig wegdek. Het maximaal gewicht van de gebruiker is 100kg.

Door het aanpassen van de snelheid bijv. ca. 15/10 km/ uur wordt de actieradius al vergroot naar 25 km. Veel gebruikers van de Sherpa Trike gebruiken een 2e accu om de actieradius te vergroten en zorgeloos tochten te rijden. De accu van de Sherpa Trike is compact, weegt 2 kg en kan eenvoudig mee in een tas of rugzak.

De Trike is te krijgen in de huisstijl zwart met paars. En sinds kort ook mogelijk om de Sherpa Trike aan een opvouwbare rolstoel te koppelen. Corry en Henk schreven daarover in de wedstrijd van het 1000ste hulpmiddel:

“De Sherpa aankoppelbike is nu door EWTS (Easy Wheelchair Trike Service) ontwikkeld met een aankoppeling en speciale voetensteun voor opvouwbare rolstoelen. “Dat bevalt super, we kunnen nu overal naar toe (het terras mag ook weer). Wij zijn 8 maanden in Renesse, daar hebben wij een chalet en staan heel dicht bij de zee dus dat is echt genieten”.

In Nederland kun je de Sherpa kopen bij EWTS en de aankoppel Trike kost vanaf € 1.650,- , extra accu kost rond de € 320,-

Henry Honing  (sinds 2016 gebruiker van de Sherpa Trike) van EWTS heeft in de zomer van 2019 de verkoop en service van de Sherpa Trike overgenomen van You’re Unlimited. Hij biedt ook de mogelijkheid oude Sherpa Trike uit te proberen.

Bestel de Sherpa bij EWTS

De bedenker van de Sherpa Trike heeft zelf een dwarslaesie.  Stephanie Hollanders van You’re Unlimited scoutte de Sherpa Trike bij de bedenker op een beurs in 2015 en testte de aankoppelbare Trike voor Scouters.

Ze is heel tevreden over de kracht van de Trike, ook steile hellingen op, het comfort (de Trike dempt de trillingen die je anders opvangt met de voorwielen van je rolstoel), de wendbaarheid en de kleine draaicirkel. Je hebt overigens wel een goede handfunctie nodig om hem te kunnen aankoppelen en besturen, merkte ze op. Bekijk ook de andere elektrische handbikes op Scouters of andere elektrische ondersteuningen voor je rolstoel.

Lees minder

 • Aankoppelbare elektrische trike Sherpa 1
 • Aankoppelbare elektrische trike Sherpa 1

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (7)

Gemiddelde beoordeling

7 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Fijn in gebruik en makkelijk mee te nemen”

  Door Simone op 16 juni 2022

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  De Sherpa is door zijn prijs en gebruiksvriendelijkheid echt een uitkomst voor mij. Met beperkte handfunctie zou je wel eens moeite kunnen hebben met aankoppelen, maar met gewone handkracht is het geen enkel probleem. Het voordeel van de manier waarop de Sherpa aankoppelt is dat er geen klemmen oid op je rolstoel hoeven blijven zitten wanneer je hem niet gebruikt. Hij is erg licht en klein te maken, als we hem meenemen zetten we hem achter de bestuurdersstoel in de auto, waar hij past zonder moeite. Mijn rolstoel in de achterbak en onze grote hond op de achterbank en we kunnen vertrekken. Het gewicht is tevens een (klein) nadeel, je moet bij het rijden op oneven ondergrond of hellingen soms wat naar voren leunen om te zorgen dat de sherpa genoeg grip heeft. Toppunt is toch echt wel de prijs. Wij hebben hem uit eigen zak betaald, wouden niet wachten op het trage beslisproces van de gemeente. Ik was eerst aan het kijken naar de Triride modellen, maar de Sherpa is meer dan de helft goedkoper en je levert er weinig voor in - het uiterlijk is misschien iets minder 'flashy', maar dan heb je het ook wel gehad. Ik ben er super blij mee!

  Door Karel Volleberg op 28 augustus 2020

  Ik wil graag weten wat zo een deel kost. Met vriendelijke groeten. Karel Volleberg Ps. Ik ben Nederlander maar woon al 50 jaar in Zwitserland

  • “Kleine compacte krachtpatser.”

   Door Monique op 12 november 2020

   Ik kocht de Sherpa in 2016 van Stephanie, en ging er een week later mee op vakantie naar Spanje. Wat heb ik genoten van mijn vrijheid. Ik reis in Nederland veel met de trein, ook dan is het heel handig met de afstanden van en naar het station, en zelfs de trein in met de assistentieplank ie veel veiliger. Met de kleine draaicirkel makkelijk keren in de trein zelfs en ik pas er ook nog mee in de kleine liften soms op de stations (Amsterdam). Ik neem hem ook vaak mee in de auto met mijn vriend, met de standaard ingeklapt past hij plat op de bodem van de achterbak, en dan kunnen onze 2 rolstoelen er nog bij, echt zo praktisch! Ik zie bij de specificaties dat hij max 24km/u gaat en tot 18km kan rijden op 1 accu. Mijn ervaring is dat hij in t begin 24 ging ja, nu niet harder meer dan 22, maar met rustig rijden (en geen steile hellingen) heb ik er al wel 25km ver mee kunnen rijden.En inmiddels heb ik er al 4000km mee gereden. Ik vind hem vooral handig ook met boodschappen doen, ik kan de boodschappentas op schoot vasthouden en met 1 hand rijden, een optie die ik met de handbike niet heb. Kortom ik ben een supertevreden gebruiker... ondanks dat mijn exemplaar wel problemen heeft nu, maar die tracht ik op te lossen met de eigenaar van EWTS en/of de fietsenmaker. Dat komt vast goed, zo ingewikkeld zit de Sherpa niet in elkaar.

    Reactie op: “Kleine compacte krachtpatser.”
   • Door Monique op 12 november 2020

    Karel in Nederland kun je de Sherpa kopen bij EWTS en kost de aankoppel Trike € 1.425,-.

  Door frank vermost op 01 april 2018

  Kwaliteit

  zouden we dat ook op afbetaling kunnen doen a u b want ik heb maar 1 been en ben geintreseert laat jullie iets weten dank bij voorbaat

  “Broem”

  Door Sjoera op 30 oktober 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Makkelijk aan te koppelen, wendbaar, snel! maar ook gewoon stapvoets goed te gebruiken. Zou prima in elk WMO basispakket kunnen zitten.

  “Erg handig en handelbaar en tot en klein pakketje te vervoeren.”

  Door Anneke op 11 april 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  In 2016 de sherpa meegenomen op vakantie in Nederland. De wereld ging weer open. Samen met mijn echtgenoot 'gefietst' op de hoge veluwe, het openlucht museum in Arnhem volledig doorkruist en ook prima heuvel op, de keien van het Drenthe dorp Orvelte overwonnen en een fietstocht van 20 km in het drents-friese woud (route met asfalt, stenen en schelpenpadjes van amper een rolstoel breed). Voor een langere fietstocht heb je wel en 2e accu nodig. Als je niet te veel gas geeft en wat meer druk op je voorwiel houdt doet hij het ook prima op zanderige grond. Alle harde ondergrond kan hij prima aan. Het model en uitvoering is wellicht simpel te noemen maar voor deze prijs een fantastisch ding. Door zijn kleine draaicirkel en achteruit overigens ook prima in een winkel te gebruiken.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *