Elektrische loopfiets volwassenen SitGo Electric

Deze stevige loopfiets Electric van SitGo met 2 grote wielen is een loophulpmiddel als je erop uit wilt maar niet zo lang kan lopen. De fiets is verkrijgbaar in verschillende kleuren en weegt maar 17 kilo. De SitGo Electric is in mei 2016 door het Scouters testteam getest.

Bekijk de onafhankelijke test

De SitGo Electric is een zogenoemd ‘gehandicaptenvoertuig met motor.’ Dat betekent dat je hiermee zowel het fietspad als de stoep mee op mag en dat je verplicht bent je voertuig te verzekeren...

Lees meer

Deze stevige loopfiets Electric van SitGo met 2 grote wielen is een loophulpmiddel als je erop uit wilt maar niet zo lang kan lopen. De fiets is verkrijgbaar in verschillende kleuren en weegt maar 17 kilo. De SitGo Electric is in mei 2016 door het Scouters testteam getest.

Bekijk de onafhankelijke test

De SitGo Electric is een zogenoemd ‘gehandicaptenvoertuig met motor.’ Dat betekent dat je hiermee zowel het fietspad als de stoep mee op mag en dat je verplicht bent je voertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Je hebt geen rijbewijs nodig om de SitGo Electric te gebruiken. Heb jij geen recht op een ‘gehandicaptenvoertuig met motor’? Dan is de SitGo City misschien iets voor jou, speciaal gemaakt voor particulieren.

Het zadel van de loopfiets is verstelbaar van 70 tot 80 cm hoog, het stuur 95 tot 105 cm. De treeplank is 17 cm breed en de fiets is in totaal 165 cm lang. Meer productdetails:

Actieradius: ca. 25 km
Snelheid: 7, 15, 20 km/uur
Oplaadtijd: ca. 3 uur
Motor: 24 volt
Accu: 8 Ah

De SitGo is te koop bij verschillende fietsenmakers, voor € 1.985,- (Electric) en € 2.165,-. Bekijk de verkooppunten op de site van de SitGo, waar je ook meer informatie over de loopfietsen vindt.

Op de site van SitGo zie je ook een goede uitleg over verzekeren en het gebruik van de SitGo op het voetpad en de weg, klik hier

 

Op zoek naar een andere loopfiets volwassenen? Bekijk de onafhankelijke keuzehulp van Scouters over loopfietsen.

Lees minder

 • SitGo Electric
 • SitGo Electric
SitGo Electric

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (14)

Gemiddelde beoordeling

14 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “fantastiche fiets”

  Door theo van aken op 21 juli 2022

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  kan overal komen mijn display was na 250 km stuks binnen een week opgelost nieuwe fantastishe dealer maxstein ede ben 83 jr

  “Geweldig goed vervoermiddel”

  Door Jan van Groezen op 04 januari 2022

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb sinds 2017 de SITGO 'loop' fiets. Daarnaast had ik ook een elektr. fiets, maar deze heb ik onlangs weggedaan, omdat ik me er niet zeker meer op voelde. Met de Sitgo kan ik net zo goed - of beter - vooruit dan op de fiets. Gekocht heb ik hem indertijd via Medipoint, en ja hij moet verzekerd worden en van een nummerplaatje worden voorzien. Voor boodschappen gebruik ik altijd de Sitgo. Wel goed vastzetten met een extra ketting. Voor ouderen vindt ik het het beste transport-hulpmiddel, beter dan de fiets. Helaas was mijn Sitgo met een ingebouwde vaste accu, de volgende wordt er een - zoals tegenwoordig gemaakt - met afneembare accu.

  “elektrisch zonder lopen”

  Door Anne Wee op 28 september 2021

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Je gaat zitten, drukt op een knopje en rijden, heeft niets met lopen te maken. Ik had liever al lopend wat ondersteuning, zoals trapondersteuning bij een E-fiets. Om deze reden heb ik hem niet gekocht. Ook begrijp ik de plaats op de weg niet. Je verplaatst je niet met je voeten, waardoor je volgens mij geen voetganger bent. En moet je dan niet verzekerd zijn, en een kentekenplaat? Theoretisch kun je wel vallen onder gehandicapten voertuig, maar dat is er niet aan af te zien, dus moet je een sticker dragen om niet aldoor weggestuurd te worden of uitleg te geven?

  “DE 'FIETS' VOOR OUDEREN”

  Door Jan van Groezen op 21 oktober 2019

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Heb de Stigo nu twee jaar en ga er regelmatig mee boodschappen doen. Was in het begin bang voor weghalen fiets, maar leg hem steevast aan de ketting. Had eerst een elktr. fiets, maar die werd onhoudbaar en te gevaarlijk. De SITGO is gemakkelijk hanteerbaar, kan evt. snel rijden, en is gemakkelijk hanteerbaar. Tot op heden een 100% oplossing

  Door Elly Waaijer (Scouters) op 04 juli 2019

  Beste Marga, Scouters is een informatie en beoordelingssite waar de scouters community hulpmiddelen plaatst en ervaringen kan delen. Wij hebben dus zelf geen producten. Als je de SitGo wilt proberen, kan ik je adviseren te bellen met het bedrijf, heb even gezocht, maar de website is in ontwikkeling, staat een telefoonnummer voor meer informatie: +31 (0) 545 796 520. Zover mij bekend wordt de SitGo door diverse fietsleveranciers gevoerd, dus je kunt vast daar een adres krijgen bij jou in de buurt, succes! Elly Waaijer Redactie Scouters

  “Kan ikmdeze elektr.loopfiets eens proberen. Ik loop nl.erg slecht door reuma in voeten. Lijkt me geweldige oplossing...”

  Door Marga Kemna op 04 juli 2019

  Ik heb nog geen ervaring,zou hem graag eens proberen.. Wil er eventueel daarna misschien een kopen als de prijs meevalt.

  “M'n beste aankoop ooit! ”

  Door Ina Brands op 12 september 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Geweldig. Handig en eenvoudig in gebruik en lekker stabiel.

  “Geweldig”

  Door Yvon op 15 september 2017

  Fijn in gebruik alleen de actiradius is erg kort waarom niet gelijk voor 80 km dan kunnen we geweldige tochten maken. 20 km is erg kort hoor

  “Erg handig voertuig voor een bepaalde doelgroep”

  Door Harry op 28 januari 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Er ontbreekt informatie over de wettelijke status van dit gemotoriseerde voertuig. Vanwege geen pedal assist is dit een voertuig behorende in de RDW categorie L1e en dient men minimaal rijbewijs Am te hebben en dient een blauw kenteken te worden geplaatst

  “Geniet al 2 jaar van de SitGo. Vrijheid, blijheid. Een dikke 10 voor de ontwerpers.”

  Door Wil Meijer op 21 december 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik gebruik de fiets bij het uitlaten van mijn teckel Arie, en om boodschappen te doen. De vrijheid die ik met de SitGo heb gekregen is onbetaalbaar.

  “fantasie je komt lekker buiten erg blij mee heb versleten knieën heup en rug kan zo zelf wat boodschappen doen”

  Door Pia de Hoop op 20 augustus 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Een uitkomst veel minder vaak de auto te gebruiken lekker buiten veel bekijks

  Door Sanne op 03 juni 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ideaal voor mensen die (even) niet goed kunnen lopen of fietsen.

  “Makkelijk! Handiger dan een e-bike”

  Door Marcelle op 03 juni 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Licht, snel, makkelijk te bedienen. Prijs is te vergelijken met die van een elektrische fiets, maar deze is handiger en lichter en smaller.

  “Na 18 jaar, voor het eerst zelfstandig een weekend weg!”

  Door Y.Ruisch-Wagenaar op 05 april 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Geweldig! Puntje van aandacht, slot! Door mijn rugproblemen kan ik dus niet meer fietsen. Ik moet nu een kettingslot gebruiken en die positie is wel erg laag, ideeën ? Verder, vrijheid, ik krijg de Sitgo zelf op de fietsendrager, voor het eerst na 18 jaar zelfstandig op stap. Scootmobiel ook geweldig maar die kun je niet meenemen. Hoor nu wel kinderen zeggen,zoeen wil ik ook, nog nooit gehoord op de scootmobiel!

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *