Elektrische rolstoelaandrijving SmartDrive van Max Mobility via Double Performance
Meer informatie over Double Performance.
Als je een fijne handbewogen rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan is een elektrische hulpmotor misschien iets voor jou. De SmartDrive MX2 is een motor van nog geen 6 kilo die je makkelijk aan je handbewogen rolstoel koppelt. De motor hangt van onder je zitting met een extra wiel tussen je achterwielen. Je brengt je rolstoel met je hoepels in beweging en...
Meer informatie over Double Performance.
Als je een fijne handbewogen rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan is een elektrische hulpmotor misschien iets voor jou. De SmartDrive MX2 is een motor van nog geen 6 kilo die je makkelijk aan je handbewogen rolstoel koppelt. De motor hangt van onder je zitting met een extra wiel tussen je achterwielen. Je brengt je rolstoel met je hoepels in beweging en dan neemt de SmartDrive het over. Je draagt een polsband en je tikt met je arm om de motor uit te schakelen. Voor een begeleider loopt het misschien minder lekker dan met een motor wat verder voor je, maar als de handvatten van de rolstoel lang genoeg zijn is de SmartDrive ook als duwondersteuning te gebruiken. Met de SwitchControl knop op de polsband kun je de motor starten of een constant vermogen instellen voor langere afstanden. Met de SwitchControl kun je tevens de motor uitschakelen. Je vindt meer informatie over de SmartDrive op de Engelstalige website van producent Max Mobility.
De SmartDrive MX2 wordt geïmporteerd door Double Performance en is verkrijgbaar bij thuiszorgwinkels of gespecialiseerde rolstoel- en revalidatiewinkels.
Alternatieven vind je in de keuzehulp voor de beste elektrische aandrijving van jouw rolstoel
Fucntionaliteit / prijs | SmartDrive Mx2 |
Bediening | Via hoepels en polsbandje |
Extra breedte op de rolstoel | 0 cm |
Maximale Afstand (actieradius) | 22,9 km |
Snelheid | 6 of 8,9 km/uur |
Accu | |
Maximale hellingshoek | Onbekend |
Maximale obstakelhoogte | Onbekend |
Minimale rolstoelgewicht | 14 kg (minimaal gewicht gebruiker) |
Gewicht zwaarste onderdeel / totaal | 6,1 kg |
Maximaal gebruikersgewicht | 150 kg |
Geschikt voor rolstoelbreedte | Diverse |
Geschikt voor achterwiel maat | 22 / 24 / 25 / 26 inch |
Prijs | Vanaf € 7.800 |
Gemiddelde beoordeling
Beoordelingen (15)
-
Door Elly Waaijer (Scouters) op 02 maart 2021
Dean, ik overlegde even met Gé Snoek, gastschrijver van Scouters en zelf veel ervaring met de SmartDrive. Hij adviseerde zo snel mogelijk onderhoud te laten uitvoeren. Hij merkte nog op, dat je expliciet moet vragen naar een deskundige op het gebied van onderhoud van de SmartDrive, kennis daarover wil nog wel eens ontbreken bij all round monteurs.
-
Door Dean op 26 februari 2021
Hallo, toevallig iemand al een probleem gehad met de smartdrive? Mijn werkt soms niet. De lichtjes branden niet, soms wel rij ik even door daarna bij het stoppen vallen deze weer uit. Zelf al is hij volledig opgeladen
-
Reactie(s) op: “Probleem smartdrive”
-
“Storing”
Door Anno op 26 augustus 2022
Op dag 1 , volledig opgeladen, sta ik na een paar perrons al stil. Bij valt uit, wil niet meer aan, piept in de wilde weg zo nu en dan. Storing of accu? We gaan t meemaken…vervelende ervaring om rond 8.00 al stil te staan en de hele dag nog te moeten…
-
-
Door GJS op 17 april 2020
DesignGebruiksgemakKwaliteitPrijsDe Permobil SmartDrive is een regelrechte duurdere concurrent van de Invacare Smoov (zie aldaar). Origineel was dit apparaat alleen met een horloge waarmee tegen de hoepels getikt moest worden te bedienen qua starten en/of stoppen tot versie 1.5. Sinds jan 2020 kun je ook SmartSwitches gebruiken, die via een kabel de bediening naar SD verzorgen. Daarmee is de zogenoemde pushtracker ( in 2 smaken verkrijgbaar nu een oud lomp en kwetsbaar type en de nieuwe e2 versie). niet meer echt nodig, die knoppen worden nu standaard mee geleverd en dienen ook als noodstop. Mijn nieuw uitgeleverde (mei 2019) systeem was reeds na 3 maanden aan een langdurige reparatie toe, maar gelukkig kon ik in de tussentijd een vervangend demo exemplaar van de leverancier gebruiken. Toch gaat mijn voorkeur als ik dit systeem vergelijk met de Invacare Smoov naar die laatste, vooral vanwege de grotere veiligheid, zie o.a. de goed verlichte achterzijde, de prijs en als je door hondepoep rijdt het beter schoon te spoelen wiel.... Ik zag dat Ellie zich afvroeg tot welke helling in % je zowel een Smartdrive als een Smoov kunt gebruiken, maar bedenk dat na omhoog, je ook omlaag moet en daar remmen beide apparaten absoluut niet, dus hou dan de zaak maar eens in bedwang zonder de handen pijn te doen door wrijvingswarmte met je hoepels als het een lange weg betreft. Zie ook mijn uitgebreide evaluatie in het afzonderlijke testverslag over de diverse hulpsystemen
-
Door Joke Hermans op 06 maart 2019
DesignGebruiksgemakKwaliteitPrijsMijn ervaring was bijna mijn dood, op de rechte weg ging het enigszins als er niets in de weg loopt of staat. Maar ik raad aan dat als je geen goede arm functie hebt, dan is het niet te doen. . Daarbij wordt het gedemonstreerd door een gezond persoon die geen handicap heeft. Jammer
-
Door Ingrid op 19 februari 2019
DesignGebruiksgemakKwaliteitPrijsHet polsbandje is helaas snrl leeg. Kan ik los een 2de bestellen? Hoe duur is die? Hoe lang hoort deze mee te gaan?
-
Door Marc op 24 september 2018
DesignGebruiksgemakKwaliteitPrijsToestel rijdt en werkt fantastisch, behalve op kiezelweg en kasseien, door het gedaver heeft het toestel niet genoeg grip en draait door. Op het gras krijg je de beste grip.
-
Door Hol op 22 oktober 2016
DesignGebruiksgemakKwaliteitPrijsSuperfijn, kan er overal mee komen zonder helemaal 'op' te zijn!
-
Door Rinus op 22 september 2016
wat zou een set SMARTRDRIVE MX2 in Nederland kosten
-
Reactie(s) op: “wat zou een set SMARTRDRIVE MX2 in Nederland kosten”
-
Door Sanne Gooskens op 21 maart 2017
Beste Rinus, Zoals in de tekst staat kost de Smartdrive ongeveer 6000 euro. Veel groeten, Sanne van Scouters
-
Door John op 26 mei 2016
DesignGebruiksgemakKwaliteitPrijsWerkt prima (ik heb type 1) maar maakt lawaai bij het achteruit rijden. Accu opladen is lastig als je het als rolstoeler zelf wilt doen vanuit de rolstoel.
-
Reactie(s) op: “Heerlijk de helling op zeker in combinatie met de Freewheel”
-
Door Boersma op 09 januari 2017
Is de smart drive ook makkelijk in combinatie met een begeleider? Dus dat niet degene in de rolstoel de rolstoel in beweging brengt maar de begeleider door deze te duwen waarna de smart drive het duwwerk overneemt?
-
Door Sanne Gooskens op 21 maart 2017
Beste Boersma, De Smartdrive is als duwondersteuning te gebruiken, maar het is goed om te kijken of je begeleider lekker kan lopen met het motortje voor zich. Veel groeten, Sanne van Scouters
-
-
-
Door Marlies op 29 maart 2016
DesignGebruiksgemakKwaliteitPrijsIk gebruik de smart drive vaak met een freewheel samen en dan kun je ook meer off road terrein aan zoals op de camping waar we vaker zijn. Makkelijk mee te nemen en handig in gebruik. Zou hem niet meer kunnen missen.