Elektrische wielen Alber e-fix E35 en E36 van Invacare

Als je een fijne handbewogen rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan geven elektrische wielen je misschien de ondersteuning die je nodig hebt. De Alber e-fix wielen zijn op vrijwel elke rolstoel te gebruiken. Je bestuurt je rolstoel met een joystick. Er zijn 3 rij-instellingen: Eco, Sport en Tour. Er zijn twee versies, de E35 en de E36. De verschillen vind je in de tabel hieronder. Meer informatie over de e-fix...

Lees meer

Als je een fijne handbewogen rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan geven elektrische wielen je misschien de ondersteuning die je nodig hebt. De Alber e-fix wielen zijn op vrijwel elke rolstoel te gebruiken. Je bestuurt je rolstoel met een joystick. Er zijn 3 rij-instellingen: Eco, Sport en Tour. Er zijn twee versies, de E35 en de E36. De verschillen vind je in de tabel hieronder. Meer informatie over de e-fix vind je op de website van Invacare.

De Alber e-fix wielen worden geïmporteerd door Invacare en zijn verkrijgbaar bij thuiszorgwinkels of gespecialiseerde rolstoel- of revalidatiewinkels, deze vind je in het dealeroverzicht van Invacare

Alternatieven vind je in de keuzehulp voor de beste elektrische aandrijving van jouw rolstoel.

Functionaliteit prijs Alber e-fix E35 Alber e-fix E36
Bediening Joystick Joystick
Extra breedte   2-4 cm 2-4 cm
Max. Afstand  16 km 20 km
Snelheid 0,5-6 km/uur 0,5-6 km/uur
Accu 36 V, 6,0 AH, 216 W 36 V, 7,5 AH, 270 W
Max,       hellings       hoek 20 % 15 %
Max,       obstakel   hoogte Onbekend Onbekend
Min, rolstoel gewicht N.v.t. N.v.t.
Gewicht zwaarste deel / totaal 7,8 kg per wiel 8,0 kg per wiel
Max.   gebruikers gewicht 120 kg 160 kg
Geschikt voor rolstoel   breedte Vanaf 25 cm Vanaf 25 cm
Geschikt voor achterwiel   maat 22 / 24 inch 24 inch
Prijs € 8890 € 9980

 

Lees minder

 • Elektrische wielen e-fix van Alber via Invacare
 • Winkelende vrouw in rolstoel elektrische wielen van Alber, met partner
 • Joystick elektrische wielen e-fix van Alber via Invacare
Elektrische wielen e-fix van Alber via Invacare

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (13)

Gemiddelde beoordeling

13 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  Door Broens op 10 maart 2022

  Heb van iemand een rolstoel gekregen met alber wielen en joystick Hoe kan ik de wielen met de hand bewegen staan op slot kan nu niet zelf hoepelen Dank u voor uw antwoord

  “Kan iemand mij vertellen hoe lang het duurt eer de accu opgeladen is?”

  Door Perry Krootjes op 24 november 2019

  Nog niet. Enkel een vraag.

  “helaas wil je echt weg dat lukt niet”

  Door am op 15 maart 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Jammer dat je alleen maar 4 a 5 km kan rijden. dus geen zelfstandigheid

  “heerlijk maar toch kleine verbeter puntjes”

  Door anna op 04 februari 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Na 10 jaar heerlijk te hebben gereden met mijn alber (was nu versleten helaas)heb ik sedert enkele dagen mijn nieuwe e-fix. Ben er erg blij mee. Wat mij wel enigszins verontrust is dat de accu aansluiting open en bloot is. Gisteren buiten gereden en er spatte wat water op en modder. Ga ook weleens zwemmen en ben dan bang dat er water komt( als de rolstoel langs de kant staat) in de aansluiting voor de accu. Waarom heeft Alber hier geen klepje opgezet??? Kom ook tot de ontdekking dat deze nu maar een snelheid heeft van 6 km terwijl mijn vorige 8 km had. Waarom minder??

   Reactie(s) op: “heerlijk maar toch kleine verbeter puntjes”
  • “slecht accu loopt heel snel leeg”

   Door anna op 11 februari 2018

   Helaas dit is mijn tweede e fix eerste was geweldig, bij deze net nieuw loopt de accu heel snel leeg na nog geen km te hebben gereden is de accu al voor een kwart leeg. Kan in plaats van de 16 km ( wat normaal gesproken niet haalbaar is maar 10 zou toch moeten kunnen) nu 4 a 5 km rijden.

    Reactie op: “slecht accu loopt heel snel leeg”
   • Door Invacare op 07 maart 2018

    Dag Anna, Jammer om dit te lezen. Zou je hierover een bericht willen sturen naar nederland@invacare.com, zodat we naar een oplossing kunnen kijken? Hartelijk dank!

  “Redelijk maar erg duur”

  Door Hanneke op 26 januari 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Kan me redelijk redden met de E-fix. Haalt bij lange na die 15 kilometer niet. Ik denk hoogstens de 5. Jammer dat mijn vorige E-fix na 8 jaar nog wel prima werkte maar de accu niet meer na te bestellen was. Gevolg: gooi maar weg en bestel maar een compleet nieuwe E-fix want de accu is niet meer te leveren. Het bedrijf had blijkbaar weer geld nodig en dan stop je met de productie van een accu. Ook al betaalt de WMO deze volledig, ik vind het jammer van deze onnodige kosten.

  Door N. Van Kessel op 14 juli 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb de afgelopen vijf jaar een e-fix 25 rolstoel gebruikt tot groot genoegen: je hebt je zelfstandigheid terug en bepaalt zelf waar je heen gaat. Echter, het systeem is minder geschikt als je hellingen ( parkeergarage, dijken, scheef aflopende paden) af moet. Op schuiner aflopend terrein remt de e-fix uit zichzelf als dat nodig is maar daarmee komt zoveel kracht op de wielen te staan dat de schroeven erin af kunnen breken, vervolgens gaan dan de vrijloop en de tandwielkast naar zijn grootje. Ik heb twee jaar geleden stukken gehad aan het elektrisch systeem: er kwam een pinnetje uitgevallen. Beide wielen zijn toen door bij Invacare volledig gereviseerd: het binnenwerk van beide wielen is toen volledig vervangen. Kosten: 650, 00 euro voor beide wielen.Twee maanden geleden ging het rechter wiel weer stuk: de oorzaak valt door Invacare niet te duiden maar het binnenwerk moet volledig vervangen worden en dat ene wiel kost nu ongeveer 600 euro..Blijkbaar was bij de vorige reparatie een fout gemaakt in de doorberekende uren(????!) De schroefjes zijn afgebroken, kan komen doordat je plotseling stil moet staan en de rolstoel nog even doorschuift. Of als je op de plaats rond je as moet draaien omdat je in een ganngpad niet meer voor- of achteruit kunt. De krachten die op dit ene wiel kunnen zijn geweest moeten ook op het andere wiel zijn geweest. Laat ik mijn wiel maken, is morgen misschien het andere wiel ook stuk. Bij Invacare zijn ze dit probleem wel vaker tegengekomen maar ik heb helaas pech dat ik het in twee jaar tijd twee keer mee maak. De rolstoel wordt door mij alleen gebruikt tijdens een dagje de stad in, naar museum, wat langer boodschappen doen in mijn nabije omgeving, naar de kinderboerderij met onze kleinkindjes ( die zelf in een wagentje zitten of zelf lopen) en drie weken per jaar met vakantie. Sinds de reparatie van twee jaar geleden is er met de rolstoel nog geen 100 km gereden. Ik vind het heel erg zuur dat ik dit systeem nu gewoon af moet schrijven want ik ben niet van plan honderden euro's per jaar aan reparaties uit te geven aan een systeem dat het af kan laten weten als er een helling of schuine stoep genomen moet worden. Neem dit in je overweging om een dergelijk duur systeem aan te schaffen mee. De garantie op reparatie is een half jaar, niet uit te sluiten valt dat het opnieuw stuk kan gaan. Het is een kwetsbaar systeem, mooi bedacht maar niet echt geschikt als je niet op vlak terrein rijdt. Ik ben er in elk geval heel erg in teleurgesteld.

  “Mijn vrijheid en zelfstandigheid weer terug.”

  Door Dees van Bokhorst op 27 april 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik gebruik mijn rolstoel met de alber E-fix wielondersteuning nu sinds Januari '17 elke dag en ik ben zo blij ik heb mijn vrijheid weer terug en hoef niemand te vragen om mij te duwen. Wat ook fijn is dat hij heel goed in de hand ligt de joystick en heel licht in het gebruik is waardoor ik geen extra energie verspil. Daarnaast kan ik weer met mensen praten doordat ik naast hun kan rijden. Enige puntje als aandacht is dat de accu niet 100% oplaad en hij vrij snel terug loopt maar je kan toch zeker 15,2 km rijden op 1 accu. Mijn leven is door de e-fix totaal veranderd in positieve zin.

  “Gemak!”

  Door MARIANNE van hoof op 28 februari 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Vrijheid aan te bevelen!

  “Accu loopt snel terug!”

  Door MARIANNE van hoof op 28 februari 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Gemak niet meer overbelast!

  “Ik heb mijn vrijheid weer terug!”

  Door Corry van den Broek op 22 februari 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit

  Sinds ik de Alber E-fix gebruik op mijn opvouwbare rolstoel, heb ik mijn vrijheid en mijn leven weer terug. Het is een systeem wat heel gemakkelijk te bedienen is. Een kind kan de was doen! Met het bewegen van het pookje bestuur je de rolstoel en deze kan echt op zijn plaats draaien! In een lift rijden en omdraaien? No problem! Met de bus naar de stad? Makkie! Met de auto? Wij hebben een Twingo. De rolstoel parkeer je op de speciale tippies waardoor de rolstoel zweeft. Met een kleine handeling heb je zo de wielen eraf en kan het hele systeem gewoon mee in de auto. En...wat ik zo belangrijk vind....mijn man is niet de hele dag meer mijn duwer, maar gewoon mijn man met wie ik hand in hand kan "lopen" en met wie ik een normaal gesprek mee kan voeren. Ik zou niet meer zonder mijn e-fix kunnen. Ik heb mijn leven weer terug!

   Reactie(s) op: “Ik heb mijn vrijheid weer terug!”
  • “Kan iemand mij vertellen hoe lang het duurt eer de accu opgeladen is?”

   Door Perry Krootjes op 24 november 2019

   Nog niet. Enkel een vraag.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *