Elektrische wielen Decon E-Move van Mobility products

Als je een fijne handbewogen rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan geven elektrische wielen je misschien de hulpaandrijving die je nodig hebt. De wielen zijn op vrijwel elke rolstoel te gebruiken. Ze starten als je één of 2 hoepels aanzwengelt en je kan er tussen de 2 en 6 km per uur mee rijden.  Ter vergelijking: de Decon E-Drive wielen bestuur je met een joystick.

Decon is een Zweeds bedrijf, de...

Lees meer

Als je een fijne handbewogen rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan geven elektrische wielen je misschien de hulpaandrijving die je nodig hebt. De wielen zijn op vrijwel elke rolstoel te gebruiken. Ze starten als je één of 2 hoepels aanzwengelt en je kan er tussen de 2 en 6 km per uur mee rijden.  Ter vergelijking: de Decon E-Drive wielen bestuur je met een joystick.

Decon is een Zweeds bedrijf, de wielen worden in Nederland geïmporteerd door Mobility products en zijn verkrijgbaar bij thuiszorgwinkels en gespecialiseerde rolstoel- en revalidatiewinkels.

Uniek aan de Decon E-Move wielen is dat je ze met een laptop programmeert aan de hand van je kracht in je armen. Zo geven de wielen precies aan elke kant de hulpaandrijving die je nodig hebt. Je kunt ook bijvoorbeeld de wielen zo instellen, dat je op een hellend vlak automatisch bijstuurt zodat je dat niet zelf hoeft te doen. Om langere afstanden af te leggen kan de E-Move worden ingesteld dat deze tot wel 20 meter kan rijden op één enkele aanzet op de hoepels.

De wielen wegen ruim 6 kilo per stuk, dus je kan ze redelijk makkelijk afnemen en de rolstoel vervoeren.

De E-Move kan ook worden ingesteld op aandrijving van de rolstoel met één arm; de zogenaamde hemiplegie instelling. Wanneer er aan één hoepel een aanzet wordt gegeven communiceert dit wiel met het andere wiel dat het in beweging moet komen. Door deze communicatie rijdt de rolstoel recht vooruit, het sturen gebeurt met de voet. Hoe dat gaat zie je hier

Meer informatie over de Decon E-Move wielen vind je op de site van Mobility products

Alternatieven vind je in de keuzehulp voor de beste elektrische aandrijving van jouw rolstoel

Functionaliteit / prijs Decon E-move
Bediening Via hoepels
Extra breedte op de rolstoel 3 cm (afhankelijk van type rolstoel)
Maximale Afstand (actieradius) 18 km met NiMH accu

42 km met Li-ion accu

Snelheid 6 km/uur
Accu Ni-MH 24 V 6,7 Ah

Optie: Li-ion 25 V 11,8 Ah

Maximale hellingshoek Onbekend
Maximale obstakelhoogte Onbekend
Minimale rolstoelgewicht N.v.t.
Gewicht zwaarste onderdeel / totaal 6,4 kg per wiel (op basis van 24 inch achterwiel, RVS hoepel)
Maximaal gebruikersgewicht 130 kg (150 kg heavy duty)
Geschikt voor rolstoelbreedte Diverse breedtes
Geschikt voor achterwiel maat 20, 22, 24, 25, 26 en 28 inch
Prijs Vanaf € 6.050

Lees minder

 • Elektrische wielen e-move van Decon Groningen
 • Elektrische wielen Decon e-move
 • Elektrische wielen Decon e-move gebruik 1
Elektrische wielen e-move van Decon Groningen

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (3)

Gemiddelde beoordeling

3 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Langzamerhand achterhaald design en stand van techniek. Door vele kabels en stekkers "houtje-touwtje¨ syteem”

  Door GJS op 21 april 2020

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  De bovenstaande zin zegt het eigenlijk al. Op uitdrukkelijk van de leverancier hiermee proefgereden. Was helaas niet enthousiast.. Er zijn aanzienlijke betere alternatieven

   Reactie(s) op: “Langzamerhand achterhaald design en stand van techniek. Door vele kabels en stekkers "houtje-touwtje¨ syteem”
  • “Vraagje aan GJS”

   Door supermaq op 21 februari 2022

   Hallo GJS kun je mij per pb wat linkjse sturen wat jij beter vind of enthousiast van wordt. Ik moet voor mijn kind ,7,nu op zoek naar een goede rolstoel die bij de tijd is qua ontwikkeling omdat het geld maar 1x uitgegeven kan worden. Andere ouders hebbeb juist E-move aanbevolen ipv E-motion. Ikben nu op zoek naar de ervaringen en verschillen

  “Bij goed gebruik van de instellingen, een geweldige éénhands hoepelondersteuning!”

  Door Annette Kranenburg op 14 april 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Helaas is de kracht qua duwondersteuning nooit aangemeten bij mij en mede daardoor is rechtdoor rijden niet te doen. Ik moet bijsturen met een been/voet. Vanwege kostenbesparing (neem ik aan van Welzorg) heb ik maar 1 modus wat niet voldoet aan mijn eisen. Zeker, naast het niet op maat ingesteld zijn van mijn duwkracht voor de hoepelondersteuning, is dit een gemiste kans. Op dit moment voldoen de E-move niet aan mijn eisen en kan ik er helaas niet voldoende voordeel uit halen. Dit leidt uiteindelijk naar nieuwe keuzes voor mij, welke opnieuw geld kosten. De grootste eis blijft een compacte, makkelijk mee te nemen rolstoel.Dat is het enige waar de stoel nu aan voldoet. De E-move voorziening is nu half geïntegreerd en werkt helaas niet naar mijn behoefte. Dat ligt niet aan deze goede uitvinding! Advies: Doen, deze wielen! Zorg er wel voor dat de wielen op jouw duwkracht worden ingesteld en zorg er voor dat 2 profielen krijgt (2 snelheden)! Laat de leverancier waar je van afhankelijk bent van dit product iets maken wat in de realiteit werkt voor je! Lees je goed in, qua mogelijkheden van de E-move wielen en zorg dat je de mogelijkheden ook krijgt zodat je de wielen optimaal kunt benutten.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *