Elektrische wielen twion van Alber via Invacare

Als je een fijne handgedreven rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan geven elektrische wielen je misschien de hulpaandrijving die je nodig hebt. De twion wielen zijn op vrijwel elke rolstoel te gebruiken.

Wanneer je de rolstoel aanhoepelt komt de elektrische ondersteuning op gang. Een sensor, die direct op de hoepel zit, bepaalt de juiste dosering en geeft het signaal aan de ondersteuning door. Er zijn twee standen, Eco en...

Lees meer

Als je een fijne handgedreven rolstoel hebt maar je kan net een helling of drempel niet op of een afstand niet afleggen, dan geven elektrische wielen je misschien de hulpaandrijving die je nodig hebt. De twion wielen zijn op vrijwel elke rolstoel te gebruiken.

Wanneer je de rolstoel aanhoepelt komt de elektrische ondersteuning op gang. Een sensor, die direct op de hoepel zit, bepaalt de juiste dosering en geeft het signaal aan de ondersteuning door. Er zijn twee standen, Eco en Sport. De Mobility app op je smartphone geeft belangrijke tips en aanbevelingen en als extra optie in het Mobility-Plus-Pakket stuur je de wielen op afstand aan via BlueDrive en geeft de app informatie over de accu status, snelheid, kilometerstand en actieradius. De wielen wegen 6 kilo per stuk, en zijn dus makkelijk af te nemen en te vervoeren.

De prijs is vanaf € 5.500 voor een set van 2 wielen. Meer informatie over de twion vind je op de website van Invacare. De Alber twion wielen worden geïmporteerd door Invacare en zijn verkrijgbaar bij thuiszorgwinkels.

Alternatieven vind je in de keuzehulp voor de beste elektrische aandrijving van jouw rolstoel.

Lees minder

 • Elektrische wielen twion van Alber via Invacare
 • Elektrische wielen twion van Alber via Invacare gebruik
 • Elektrische wielen twion van Alber via Invacare totaal
 • Elektrische wielen twion van Alber via Invacare verwisselen
Elektrische wielen twion van Alber via Invacare

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (3)

Gemiddelde beoordeling

3 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Prima”

  Door Yvonne op 15 mei 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Fijne ondersteuning waardoor ik zelf mijn rolstoel kan blijven rollen. Gewicht is redelijk te doen om de auto in te tillen. Soms wat storingen bij oneffen ondergrond dat is jammer. De mobility app is een echte toevoeging. Hogere snelheid en continu stand. Inmiddels al 3 jaar heel tevreden. Wel flink moeten praten met de gemeente die de prijs nogal hoog vond. Ik wil niet meer zonder.

  Door Winfie op 03 maart 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit

  De Twion-wielen zijn een stuk lichter en makkelijker hanteerbaar dan de e-motionwielen die ik hiervoor had. Ik kan ze nu zelf tillen en ook mijn rolstoel in de auto zetten (mbv rijplaten) gaat zelfstandig. Ze bieden hele goede ondersteuning en de accu's gaan behoorlijk lang mee. Opladen gaat ook heel simpel met de magneetlader. Het enige min punt vind ik de prijs van de app, waarmee je de wielen kunt besturen en monitoren. Die zat er niet standaard bij en de WMO vergoedde hem niet bij mij. Bij anderen heb ik wel gezien, dat hij erg praktisch is en voor nog meer gebruiksgemak zorgt. Zoals je rolstoel aan de kant manoeuvreren als je bijvoorbeeld op de bank zit en een hogere maximum snelheid. Handig als iemand met je mee wil fietsen, vind ik. Voor mij was €250,- budgettair gezien te veel, helaas.

  “Twion E motion review ”

  Door Sanne Smit op 13 maart 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik vind ze echt fantastisch. Zowel qua design als gebruik. Het is een enorm verschil met de gewone wielen. Deze wielen zijn maar 6 kilo per stuk, ivm de oudere Emotion wielen die 11 kilo per stuk waren. Ze gaan lang mee, en het opladen gaat erg makkelijk met een magneet oplader. Mer de led lampjes kan je zien hoe vol de accu is. Ook kan je zo zien of de wielen aan staan. Als je een tijd stil staat schakelt hij deze ook automatisch uit. Eenmaal aan de rolstoel geweldig. Ik wil niet anders meer. Een nadeel is dat ik ze niet zelf erop en eraf krijg te zwaar. Daardoor geef ik het gebruikersgemak een lager cijfer. Ik heb deze wielen via de WMO van mijn gemeente. De prijs is daardoor van mij niet van belang. Echter zelf bekostigen is zeer kostbaar. Dat blijf ik bij de meeste hulpmiddelen een enorm struikelblok vinden. Let er wel op, dat bv de app er niet standaard bij zit. Dit zijn opties tegen meerprijs. Verder fantastisch!

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *