Glijlaken WendyLett4Way via Direct Healthcare Group

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Het WendyLett4Way glijlaken van SystemRoMedic is een trek- en glijlaken. Je gebruikt het altijd in combinatie met een WendyLett onder- of hoeslaken.

WendyLett lakens zijn een permanente oplossing, i.t.t. een glijzeil slaap je op het glijlaken. Dit systeem is handig als je zelf bijna niet kan meehelpen. Of als je wat zwaarder bent. En een oplossing  zoekt voor het draaien en verplaatsen in bed.

WendyLett onder-/ hoeslaken in het kort

Een WendyLett glij-onderlaken of hoeslaken is in het midden voorzien...

Lees meer

Het WendyLett4Way glijlaken van SystemRoMedic is een trek- en glijlaken. Je gebruikt het altijd in combinatie met een WendyLett onder- of hoeslaken.

WendyLett lakens zijn een permanente oplossing, i.t.t. een glijzeil slaap je op het glijlaken. Dit systeem is handig als je zelf bijna niet kan meehelpen. Of als je wat zwaarder bent. En een oplossing  zoekt voor het draaien en verplaatsen in bed.

WendyLett onder-/ hoeslaken in het kort

Een WendyLett glij-onderlaken of hoeslaken is in het midden voorzien van glad satijn. De geweven katoenen randen zijn van anti-glijmateriaal. Het gladde satijn maakt het mogelijk om makkelijker en met minder weerstand te draaien en zijwaarts te verplaatsen.

Het glij onderlaken is in meerdere glijvlak lengtes beschikbaar. Met glijvlak van schouders tot heupen of glijvlak over de hele lengte van je bed. Afhankelijk van je lichamelijke mogelijkheden; het wel of niet kunnen afzetten met de voeten, persoonlijke voorkeur en de afmetingen van je matras, kies je voor de versie die bij jou past. Zowel het glijonderlaken als hoeslaken is geschikt tot 300 kg gebruikersgewicht.

Wat is de  WendyLett4Way

Als je geholpen wordt door een mantelzorger of zorgverlener kan het WendyLett4Way glijlaken gebruikt worden. Dit opleglaken (steeklaken) heeft een satijnen onderkant waardoor er door het samen met een WendyLett hoeslaken of onderlaken te gebruiken minder wrijving tussen de lakens ontstaat. Dit 4Way glijlaken glijdt zowel zijwaarts als in de lengterichting van je bed. Dit is op het glij- en steeklaken zichtbaar doordat er kruisende horizontale en verticale lijnen op het laken staan. De lijnen duiden de glijrichtingen aan.

De Wendylett4way is in meerdere varianten verkrijgbaar. Zoals in de maatvoering; bijvoorbeeld het steeklaken dat qua grote onder schouders tot en met heupen valt (140x200cm), of steeklaken dat onder je hele lichaamslengte valt (200x200cm).

Ook zijn er WendyLet4Way steeklakens met absorberend materiaal indien je weleens een ongelukje hebt.

Tevens zijn er WendyLett4Way steeklakens met handgrepen (handels) zodat je het glijlaken aan een tillift met lussenjuk vast kan maken. Voordeel dat de beweging van de lift jouw beweging inzet. Ook is er een versie met extra stof, waardoor het glijlaken breder is, voor het gebruik door zwaardere gebruikers.

De modellen met handgrepen zijn geschikt tot en met 200 kg, de overige modellen hebben een maximum gebruikersgewicht van 300 kg.

Het gebruik van de WendyLett4Way

Het WendyLett4Way glijlaken leg je altijd zo hoog mogelijk in bed, zodat in ieder geval jouw hoofd, schouders en heupen er op liggen. Heb je de langere versie (200cm) dan liggen ook jouw benen en voeten erop.

Door de combinatie van de satijnen onderkant van het treklaken en de gladde hoes- of onderlaken, kan degene die jou helpt je zijdelings verplaatsen en draaien, maar ook verplaatsen richting hoofdeinde.

Er zijn veel manieren om de WenyLett4Way te gebruiken. Vraag om een goede demonstratie of proefplaatsing

Hoe voorkom je dat je naar beneden glijdt tijdens het rechtop in bed zitten?

Als je rechtop in bed wil zitten kun je de onderste rand van de WendyLett4Way dubbel laten slaan zodat de geruite kant (bovenkant) gedeeltelijk naar onderen (op het glijvlak) wijst. Deze zijde remt de werking van het glijlaken en daardoor glij je niet richting het voeteneinde van het bed. De strook die je om laat slaan dient zo breed mogelijk te zijn. Eventueel kan het glijlaken ook onder het matras worden ingestopt.

Vergoeding via zorgverzekeraar?

WendyLett hoeslaken of onderlaken wordt meestal vergoed door zorgverzekeraars omdat dit bijdraagt aan jouw zelfstandigheid. Dit kan in kortdurende uitleen (2 x 13 weken), daarna is omzetten naar langdurige uitleen indien noodzakelijk mogelijk. De leverancier kiest welk glijzeil/glijlaken aangeboden wordt binnen de gestelde voorwaarden. Voor het WendyLett hoes- of onderlaken is het daarom soms vereist om een aanvullende verklaring van een ergotherapeut toe te voegen om deze te kunnen ontvangen.

De WendyLett4Way ondersteunt degene die jou verzorgt, en zal in tegenstelling tot zelfstandig gebruiken van alleen het WendyLett onderlaken of hoeslaken minder bijdragen in jouw zelfstandigheid. Dit is dan ook de reden dat het glijlaken niet altijd wordt vergoed. Maar soms is vergoeding in deze situatie ook mogelijk. Vraag een ergotherapeut een indicatie te schrijven voor jouw aanvraag.

Meer weten?

Meer weten over het WendyLett4Way ga naar de website van Direct Healthcare Group

Waar te koop?

WendyLett4Way glijlaken is te koop tussen €160,- en  €185,- bij o.a. Health2Work, Vegro, thuiszorgwinkel.nl, Decocare. Er dient los een WendyLett onderlaken of hoeslaken aangeschaft te worden.

Lees minder

Gemiddelde beoordeling

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *