Glijmat EasySlide 50×60 van SystemRoMedic van Direct Healthcare Group

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

EasySlide van SystemRoMedic kan een oplossing zijn als je een hulpmiddel zoekt voor het (deels) zelfstandig zijdelings verplaatsen, draaien, hogerop verplaatsen in bed en verplaatsen naar de bedrand.

 

Wat is het?

Het is een kleine, zachte tunnelvormige glijmat en is onder andere verkrijgbaar in formaat 50 x 60 cm. Deze maakt het verplaatsen in bed makkelijker door het gladde materiaal aan de binnenzijde van de glijmat, hierdoor is er minder weerstand tijdens het verplaatsen al liggend of zittend op...

Lees meer

EasySlide van SystemRoMedic kan een oplossing zijn als je een hulpmiddel zoekt voor het (deels) zelfstandig zijdelings verplaatsen, draaien, hogerop verplaatsen in bed en verplaatsen naar de bedrand.

 

Wat is het?

Het is een kleine, zachte tunnelvormige glijmat en is onder andere verkrijgbaar in formaat 50 x 60 cm. Deze maakt het verplaatsen in bed makkelijker door het gladde materiaal aan de binnenzijde van de glijmat, hierdoor is er minder weerstand tijdens het verplaatsen al liggend of zittend op de EasySlide.

Het is verkrijgbaar in twee verschillende materialen (versies), polyester (vuil werend) of microvezel (comfortabel als je veel in bed ligt).  Er zijn ook bescherm- en wegwerphoezen voor de EasySlide te koop.

 

Het gebruik

De EasySlide kan onder je schouders geplaatst worden, zodat je makkelijker met lage weerstand hoger in bed kan komen te liggen. Door bijvoorbeeld met je voeten af te zetten op het matras, en zo door de EasySlide naar hoger in bed kan schuiven.

Of de glijmat kan onder je heupen gepositioneerd worden zodat je makkelijker op de EasySlide zijdelings kan verplaatsen.

Ook kun je de EasySlide gebruiken om zittend bij de bedrand schuivend de transfer te maken naar en van de rolstoel naast het bed. De rolstoel moet wel strak naast het bed geplaatst zijn, zodat je direct over kunt schuiven.

Je kunt met de EasySlide alleen verplaatsen richting de gesloten zijden. Wil je dus hoger in bed komen te liggen, zorg er dan voor dat de gesloten zijden richting jouw hoofd en voeten wijzen.

Wil je naar links of rechts verplaatsen, dan dienen de gesloten zijden links en rechts naast je flanken te zitten.

De EasySlide kan zelfstandig gebruikt worden en nodigt hiertoe uit. Maar indien je hulp krijgt van iemand, maar wel kunt meehelpen is dit mogelijk ook een geschikt hulpmiddel. Het vermijd voor degene die jou helpt dat hij jou moet tillen, wat ten goede komt bij de fysieke belasting voor die persoon. En zorgt er ook voor dat er minder aan jou zelf getrokken of geduwd moet worden.

 

Het onderhoud

De EasySlide kan gewassen worden tussen de 60-80 graden, gebruik geen wasverzachter! Drogen aan de lucht wordt aangeraden om de levensduur te verlengen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de EasySlide dan kun je kijken op de website van Direct Healthcare Group

 

Waar te koop?

De EasySlide is verkrijgbaar voor ongeveer € 154,-. En is onder andere verkrijgbaar bij Health2work

Informeer bij je zorgverzekering naar eventueel vergoedingsmogelijkheden.

Lees minder

Gemiddelde beoordeling

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *