In-bed glijsysteem SatinSheet Basislakens in combinatie met 4Direction Treklaken van Immedia

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

De combinatie SatinSheet Basislaken met 4Direction Treklaken kan een oplossing zijn als je afhankelijk bent van iemand die je helpt bij het draaien, verplaatsen in bed en je niet zelfstandig uit bed kan komen.

Wat is het?

Immedia heeft verschillende soorten Treklakens, deze worden altijd in combinatie met een Basislaken gebruikt.

Het Basislaken wordt vastgemaakt aan het matras, het Treklaken glijdt tijdens het gebruik over het gladde deel van het Basislaken. De Treklakens en Basislakens worden los of als set...

Lees meer

De combinatie SatinSheet Basislaken met 4Direction Treklaken kan een oplossing zijn als je afhankelijk bent van iemand die je helpt bij het draaien, verplaatsen in bed en je niet zelfstandig uit bed kan komen.

Wat is het?

Immedia heeft verschillende soorten Treklakens, deze worden altijd in combinatie met een Basislaken gebruikt.

Het Basislaken wordt vastgemaakt aan het matras, het Treklaken glijdt tijdens het gebruik over het gladde deel van het Basislaken. De Treklakens en Basislakens worden los of als set verkocht.

Basislakens

Een SatinSheet Basislaken maakt het draaien in bed namelijk makkelijker. Dit komt doordat het midden van dit basislaken van Satijn en dus glad is, waardoor het draaien en naar links en rechts verplaatsen makkelijker wordt. De zijkanten hebben een brede katoenen stoprand waardoor je wel veilig op de bedrand kunt zitten. Het Basislaken plaats je direct als hoeslaken op het matras, door de elastieken in de hoeken maak je het Basislaken vast aan het matras, en je kunt er gewoon op slapen. De Basislakens zijn geschikt tot 200kg gebruikersgewicht.

4D Treklaken

Je kunt indien je hulp van iemand anders krijgt bij het draaien en verplaatsen een 4D Treklaken gebruiken. Door te duwen, trekken of jou met het laken te draaien verplaats jij met weinig weerstand. De 4D staat voor 4Direction, dat wil zeggen dat het Treklaken in horizontale en verticale richtingen, dus 4 richtingen, te verplaatsen is. Dit is op het Treklaken zichtbaar doordat er horizontale en verticale lijnen op staan, de lijnen geven de 4 trekrichtingen aan.

Meehelpen binnen jouw mogelijkheden

Jij kunt degene die jou helpt afhankelijk van jouw mogelijkheden meehelpen tijdens het draaien of verplaatsen. Door bijvoorbeeld met je voeten af te zetten op het matras zodat je hoger in bed komt te liggen, waarbij je zorgverlener of mantelzorger je met het Treklaken helpt.

Of je kunt helpen door je armen, hoofd en/of benen richting de gewenste draairichting neer te (laten) leggen.

Versie SatinSheet 4D Treklaken Midi

Dit Treklaken is 140cm lang, dat komt neer op 2/3 lengte van het matras, en heeft handgrepen. Door dit Treklaken te gebruiken kan degene die je helpt je onder andere hoger in bed helpen, positioneren of wisselligging geven door je regelmatig te draaien. Je kunt op het Basislaken en Treklaken blijven liggen of slapen nadat je gepositioneerd bent.

Door het onderste stukje van het Treklaken naar binnen om te  laten slaan, en de uiteinden van het Treklaken onder het matras te laten steken remt de glijfunctie. Dit zorgt er voor dat het Treklaken niet meer glijdt. Maximaal gebruikersgewicht is 200kg.

Versie SatinSheet In2Sheet 4D Midi

Dit Treklaken bestaat ook in een versie met absorberend vermogen: SatinSheet In2Sheet 4D Midi:
Dit Treklaken is ook 140cm lang en is ook voorzien van handgrepen.
Maar deze versie van het Treklaken kan gebruikt worden bij incontinentie ongelukjes en transpiratie.

Het neemt namelijk 2 liter vocht per 2 m2 op. De onderzijde van dit Treklaken is voorzien van Satijn, waardoor deze ook alle richtingen in te verplaatsen is. Maximaal gebruikersgewicht is 200kg.

Het onderhoud

Zowel de Basislakens als Treklakens kunnen op 80° gewassen worden, bleekmiddel en wasverzachter dienen niet gebruikt te worden. Strijken bevordert de glijfunctie.

Set met een SatinSheet 2D Basislaken Maxi Corner en twee exemplaren van de SatinSheet 4D Treklaken Midi is verkrijgbaar voor ongeveer €478,-.

Set met een SatinSheet Basislaken Maxi Corner met een Treklaken SatinSheet In2Sheet 4D Midi is  verkrijgbaar voor ongeveer €339,-. Dit is het Treklaken met absorberend vermogen.

Wil je meer weten over deze hulpmiddelen kijk dan hier voor de SatinSheets Treklakens 4D Midi of  hier voor In2Sheet 4D Midi.

Waar te koop?

Kijk op de dealer zoekpagina van Able2 om een verkooplocatie bij jou in de buurt te vinden.

Lees minder

Gemiddelde beoordeling

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde producten