Loopfiets volwassenen Alinker

Deze loopfiets ziet er hip uit! De Alinker is een net verschenen loopfiets met 3 wielen. Heel stabiel en een handig hulpmiddel om er mee op uit te gaat. Het frame is opvouwbaar is daardoor mee te nemen in de trein of auto. De Alinker is nu nog alleen in het geel verkrijgbaar, maar later ook in andere kleuren.

Op zoek naar een andere loopfiets volwassenen? Bekijk de onafhankelijke keuzehulp van Scouters over loopfietsen.

De Alinker loopfiets weegt 12 kilo...

Lees meer

Deze loopfiets ziet er hip uit! De Alinker is een net verschenen loopfiets met 3 wielen. Heel stabiel en een handig hulpmiddel om er mee op uit te gaat. Het frame is opvouwbaar is daardoor mee te nemen in de trein of auto. De Alinker is nu nog alleen in het geel verkrijgbaar, maar later ook in andere kleuren.

Op zoek naar een andere loopfiets volwassenen? Bekijk de onafhankelijke keuzehulp van Scouters over loopfietsen.

De Alinker loopfiets weegt 12 kilo en kan tot 120 kilo dragen. De loopfiets voor volwassenen is verkrijgbaar in 3 maten, voor mensen tussen de:

 • 1.45 en 1.65 m (small)
 • 1.65 en 1.80 m (medium)
 • 1.80 en 2 m (large)

Mooi is dat The Alinker Inventions Ltd., het bedrijf dat de Alinker ontwikkelde en produceert, één op de 100 Alinkers doneert aan landmijnslachtoffers, veteranen en programma’s voor mensen met amputaties in oorlogsgebieden. Ook wordt een deel van de winst gereserveerd voor onderwijs aan meisjes over de hele wereld.

De Alinker is te koop vanaf 2.380,00 euro. Je vindt meer informatie en bestelt de Alinker bij  Alinker.nl

Ook kun je de Alinker kopen en uitproberen bij: Vierfiets

We kregen van een zeer enthousiaste gebruiker deze reactie:

Hoi mensen, hier een stukje van mij, Wilco Giesen, een enthousiaste Alinker gebruiker, die zijn bevindingen graag met jullie wil delen. Nadat ik 27 juli 2014 uit het niets werd getroffen door een fors herseninfarct, een CVA, werd mijn leven werd behoorlijk op de kop gezet, om maar een statement te gebruiken. Niet Aangeboren Hersenletsel, met onder andere een blijvende, halfzijdige verlamming rechts, is nu mijn deel. Ik was een druk, sportief baasje. Nu was alles over, ik moest veel gewone alledaagse zaken als o.a. staan, lopen, eten, drinken weer opnieuw leren. Ik zat, als fanatiek sporter, in een rolstoel!!!
Ik ben nu inmiddels 3 jaar verder, 3 jaren van veel, intensief, geestelijk en lichamelijk revalideren. Lichamelijk betekent dit meerdere keren in de week fysiotherapie, (veel) fietsen op een aangepaste 3 wielige ligfiets, zwemmen met een wetbelt, en weer, naar vermogen, ‘’lopen’’. Een periode van vallen, opstaan en vooral doorgaan! Maar met name het ‘’lopen’’ bleef toch behoorlijk achter. Vooral het ‘’lopen’’ van afstanden lukt mij niet meer. Je blijft echter kijken en zoeken naar mogelijkheden om de weg omhoog weer te vinden. Veel informeren bij ervaringsdeskundigen, lotgenoten en andere mensen die je misschien op het juiste spoor kunnen zetten.
Zo kwam ik op internet in contact met, zeg maar gerust het fenomeen, de Alinker. Dat leek mij ook wel wat! Met mijn fysiotherapeut en enkele lotgenoten heb ik een bezoekje gebracht aan Sjoukje Ziel van ‘’Vierfiets’’ in Amersfoort. Zij is een zeer enthousiaste, enorm bevlogen, leverancier van onder andere de Alinker. Ik was meteen om! Ondanks mijn halfzijdige verlamming zag ik weer nieuwe kansen en mogelijkheden. Na de Alinker, een stabiele loopfiets, eerst een tijdje te hebben geprobeerd, onder andere met enkele lotgenoten, beschik ik nu sinds een half jaar over een Alinker. Wat een uitvinding is dit!
In het begin was het toch behoorlijk wennen, je angst om te vallen, wennen aan de nieuwe manier van bewegen, je nieuwe ik. Ik kon eerst maar een klein blokje rond in mijn dorp. Dit had natuurlijk vooral met de gewenning, je houding en de techniek te maken. Het gebruiken van 1 zijde van m’n lichaam na mijn CVA was toch behoorlijk wennen. Maar inmiddels heb ik de Alinker leren kennen en waarderen! Ik heb de ‘’rijlessen’’ en het stukje ‘’voertuigbeheersing’’ nu inmiddels behoorlijk onder de knie! Het ‘’Alinkeren’’ gaat me steeds makkelijker af. Met ‘’Alinkeren’’ bedoel ik het steppend met 1 been vooruit gaan. Ik probeer het gewone ‘’lopen’’ ook verder op te pakken en te verbeteren, maar dit gaat, waarschijnlijk door de halfzijdige verlamming, beduidend minder goed en zeker minder snel.
Steppend met de Alinker kan ik nu weer ‘’gewoon’’ wandelen. Met het gezin naar bijvoorbeeld een museum of dierentuin gaan of gewoon een middagje winkelen, (mocht je daar liefhebber van zijn, haha). Ik kan weer actiever in het ‘’normale’’ leven staan. Zelfs wandeltochtjes, qua tempo en afstand, zijn weer mogelijk.
De Alinker is voor mij weer actief allerlei dingen kunnen doen, activiteiten die normaal niet meer mogelijk waren voor mij. En als je onverhoopt tijdens het ‘’Alinkeren’’ vermoeid raakt, geen probleem. Je zit heerlijk op het zadel of anders kun je even stoppen voor een bakkie!
De Alinker is voor mij als hulpmiddel echt een uitkomst. Normaal moest ik voor dit soort uitstapjes in een rolstoel plaatsnemen, om vervolgens rondgereden te worden! Nu kan ik zelf weer lekker vooruit, ik ben veel mobieler geworden en heb zelf weer de touwtjes in (een) handen. De Alinker geeft je weer een enorme (bewegings)vrijheid, het vergroot je actieradius enorm.
Verder werk ik zo ook aan mijn algehele conditie, nog een prettige bijkomstigheid.
Ik heb zo al weer nieuwe, sportieve doelen weten te realiseren. Onlangs heb ik 20 kilometer steppend op de Alinker afgelegd, met een snelheid van circa 11 km/u.
Ook heb ik de Alinker pas mee gehad op onze 1e vakantie na mijn CVA. Per trein en vliegtuig naar een grote, Duitse stad. Daar heb ik de hele week de Alinker gebruikt als vervoer/hulpmiddel, o.a. naar winkels en musea. Onnodig om te zeggen dat dit veel verbaasde, maar alleen zeer enthousiaste reacties opleverde!
Inmiddels heb ik gedurende ruim een half jaar alleen maar goede ervaringen opgedaan met de Alinker. Ik denk dat de Alinker een goed hulpmiddel zou kunnen zijn bij het weer mobieler worden voor vele mensen met verschillende beperkingen c.q. aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan diverse neurologische aandoeningen, partiële verlammingen, stabiliteitsproblemen, krachtsverlies, spierziekten, amputaties, maar ook bij (sport)revalidatie etc.
De Alinker heeft een goede stabiliteit, bij het op- en afstappen en bij het gebruik, of het nou lopend of steppend is. De Alinker is met 1 been voort te bewegen en met 1 arm te besturen c.q. bedienen. Het lukt mij, halfzijdig verlamd, de Alinker te demonteren en in de auto te plaatsen! Erg gemakkelijk in gebruik dus.
In de juiste houding op de Alinker, deze verschilt natuurlijk per persoon, komt de ingezette energie puur ten goede aan de voortbeweging. De schokbelasting is minimaal, de schokjes door oneffenheden in de ondergrond worden grotendeels geabsorbeerd door de verende zadelpen. Daarnaast is de hoeveelheid spierkracht (energie) die nodig is om de Alinker in gang te zetten, relatief gering. Wel vereist het gebruik van de Alinker enige oefening (eventueel met fysio- of ergotherapeut).
Voor mij is de Alinker een mooie manier om zelf de draad weer op te pakken. Ik heb mijn bevindingen opgetekend om ook andere mensen hiervan deelgenoot te laten zijn. Ik hoop hierdoor ook weer mensen te inspireren en te stimuleren om, vooral sportief, te bewegen en dit te blijven doen. Dit omdat het een (zeer) positief effect heeft bij het revalidatieproces en het vitaal worden en blijven.
Daarnaast is het ook van invloed op je persoonlijke welzijn wanneer je met een Alinker, je zelfstandig bewegend, weer onder de mensen begeeft. Een ander belangrijk sociaal aspect is dat je iemands beperking niet kunt ‘’aflezen’’ aan de Alinker. Verder heeft de Alinker gewoon een sportieve, coole, uitstraling die ook goed doet aan het sociale aspect. Kortom, een ideaal hulpmiddel bij mobiliteit!
Mijn motto is: Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen! Beweeg en leef!

Lees minder

 • Loopfiets Alinker
 • Loopfiets Alinker 4
 • Loopfiets Alinker
Loopfiets Alinker

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (11)

Gemiddelde beoordeling

11 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Ik doe weer mee”

  Door Ingrid Krop op 02 december 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Wat een geweldige loopfiets! Omdat ik coördinatie problemen heb was voor mij een tweewieler niet geschikt. Toen zag ik de Alinker en was gelijk verkocht. Maar omdat geen enkele instantie deze vergoed ben ik een crowdfunding gestart omdat 1650,- heel veel geld is. En nu de trotse eigenaar van een heerlijk kanariegele Alinker. Ik kan weer zelf de deur uit, gemakkelijk een boodschapje doen of een kleine wandeling maken. Ik doe weer mee met de maatschappij :)

  “Heel erg duur,kwalitatief redelijk”

  Door Arjen op 24 september 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit

  Mijn vrouw heeft hem kunnen lenen voor een triatlon voor gehandicapten. Ze vind hem geweldig. Ze kan hem zelf in en uit de auto krijgen. Nu wil ze hem zelf aanschaffen. We schrokken enorm van de prijs. Hier heb je een prachtige gewone fiets voor, waar veel meer techniek in zit, of zelfs een scooter. Ik heb altijd het gevoel als het voor een iemand met een handicap is, mag het veel geld kosten, want die krijgen er toch een vergoeding voor. Dit is helaas niet waar. We hebben gekeken of ze 2e hands verkocht worden, helaas nog niets kunnen vinden.

  “Hou mij op de hoogte wanneer er ander kleuren zijn”

  Door R van Gemerden op 29 juni 2018

  Gele kleur is afschuwelijk

  Door Nadia Bärtschi-Schneider op 19 mei 2018

  Guten Tag, Wir hätten eine Anfrage für unseren 8jährigen gehbehinderten (gehfähigen) Sohn.Hätten sie die Ihre Dokumentation auch iauf Deutsch oder Englisch?Gibt es eine Möglichkeit an Ort und Stelle alle Ihre Fahrgeräte für den Innen und Aussenbereich austesten zu können.Wir würden gerne bis nach Den Haagen fliegen wollen. Herzliche Grüsse aus der Schweiz Familie Nadia Pierre Bärtschi Schwarzwldstrasse 8 4313 Möhlin (Schweiz)

  “Geweldige loopfiets met mooie uitstraling”

  Door Piet Koning op 21 september 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  gezien mijn spierziekte kan ik nu weer wandelen met de hond en blijf ik in conditie en mobiel. Uitgeprobeerd op de 50+ beurs en zeer goed bevallen.

   Reactie(s) op: “Geweldige loopfiets met mooie uitstraling”
  • Door Eleonora op 06 december 2017

   Eigenlijk heb ik een vraag, hoe ga je erop zitten ? Via de achterkant? Kiept hij dan niet naar achter? Tot hoeveel kg is hij te gebruiken? Waar is hij te testen?

   • Door Sanne op 07 december 2017

    Beste Eleonora, Bedankt voor je reactie. Op de Alinker stap je inderdaad van achteren en deze kiept dan niet. Voor meer informatie kan je het beste terecht bij de Alinker zelf: http://thealinker.nl. Succes ermee! Sanne

  Door elly de jagher op 14 juli 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  de Alinker gebruik ik nu ruim een jaar. Bij museumbezoek kan ik alles weer op ooghoogte bekijken. Ook de ontmoeting met mensen vindt weer op ooghoogte plaats. Echt Fantastisch. Het meest verrassend is de verbetering van mijn looppatroon. Hij kan opgevouwen worden en de auto in. We hebben een kleine auto, maar dubbelvouwen en meenemen is geen enkel probleem. Kortom: een geweldige aanwinst!

  “De mooiste loopfiets met driewielen ”

  Door Caroline op 10 mei 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik heb enige tijd geleden de Alinker uitgeprobeerd. Ik vond het een hele stabiele fiets en de fiets rijdt heel soepel. De fiets is makkelijk te demonteren en mee te nemen in de auto. Echter is de fiets is niet makkelijk mee te nemen in het OV. Het zadel is erg hard maar je kunt een ander zadel op de fiets laten monteren. Ik heb de Alinker een paar dagen gehuurd via Vierfiets in Amersfoort. Een proefrit was voor mij niet voldoende om er een goed oordeel over te geven. Ben door dit bedrijf heel leuk geadviseerd en geholpen. Echter ben ik niet overgegaan tot aanschaf omdat ik tijdens het gebruik van de fiets nog steeds last had van mijn heupklachten. Heel jammer want de fiets is echt heel cool.

  “Met de Alinker voel ik me mens i.p.v. een gehandicapte”

  Door Agnes Michels op 06 mei 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Dank zij de Alinker zien mensen me niet eerst als gehandicapt en zielig maar meer als een (een beetje gek) mens met een kanariegele (loop)fiets. Ik val nu op vanwege een gave fiets en niet omdat ik "zielig" ben. Bovendien praten mensen nu weer met me i.p.v. over mijn hoofd heen met mijn man over mij. Tevens heeft de Alinker er mede voor gezorgd dat mijn benen sterker zijn geworden en ik dus nu ook beter loop zonder de Alinker.

  “De Alinker maakt mijn lijf sterker, conditie beter en humeur zonniger. ”

  Door Dynie Schuurman op 04 mei 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Fantastisch om veilig over straat, markt en naar winkels te gaan en op ooghoogte te zijn. Met een rollator zijn mijn handen ' bezet' , met krukken zeker en in de rolstoel kijk ik voortdurend omhoog en kan in de winkel niet bij de schappen due zijn ingericht voor de lopende mens. Ik krijg veel enthousiaste reacties en voel me zo veel minder gehandicapt.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *