Loopfiets volwassenen City Van Raam

Deze kleine loopfiets City van Van Raam met 2 wielen is een handig loophulpmiddel als je erop uit wil maar niet zo lang kan lopen. De loopfiets is getest door Scouters. De fiets weegt maar 9 kilo. Je kan de loopfiets ingeklapt makkelijk meenemen in de auto of het ov.

Deze loopfiets kan tot maximaal 100 kg dragen. De fiets is 113 cm lang, 55 cm breed en 96 cm hoog. Er is ook een versterkt model met een maximaal belastbaar gewicht van...

Lees meer

Deze kleine loopfiets City van Van Raam met 2 wielen is een handig loophulpmiddel als je erop uit wil maar niet zo lang kan lopen. De loopfiets is getest door Scouters. De fiets weegt maar 9 kilo. Je kan de loopfiets ingeklapt makkelijk meenemen in de auto of het ov.

Deze loopfiets kan tot maximaal 100 kg dragen. De fiets is 113 cm lang, 55 cm breed en 96 cm hoog. Er is ook een versterkt model met een maximaal belastbaar gewicht van 150kg.  Je kan de loopfiets vanaf ongeveer € 660,- kopen, het versterkte model kost rond de € 1.150,-

Lees meer over het standaard model en over het versterkt model

Zoek Van Raam-dealer

 

Op zoek naar een andere loopfiets volwassenen? Bekijk de onafhankelijke keuzehulp van Scouters over loopfietsen.

Je leest meer over de loopfiets op de site van Van Raam, de producent.

Lees minder

 • Loopfiets Van Raam City
 • Loopfiets Van Raam City
 • City-Van-Raam parkeer-standaard
Loopfiets Van Raam City

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (7)

Gemiddelde beoordeling

7 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “zeer on- comfortabele 'zit"..maar misschien worden ze inmiddels van bredere, dikke kussens voorzien in de winkel?”

  Door liesbeth heuvel-lammerts op 25 januari 2021

  ik heb twee bezwaren: ik heb t gevoel als ik erop zit dat ik "in twee-en word gespleten". hij staat hier al weer jaren in de garage: ik gebruik hem om bovenstaande reden niet meer....inmiddels zijn dan ook de beide banden lek....tja....

  “handig, gemakkelijk mee te nemen ”

  Door betty op 07 augustus 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik ben heel blij met mijn van Raam loopfiets. Ik denk dat het ontwerp best een update kan gebruiken maar desondanks ben ik bijzonder tevreden over de inklapbaarheid van dit loophulpmiddel. Ik neem hem vaak mee in de auto en zelfs achterop de normale fiets.

  Door Wilma op 04 augustus 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Ik gebruik de loophulp van VanRaam inmiddels 5 jaar en heb er al veel plezier aan beleefd. Toch vind ik de kwaliteit voor een NL-product onder de maat. De rem remt niet, de standaard is zwak aan slechts een zijde, de zwarte 'spatlapjes' vallen er steeds af en geen idee hoe je hem op slot zou kunnen zetten. Je kunt hem opvouwen, maar dat klemt niet en daardoor onhandig bij gebruik in ov of auto. Ook wordt hij niet kleiner van het opvouwen. Het haakje waarmee je hem uitgeklapt vastzet is veel te zwak en gaat daarom steeds weer open. Wat meer energie stoppen in de positionering van het ding, helpt als je ermee een winkel, restaurant, vliegtuig of wat dan ook in wil. Nu voer ik soms ellenlange discussies met overijverige medewerkers die denken dat ik met een fiets naar binnen wil. Noem het daarom ook geen fiets maar een loophulp dat voorkomt misverstanden en dat doet VanRaam goed. Fijn zou zijn als er een hoes bij ontwikkeld wordt waarin je hem kan vervoeren. Prettig als hij nat of vuil is, maar ook bescherming tegen transportschade. Ik denk dat een aantal opmerkingen ook andere aanbieders van dit soort loopmiddelen betreft. In het algemeen geldt: bij het maken van een video laat iemand uit de doelgroep het hulpmiddel gebruiken. Dat komt geloofwaardiger over dan gebruik door een stel leuke grieten of medewerkers van de zaak.

  “Kan een alternatief zijn voor de rollator”

  Door Dineke op 13 februari 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Kan een alternatief zijn voor de rollator. Het is even wennen, maar daarna gaat het goed.

  “Prettig als je niet te veel beperkingen hebt”

  Door Anne-Wil op 13 februari 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Prettig als je niet te veel beperkingen hebt.

  “is te duur voor wat hij biedt”

  Door marcelle op 17 oktober 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Het opklapmechanisme maakt hem nauwelijks korter maar wel breder zodat de bekleding van de auto eronder leidt en het wiel kan niet worden vast gezet zodat het inladen bemoeilijkt wordt. Het zadel oefent te veel druk uit op je kruis waardoor je aktieradius beperkt wordt, zelfs met een gelzadel en een extra gelhoesje. Ik heb hem twee jaar geleden van de ziektekostenverzekering vergoed gekregen en hij kostte toen 400 euro....dus 550.00 euro is echt te duur voor zo'n klein dingetje met zo weing comfort. Hij is echter heel handig in een winkel omdat hij klein en wendbaar is. In het mandje kan niet veel en het maakt hem instabiel. Het mandje is lastig los te maken. Je hebt er twee handen voor nodig en je moet je fiets intussen in bedwang houden . Topsport.

  “vergroot je aktieradius enorm”

  Door Marcelle op 21 maart 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Het fietsje is handig en licht. Het kan makkelijk in de auto meegenomen worden. Het is fijn en makkelijk om in beweging te blijven. Wat mij betreft zou hij niet opvouwbaar hoeven te zijn. Jammer dat hij tamelijk duur is.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *