Pakpaal basispakket; Pakpaal met beugel 80cm van Q-netics

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Wat is het?

Een Pakpaal met beugel van 80 cm van Q-netics is een mogelijke oplossing voor extra steun bij het gaan zitten op de bedrand, opstaan en omrollen in bed.

Een Pakpaal is een paal die je op diverse plaatsen in huis ten behoeve van je transfers kunt plaatsen. Zo dus ook bij het bed. Deze Pakpaal kan indien gewenst voorzien worden van een beugel, waarna hij niet alleen kan helpen bij je transfers uit bed, maar ook bij...

Lees meer

Wat is het?

Een Pakpaal met beugel van 80 cm van Q-netics is een mogelijke oplossing voor extra steun bij het gaan zitten op de bedrand, opstaan en omrollen in bed.

Een Pakpaal is een paal die je op diverse plaatsen in huis ten behoeve van je transfers kunt plaatsen. Zo dus ook bij het bed. Deze Pakpaal kan indien gewenst voorzien worden van een beugel, waarna hij niet alleen kan helpen bij je transfers uit bed, maar ook bij op de bedrand raken en omrollen.

De Pakpaal wordt ingeklemd tussen de vloer en het plafond. Deze Pakpaal is te plaatsen tussen de meeste vloeren en plafonds, en is verstelbaar tussen 200 en 300cm.

Het gebruik

Bij het bed kan deze combinatie van Pakpaal met beugel van 80 cm je helpen om makkelijker om te draaien in bed, en om uit bed stappen. De beugel van 80cm is geschikt voor plekken waar ruimte is, en waar een grotere reikwijdte gewenst is. Indien gewenst kan er ook als alternatief een kortere beugel aan de Pakpaal worden bevestigd.

Door het getande blokkeersysteem kan de beugel 360° rondom de Pakpaal worden gedraaid en in alle standen worden vastgezet.

Om op je zij te draaien in bed, draai je de beugel haaks boven het bed, zodat hij precies boven jou hangt. Door de beugel vast te pakken, kun je je lichaam een beetje liften waardoor je de draai van je bovenlichaam makkelijker kunt inzetten. Indien je met een voet kunt afzetten naar de gewenste draairichting kan dit ook helpend zijn.

Om vanuit lig naar de bedrand te komen plaats je de beugel in de lengte van het bed. Door de beugel vast te pakken en gelijktijdig de benen uit het bed te draaien kom je op de bedrand zitten, waarbij je de beugel kunt blijven vasthouden als steunpunt. Vanuit zit kun je de beugel door het getande blokkeersysteem een beetje van je af draaien. Hierdoor kun je de beugel constant vast blijven houden als je van lig, naar zit draait. En ook als je vervolgens de transfer uit bed maakt.

De Pakpaal en beugel zijn geschikt tot een maximum van 120 kg gebruikersgewicht.

Vereisten om de Pakpaal te kunnen plaatsen

Indien je woning is voorzien van gestucte plafonds van riet of gipsplaat is het nodig om een extra houten bovenplaat aan te schaffen. Deze komt tussen het plafond en de Pakpaal. Door de plaat te plaatsen onder de roedes van het plafond kan de Pakpaal stevig worden bevestigd zonder het plafond te beschadigen.

De houten bovenplaat kan worden aangeschaft voor €37,-

Meer weten?

Over basispakket Pakpaal met beugel van 80cm kun je meer lezen op de website van Pakpaal.nl Q-netics.

Proefperiode

Het is mogelijk om de Pakpaal met beugel eerst 14 dagen kosteloos bij je thuis uit te proberen en te testen of dit hulpmiddel bij jouw hulpvraag en lichamelijke mogelijkheden past. Mocht de Pakpaal met beugel goed bevallen dan kun je deze aanvragen bij jouw gemeente WMO. Mocht de Pakpaal niet bevallen dan betaal je wel de retourkosten.

Mogelijke vergoeding via jouw gemeente (WMO)

Soms is het mogelijk dat de Pakpaal door de WMO wordt vergoed. Om hiervoor in aanmerking te komen dient er meestal een adviesrapport van een ergotherapeut, fysiotherapeut, arts of zorgconsulent te worden opgesteld. Het verschilt per gemeente wat er hiervoor precies vereist is.

Vraag bij jouw gemeente na wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Mocht de Pakpaal na de proefperiode goed bevallen dan kun je deze aanvragen bij jouw gemeente. De Pakpaal kan in afstemming met Q Netics gedurende de aanvraagperiode blijven staan. Mocht de Pakpaal door de gemeente niet worden goedgekeurd en gaat deze na een aantal weken alsnog retour dan zijn er vanaf de derde week kosten verbonden aan het lenen.

Het is uiteraard ook mogelijk om de Pakpaal (en beugel) zelf aan te schaffen.

Waar te koop?

De Pakpaal en beugel 80 cm zijn te koop via de webshop van Pakpaal.com

Een Pakpaal met beugel van 80cm zijn als set voor  € 628,- te koop.

Mocht je al in het bezit zijn van een losse Pakpaal ( t.w.v. € 359,-)   van Q-netics, en deze willen voorzien van een beugel van 80cm dan is deze ook los te koop voor € 269,-

Lees minder

  • Pakpaal met beugel van 80cm van Q-netics
Pakpaal met beugel van 80cm van Q-netics

Gemiddelde beoordeling

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *