Pakpaal voorzien van arm met papegaai van Q-netics

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Een Pakpaal voorzien van arm met papegaai van Q-netics is een mogelijke oplossing voor extra steun bij het gaan zitten, opstaan en omrollen in bed. Indien je iets zoekt om dit makkelijker te maken zou de Pakpaal voorzien van arm met papegaai een oplossing voor jou kunnen zijn.

Wat is het?

Een Pakpaal is een paal die je in huis kunt plaatsen, bijvoorbeeld bij het bed. Deze wordt ingeklemd tussen de vloer en het plafond. Deze Pakpaal kan indien gewenst...

Lees meer

Een Pakpaal voorzien van arm met papegaai van Q-netics is een mogelijke oplossing voor extra steun bij het gaan zitten, opstaan en omrollen in bed. Indien je iets zoekt om dit makkelijker te maken zou de Pakpaal voorzien van arm met papegaai een oplossing voor jou kunnen zijn.

Wat is het?

Een Pakpaal is een paal die je in huis kunt plaatsen, bijvoorbeeld bij het bed. Deze wordt ingeklemd tussen de vloer en het plafond. Deze Pakpaal kan indien gewenst voorzien worden van een arm met papegaai. Deze Pakpaal is te plaatsen tussen de meeste vloeren en plafonds, en is verstelbaar tussen 200 en 300cm.

De Pakpaal met papegaai arm kan een oplossing zijn als je een steuntje nodig hebt bij het rechtop komen zitten, omdraaien in bed, maar ook voor het opstaan en weer gaan liggen.

Het gebruik

Door het getande blokkeersysteem kan de papegaai 360° rondom de Pakpaal worden gedraaid en in alle standen worden vastgezet.

De arm met papegaai kan gebruikt worden om hoger in bed te raken, waarbij je ook met de voeten af kunt zetten op het matras.

Ook kun je met de papegaai zijdelings verplaatsen, waarbij je ook met de voeten op het matras kunt afzetten. Al dan niet met ondersteuning van iemand die jou helpt.

Antislip materiaal (sokken, matje) en/of glijmateriaal zoals een glijzeil kunnen de te maken verplaatsing makkelijker maken.

Soms lukt het ook om met behulp van een papegaai op de bedrand te komen zitten. Voorwaarde hiervoor is wel dat je tijdens het rechtop komen zitten met de papegaai, genoeg rechtop zittend kunt raken om vervolgens de papegaai los te kunnen laten, zonder uit balans te raken.

De Pakpaal en arm met papegaai zijn geschikt tot een gebruikersgewicht van 120 kg.

Vereisten om de Pakpaal te kunnen plaatsen

Indien je woning is voorzien van gestucte plafonds van riet of gipsplaat is het nodig om een extra houten bovenplaat aan te schaffen. Deze komt tussen het plafond en de Pakpaal. Door de plaat te plaatsen onder de roedes van het plafond kan de Pakpaal stevig worden bevestigd zonder het plafond te beschadigen.

De houten bovenplaat kan worden aangeschaft voor € 37,-.

Proefperiode

Het is mogelijk om de Pakpaal met papegaai eerst 14 dagen kosteloos bij je thuis uit te proberen en te testen of dit hulpmiddel bij jouw hulpvraag en lichamelijke mogelijkheden past. Mocht de Pakpaal goed bevallen dan kun je deze aanvragen bij jouw gemeente WMO. Mocht de Pakpaal niet bevallen dan betaal je wel de retourkosten.

Mogelijke vergoeding door gemeente (WMO)

Soms is het mogelijk dat de Pakpaal door de WMO wordt vergoed. Om hiervoor in aanmerking te komen dient er meestal een adviesrapport van een ergotherapeut, fysiotherapeut, arts of zorgconsulent te worden opgesteld. Het verschilt per gemeente wat er hiervoor precies vereist is.

Bij je gemeente is na te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Mocht de Pakpaal na de proefperiode goed bevallen dan kun je deze aanvragen bij jouw gemeente. De Pakpaal kan in afstemming met Q Netics gedurende de aanvraagperiode blijven staan. Mocht de Pakpaal door de gemeente niet worden goedgekeurd en gaat deze na een aantal weken alsnog retour dan zijn er vanaf de derde week kosten verbonden aan het lenen.

Het is uiteraard ook mogelijk om de Pakpaal (en arm met papegaai) zelf aan te schaffen.

De kosten

De Pakpaal is verkrijgbaar voor € 359,-. Een arm met papegaai voor aan de Pakpaal € 269,- .

Meer weten?

Als je meer wil weten over de Pakpaal of de arm met papegaai of je wil deze bestellen kijk dan op de website van Pakpaal Q-netics.

Waar te koop?

Indien je de Pakpaal en arm met papegaai zelf aanschaft dan heeft Q-netics een webshop op de website. Op de website pagina’s met productinformatie, kom je ook direct uit in de webshop. De Pakpaal en arm met papegaai zijn beiden los te koop via de webshop van Pakpaal.nl

Lees minder

Gemiddelde beoordeling

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *