Plafondlift JANE van TR-Care

Met de plafondlift JANE van TR-Care kun je volledig passief worden verplaatst naar of vanuit een bed, toilet, stoel of vanaf de vloer. Je hoeft daarvoor niet zelf mee te kunnen helpen tijdens de transfer, in vaktermen ook wel mobiliteitsklasse D en E genoemd.

Omdat het tilliftsysteem aan het plafond bevestigd is, heb je minder ruimte nodig en is het minder belastend voor degene die de lift bedient dan bij een lift die je over de vloer moet verrijden. Een...

Lees meer

Met de plafondlift JANE van TR-Care kun je volledig passief worden verplaatst naar of vanuit een bed, toilet, stoel of vanaf de vloer. Je hoeft daarvoor niet zelf mee te kunnen helpen tijdens de transfer, in vaktermen ook wel mobiliteitsklasse D en E genoemd.

Omdat het tilliftsysteem aan het plafond bevestigd is, heb je minder ruimte nodig en is het minder belastend voor degene die de lift bedient dan bij een lift die je over de vloer moet verrijden. Een ander voordeel kan zijn dat je op die manier de transfer in principe in je eentje kunt uitvoeren. Het zelf aanbrengen van de tilband en de tilband weghalen is vaak niet makkelijk om zelf te doen, soms kan dan een verblijfsband uitkomst bieden. Oefen dit eerst echt goed met iemand dicht in de buurt en bepaal of het in alle gevallen veilig is om de transfer alleen te maken.

TR Care levert verschillende soorten tiljukken en een breed assortiment tilbanden, belangrijk dat je jezelf goed verdiept in de verschillende mogelijkheden.

De JANE ‘rijdt’ via een monorail (bijvoorbeeld boven een bed) of via een XYZ (of H-system) aan het plafond. Het voordeel van een H-systeem is dat je op elke plek in de ruimte je transfers kunt maken. Ook kan de JANE uitgebreid worden met koppelstukken en wissels, waardoor je ook naar andere vertrekken kunt gaan hangend in de lift. Hiervoor zijn wel aanpassingen van de woning noodzakelijk, Alle koppelingen, wissels en rotondes zijn uitgerust met sensoren, daardoor werken ze automatisch. Je kunt de mogelijke bewegingen en doorgangen goed bekijken op het filmpje over de JANE.

De plafondtillift JANE is uitgerust met oplaadbare accu’s. De tilunit is voorzien van twee ledverlichtingsbanen die de accucapaciteit duidelijk laten zien. JANE wordt opgeladen via de handbediening, deze wordt in de wandlader geklikt. De wandlader wordt op ooghoogte geplaatst, hierdoor is goed zichtbaar of de tilunit opgeladen wordt.

De JANE kan tot 260 kilo tillen, maar er is ook een Heavy Duty model, die kan tot 500 kilo tillen.
Meer informatie kun je vinden op de website van TR Care. Daar kun je ook de JANE (TR 260) van TR-Care kopen, prijs is natuurlijk afhankelijk van de uitvoer en uitgebreidheid van het systeem waarvoor jij kiest. Het is zoals bij alle hulpmiddelen, maar zeker bij een meer complex hulpmiddel, zoals een plafondlift goed om je te laten adviseren door een ergotherapeut en de leverancier. De goede combinatie van lift, tilband en eventuele woningaanpassingen maakt het verschil. Een ergotherapeut kan je ook helpen met de aanvraag bij de WMO

Lees minder

 • Plafondlift JANE van TR-Care
 • Plafondlift JANE van TR-Care
Plafondlift JANE van TR-Care

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (1)

Gemiddelde beoordeling

1 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  Door frank eijgenraam op 27 december 2020

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit

  De lichten op de plafondlift zijn een beetje irritant om in te kijken. Volgens mij zijn ze ook niet nodig want het apparaat laad vanzelf op als je hem weer op zijn plaats zet. Ook is het erg moeilijk om de cliënt exact onder de plafondlift te krijgen, anders werkt de hijsmechaniek niet. Daar zou iets aan verbeterd moeten worden.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *