Profhand fietsrolstoel

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Deze Profhand is een rolstoel en lichte fiets inéén. Hoe zit dat precies? Als je één van je 2 benen kan gebruiken of allebei je benen met minder kracht, kan je met deze ‘fietsrolstoel’ je benen blijven bewegen. Zo versterk je je spieren en verbeter je je bloedsomloop. De Profhand wordt veel gebruikt bij revalidatie, maar kan je ook daarna of los daarvan natuurlijk gebruiken. Je kan de Profhand besturen en remmen met één hand met een speciale handgreep. Deze...

Lees meer

Deze Profhand is een rolstoel en lichte fiets inéén. Hoe zit dat precies? Als je één van je 2 benen kan gebruiken of allebei je benen met minder kracht, kan je met deze ‘fietsrolstoel’ je benen blijven bewegen. Zo versterk je je spieren en verbeter je je bloedsomloop. De Profhand wordt veel gebruikt bij revalidatie, maar kan je ook daarna of los daarvan natuurlijk gebruiken. Je kan de Profhand besturen en remmen met één hand met een speciale handgreep. Deze handgreep zit links of rechts, afhankelijk van wat voor jou het beste is, en is zelf makkelijk te verplaatsen. Het draaipunt van de Profhand ligt in het achterste zwenkwieltje, hierdoor Profhand zeer wendbaar. Aan de achterkant zijn bovendien extra wieltjes bevestigd, voor extra veiligheid.

De Profhand is ontwikkeld aan de medische faculteit van de Toyota Universiteit in Japan door professor Handa en zijn onderzoeksteam. De Profhand wordt gemaakt in Taiwan. De ‘fietsrolstoel’ is verkrijgbaar in het rood en geel en in verschillende maten, ook voor kinderen. Ook is er een premium versie van de Profhand te koop. Deze versie heeft een differentiaal versneller. Hierdoor worden beide wielen aangedreven. Je kan bij de Profhand deze accessoires aanschaffen:

  • Beenriem: een elastiekenband die om de bovenbenen wordt gedaan, om je het been met minder kracht extra te helpen bewegen
  • Lichtgewicht pedalen (zonder klittenband)
  • Druk ontlastende kussens

De Profhand is te koop vanaf 2.300 euro voor kinderen en vanaf 2.576 voor volwassenen.

Meer informatie over de Profhand lees je op de site van Vemamed, de Nederlandse importeur van de stoel, waar je de stoel ook kan kopen.

Lees minder

  • Profhand Fietsrolstoel
  • Profhand Fietsrolstoel
  • Profhand Fietsrolstoel
Profhand Fietsrolstoel

Gemiddelde beoordeling

0 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *