Rolstoelfiets OPair Van Raam

Met de rolstoelfiets OPair van Van Raam kan je samen fietsen, ook als je in een rolstoel zit. Jij zit dan voorop de fiets en achter jou zit de bestuurder. Jouw eigen rolstoel kun je thuislaten, want die zit gewoon aan de fiets. En kan je ontkoppelen, dus samen wandelen/rollen kan ook. De fiets is te bestellen met elektromotor waardoor de fietser ondersteuning heeft tijdens het fietsen. De rolstoelfiets kun je bestellen vanaf € 3.575,-

Bestel bij Van Raam

Het voorste...

Lees meer

Met de rolstoelfiets OPair van Van Raam kan je samen fietsen, ook als je in een rolstoel zit. Jij zit dan voorop de fiets en achter jou zit de bestuurder. Jouw eigen rolstoel kun je thuislaten, want die zit gewoon aan de fiets. En kan je ontkoppelen, dus samen wandelen/rollen kan ook. De fiets is te bestellen met elektromotor waardoor de fietser ondersteuning heeft tijdens het fietsen. De rolstoelfiets kun je bestellen vanaf € 3.575,-

Bestel bij Van Raam

Het voorste gedeelte kan je bij de deelbare variant loskoppelen van het fietsgedeelte, waarna je dit gedeelte als rolstoel kan gebruiken. Doordat de voorwielen een klein beetje schuin staan is de fiets extra stabiel en heb je meer rijcomfort. De rolstoelfiets beschikt over 8 versnellingen.

De diepte van de zitting, de rugleuning en de uitschuifbare zijsteunen kan je aanpassen op de lichaamsmaten van de passagier. Je kan ook speciale zijsteunen bestellen waardoor de fiets ook geschikt wordt voor kinderen en kleinere volwassenen.

Lees minder

 • rolstoelfiets OPair Van Raam rolstoel

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (2)

Gemiddelde beoordeling

2 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  Door Ad op 17 juli 2017

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Sinds zo'n 9 jaar maken wij gebruik van de O pair2. Onze oude -, zelf aangeschafte fiets, had nog loden accu’s onder het zitgedeelte van het rolstoelgedeelte. Dat was een vrij stabiele fiets. Maar door slijtage van veel onderdelen hebben wij sinds eind 2017 via de WMO een nieuwe fiets aangevraagd en gekregen. Daar waren we zeer blij mee. Maar de nieuwe (deelbare) fiets is doordat de accu’s niet meer onder het zitgedeelte zijn geplaatst, maar bij het achterwiel, allerminst stabiel. Ik ben nu al twee keer omgegaan met deze fiets. Mijn vrouw, die geen sta- en loopfunctie meer heeft is hierdoor lelijk op de grond terecht gekomen. Bij de oude fiets lag door de accu’s het zwaartepunt laag, bij de nieuwe fiets ligt het zwaartepunt veel hoger. Nmm te veel te hoog. Bij een te korte bocht, gaat het buitenste wiel omhoog en ga als je niet volledig tegenhangt, om. Bij een wegdek dat wat rond naar de zijkanten afloopt, is het gewoon lastig sturen. Ik ben zeer ontevreden over de fiets en vind hem ronduit gevaarlijk. Op deze nieuwe fiets zit mijn vrouw, maar ook ik, niet meer ontspannend. Van Raam om een reactie gevraagd maar krijg een nietszeggend antwoord terug: idd is de fiets doorontwikkeld. Nu heeft van Raam sinds 1 april 2017 een nieuwe rolstoelfiets uitgebracht, de O pair 3. Kennelijk heeft van Raam toch onderkend dat de stabiliteit van de Opair 2 beter kon want de nieuwe Opair 3 heeft een vernieuwde wielophanging en wordt aangegeven dat deze fiets veilig en stabiel is. De opair 2 (bij gebruik door volwassenen) is niet stabiel, ronduit gevaarlijk en heeft onze Elandproef niet doorstaan. Daarnaast is het gebruiksgemak niet super. Doordat de accu op het achterwiel is geplaatst en de standaard daar niet op berekend valt bij een losgekoppelde fiets, deze om. Ook het aan- en loskoppelen gaat moeizaam. Ws heeft van Raam ook dit onderkend want op de nieuwe fiets Opair 3 zit een vernieuwde standaard en een andere koppeling. Er is geen voorziening om losgekoppelde versnellingshandgreep aan de fiets op te hangen. Het is jammer dat van Raam dit voor de Opair 2 fietsen, die nog niet zo lang van de markt zijn, niet alsnog aanpast. Dat had zeker gezien de prijs van de fiets, een mooi gebaar geweest. Maar bovenal is de hier beschreven stabiliteit onvoldoende en gezien het gevaar zou van Raam hier een oplossing voor moeten bieden.

  • Door marnix kwant op 31 juli 2017

   Beste Ad, Wij vinden het bij Van Raam vervelend te lezen dat uw ervaring met de Opair 2 niet optimaal is. Ook de Opair 2 is destijds getest heeft een CE keurmerk. Ten opzichte van vergelijkbare producten van anderen werd de OPair 2 al door vrijwel iedereen als beste product ervaren en aangeschaft. Van Raam doet continue aan product ontwikkeling en doorontwikkeling, hiervoor worden ook juist de ervaringen en meningen van (potentiele) gebruikers meegenomen. Gelukkig heeft u zelf al gezien dat de aandachtspunten die u heeft geschetst in dit nieuwe product zijn gewijzigd. De stabiliteit van de nieuwe OPair 3 is inderdaad beter door onder andere de totaal andere manier van sturen. Die van de OPair 2 was echter niet zo dat deze gevaarlijk was anders hadden wij dat product nooit uitgeleverd (en mogen uitleveren).

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *