Steunkousen aan- en uittrekhulp: Glijzeil

Steunkousen aan- en uitrekken, zeker als het echte therapeutische kousen zijn (drukklasse 2 of hoger), is en blijft een te zware handeling om zonder hulpmiddelen uit te voeren. Als je de kousen zelf aan- of uittrekt zijn er diverse hulpmiddelen ontwikkeld, afhankelijk van jouw mogelijkheden. Een helder overzicht van alle hulpmiddelen vind je in de Keuzehulp steunkousen aan- en uittrekken (linkje naar Keuzehulp toevoegen) Als een professional jou helpt zijn daarvoor de (Arbo) Praktijkrichtlijnen duidelijk: zij moeten altijd een daarvoor...

Lees meer

Steunkousen aan- en uitrekken, zeker als het echte therapeutische kousen zijn (drukklasse 2 of hoger), is en blijft een te zware handeling om zonder hulpmiddelen uit te voeren. Als je de kousen zelf aan- of uittrekt zijn er diverse hulpmiddelen ontwikkeld, afhankelijk van jouw mogelijkheden. Een helder overzicht van alle hulpmiddelen vind je in de Keuzehulp steunkousen aan- en uittrekken (linkje naar Keuzehulp toevoegen) Als een professional jou helpt zijn daarvoor de (Arbo) Praktijkrichtlijnen duidelijk: zij moeten altijd een daarvoor geschikt hulpmiddel gebruiken. Maar uiteraard is dat ook beter als een mantelzorger de kousen aan- of uittrekt. Het stoffen kousje dat soms bij de kousen geleverd wordt, is niet genoeg.

De meeste hulpmiddelen waarmee je zelf steunkousen aan- en uittrekt zijn ook geschikt als iemand jou daarmee helpt, ze zijn specifiek ontwikkeld voor dit doel. Maar soms kan een gewoon glijzeil, dat gebruikt wordt voor transfers ook dienstdoen als aan- of uittrekhulp. Bekijk het onderstaande filmpje maar eens. Voor het zelfstandig aan- en uittrekken van steunkousen is dit niet de meest geschikte oplossing.

Glijzeilen kun je in diverse uitvoeringen aanschaffen, er zijn veel varianten op de markt.
Online kun je vanaf zo’n € 30,- glijzeilen bestellen. Let er wel op dat het glijzeil glad genoeg is en blijft om de handeling echt lichter te maken

Je vindt ze o.a. bij Bol.com. Of vind meer informatie bij Arjo,  of JOYinCARE

Lees minder

 • Glijzeiltje
Glijzeiltje

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (2)

Gemiddelde beoordeling

2 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Er zit veel verschil in kwaliteit van glijzeilen en prijzen, goedkoop kan duurkoop zijn”

  Door Trea op 06 mei 2021

  Steunkousen kunnen aangetrokken worden met een enkele Nylon Master enkele glijzeilstof. Deze stof is gemaakt van nylondraad, op een bepaalde manier gewoven, en dubbel gecoat. Hiermee kunnen ook steunkousen tot de lies worden aangetrokken. Maar is het product, ten opzichte van andere producten ook inzetbaar bij het kleden van clienten. De enkele glijzeilstof is leverbaar in verschillende maten. En in Scandinavië is het heel gebruikelijk dit in te zetten in plaats van een aantrekhulp.

  “Er zit veel verschil in kwaliteit van glijzeilen en prijzen, goedkoop kan duurkoop zijn”

  Door Trea op 06 mei 2021

  Steunkousen kunnen aangetrokken worden met een enkele Nylon Master enkele glijzeilstof. Deze stof is gemaakt van nylondraad, op een bepaalde manier gewoven, en dubbel gekoot. Hiermee kunnen ook steunkousen tot de lies worden aangetrokken. Maar is het product, ten opzichte van andere producten ook inzetbaar bij het kleden van clienten. De enkele glijzeilstof is leverbaar in verschillende maten. En in Scandinavië is het heel gebruikelijk dit in te zetten in plaats van een aantrekhulp.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *