Steunkousen aan- en uittrektrekhulp Doff N Donner Cuff & Cone

Met de Cuff & Cone steunkousen aantrekhulp kan je alle steunkousen, voor benen en armen, aan- en uittrekken. Je rolt de steunkous over de paal (Cone), dan rol je de steunkous over de rol (Cuff) en dan rol je de kous weer af door je been of arm in de rol te steken en de steunkous af te rollen.

Meer informatie vind je bij de fabrikant, waar je de Doff N Donner Cuff & Cone ook direct kan bestellen....

Lees meer

Met de Cuff & Cone steunkousen aantrekhulp kan je alle steunkousen, voor benen en armen, aan- en uittrekken. Je rolt de steunkous over de paal (Cone), dan rol je de steunkous over de rol (Cuff) en dan rol je de kous weer af door je been of arm in de rol te steken en de steunkous af te rollen.

Meer informatie vind je bij de fabrikant, waar je de Doff N Donner Cuff & Cone ook direct kan bestellen. De Doff N Donner Cuff & Cone is ook verkrijgbaar bij de meeste thuiszorgwinkels; de rol kost rond de € 40,-, set van rol en paal is rond de € 70,-

Bestel bij Bol.com

Bestel bij BeterHulp.nl

Bestel bij Steunkousen.nl

Lees minder

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (5)

Gemiddelde beoordeling

5 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “kantekening”

  Door Elly op 04 juli 2020

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  voor ouderen werkt deze niet naar zelfredzaamheid toe, je moet best lenig nog zijn. ook bij trombose moet je voorzichtig zijn doordat je de bloedvaten eerst dicht drukt en daarna worden de naar verwijdering manchet weer wijd kan er los komen van de vaatwand wat in de bloedbaan gaat zweven. in de wijkverpleging werken wij naar zelfredzaamheid toe daar is deze dus minder voor geschikt (ouderen, mensen met artrose in de handen e.d.) voor de uitvoerende is het wel een geschikt hulpmiddel

  Door Elly Waaijer (Scouters) op 19 december 2019

  Beste Ine, Je hebt helemaal gelijk de paal hoort er gewoon bij. Je kunt eventueel de arm van de kousendrager als alternatief gebruiken. Foto van paal is inmiddels toegevoegd.

  “De Cuff & Cone bespaart mij een hoop zweetdruppeltjes, ik werk in de zorg. ”

  Door Renée Cazemier op 24 januari 2018

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Professionele hulp bij het aantrekken van de steunkousen. Even weten hoe het werkt, hierna doe je het nooit meer zonder.

  “goed in gebruik na een paar keer oefenen”

  Door Ine van Klaveren - de Jong op 18 juli 2016

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  De "paal" die er niet bijstaat hoort er m.i. echt wel bij. Je laat de "cone" over de kous glijden. Tot het boord van de kous. Boord erover heen doen, en naar de teen toe rollen. Dan kous en cone er samen afhalen( dus rol met kous). Wat er het laatste afkomt, gelijk op de paal laten glijden. (Je bent geneigd om het setje om te draaien, maar dit niet doen) Dan de cone met kous op de paal gebruiken om de kous niet binnenste buiten eraf te halen. De cone vastzetten of stevig vasthouden. Vanaf de onderkant (het boord dus) met beide handen de kous naar de stompe kant schuiven. Op de cone zitten 2 zwarte vlakken en 2 vlakken die bekleed zijn. De handen op de zwarte vlakken zetten anders kun je niet schuiven. Met het aantrekken evt. huishoudhandschoenen gebruiken met goede "grip". Het enige nadeel is als je met vakantie of zo gaat, die paal niet makkelijk is om mee te nemen, maar een makkelijk hulpmiddel vind ik belangrijker!

   Reactie(s) op: “goed in gebruik na een paar keer oefenen”
  • “Geweldig produkt als je weet hoe te gebruiken.”

   Door Myp op 24 maart 2020

   Ik kreeg last van mijn vingers na een aanrijding. Als de cone goed vast staat rol je met vlakke hand de rol over de kous en breng je de kous met vlakke hand over het been om de kous af te rollen. Bij het uitdoen idem, kous weer afrollen over de cone. Geen pijn voor de client en geen pijn voor mij.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *