Opstahulp Sara Stedy van Arjo

De Sara Stedy van Arjo is een opstahulp waarin je nog voor zover mogelijk actief kan meewerken bij het gaan staan en zitten. De Sara Stedy kan een oplossing zijn voor transfers van en naar stoel, toilet of de rand van het bed. Dit hulpmiddel is wellicht een oplossing als je door verminderde (been)kracht niet meer ongesteund kan overstappen. Je moet voldoende rompbalans hebben om tijdens het verrijden stevig te blijven zitten of staan in de Sara Stedy. Wel heb...

Lees meer

De Sara Stedy van Arjo is een opstahulp waarin je nog voor zover mogelijk actief kan meewerken bij het gaan staan en zitten. De Sara Stedy kan een oplossing zijn voor transfers van en naar stoel, toilet of de rand van het bed. Dit hulpmiddel is wellicht een oplossing als je door verminderde (been)kracht niet meer ongesteund kan overstappen. Je moet voldoende rompbalans hebben om tijdens het verrijden stevig te blijven zitten of staan in de Sara Stedy. Wel heb je altijd iemand nodig die de Sara Stedy voor jou verrijdt.

Voor de transfer zet je je voeten op de stroeve voetenplaat en trek je je op aan de stevige beugel. Tot je stevig staat. Zo train je ook tijdens de transfer nog een beetje je spieren en bewegelijkheid. De twee naar beide kanten wegdraaibare zitvlakken kunnen achter je gesloten worden waarna je er tegen steunen kunt in een zit-sta stand. De kniesteunen kunnen bijdragen bij het veilig opstaan en gaan zitten, en geven steun als je op de zitvlakken steunt. Dit is meestal prettig als je een stukje moet rijden met de Sara Stedy.

De poten van beide modellen kunnen met een voetpedaal gespreid en gesloten worden, zo kom je recht boven de meeste afmetingen stoelen en toilet.

Voor extra steun en veiligheid tijdens de transfer kan een rugsteunband gebruikt worden, die met clips aan de Sara Stedy wordt gekoppeld.

Er zijn twee uitvoeringen van de Sara Stedy:

 • De Sara Stedy, ontworpen voor gebruikers met een lengte van 149-193 cm en een gewicht van maximaal 182 kg.
 • De Sara Stedy Compact, geschikt voor kleinere gebruikers met een lengte van 138-172 cm en ook een gewicht van maximaal 182 kg.

Over de verschillende uitveringen van de Sara Stedy kun je meer informatie lezen op de website van de producent Arjo.

Lees minder

 • Verrijdbare opstahulp Sara Stedy Arjo
 • Verrijdbare opstahulp Sara Stedy Arjo
 • Verrijdbare opstahulp Sara Stedy Arjo
Verrijdbare opstahulp Sara Stedy Arjo

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (5)

Gemiddelde beoordeling

5 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Fijn”

  Door Tantri kramer op 16 februari 2022

  Ik heb in ziekenhuis geprobeerd Fijn apparaat. Kan ik huren, Hoeveel kost het ?

   Reactie(s) op: “Fijn”
  • Door Elly Waaijer, redactie Scouters op 16 februari 2022

   De Sara Stedy is een product van Arjo, zij verkopen dit product en kunnen je ook wellicht helpen waar je het product kunt huren. Als je het tijdelijk nodig hebt kun je het wellicht ook gratis of tegen een kleine vergoeding lenen via een thuiszorgwinkel bij jou in de buurt. Scouters verkoopt / verhuurt geen hulpmiddelen, wij zijn een Stichting met als doel onafhankelijke informatie delen samen met en voor eindgebruikers van hulpmiddelen. Telefoonnummer van Arjo is: 0344-640800

  “Fijn”

  Door Tantri kramer op 16 februari 2022

  Ik heb in ziekenhuis geprobeerd, vind ik fijne apparatuur

  “Ik wil hem zo graag proberen”

  Door Diny op 20 januari 2021

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Allerlei apparatsn, maar deze ziet simpel uit

   Reactie(s) op: “Ik wil hem zo graag proberen”
  • “Fijn apparaat”

   Door Diny op 16 april 2021

   Patient kon minimaal met 1 been gaan staan. Door daarna te k7nnen gaan zitten kan alles rustig aan. Hij kon gebracht worden naar iedere stoel en bed. Zonder stress. Voetenbankje zou iets hoger kunnen. Loopt beetje vast op verhoging.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *