Zorgfauteuil 570 Vario van Fitform

Heb jij een speciale aangepaste stoel nodig dan is de zorgfauteuil 570 Vario van Fitform wellicht een goede optie.  Deze stoel wordt helemaal op je persoonlijke maat ingesteld. Dat geldt voor de zithoogte, zitdiepte en armleuninghoogte. Er zijn verschillende zitbreedtes beschikbaar. Ben je niet zo groot, dan is er een mini-variant. Ook de hoogte en dikte van de lendensteun is op maat instelbaar.

In deze zorgstoel kun je goed ondersteund en comfortabel zitten, relaxen en liggen (met de benen omhoog)....

Lees meer

Heb jij een speciale aangepaste stoel nodig dan is de zorgfauteuil 570 Vario van Fitform wellicht een goede optie.  Deze stoel wordt helemaal op je persoonlijke maat ingesteld. Dat geldt voor de zithoogte, zitdiepte en armleuninghoogte. Er zijn verschillende zitbreedtes beschikbaar. Ben je niet zo groot, dan is er een mini-variant. Ook de hoogte en dikte van de lendensteun is op maat instelbaar.

In deze zorgstoel kun je goed ondersteund en comfortabel zitten, relaxen en liggen (met de benen omhoog). Een sta-op functie zorgt ervoor dat je makkelijk zelf uit je stoel kunt opstaan. De ergonomisch verantwoorde ‘vaste’ zithoek voorkomt onderuitzakken en blijft ook in de kantelpositie intact.

Je kunt kiezen voor diverse individuele aanpassingen en opties die aansluiten bij specifieke behoeften. Voorbeelden hiervan zijn:

 • ILP Extra rugleuning , kan fijn zijn als je een probleem hebt met je rompbalans
 • Wegklapbaar zijpand voor transfer naar en van een rolstoel
 • Arthrodese zitting, o.a. een goede oplossing als je een beenprothese en/of een bewegingsbeperking van heup of knie hebt
 • Extra verlengde beensteun, o.a. prettig als je orthopedische schoenen draagt
 • Uitwisselbaar zittingsysteem voor diverse kussens (traagschuim, latex, antidecubitus)
 • Hemiplegie armleuning, biedt extra ondersteuning en comfort als je een halfzijdige verlamming hebt
 • Optie fitMotion geeft een seintje als het tijd wordt om te gaan bewegen, omdat langdurig stilzitten niet goed voor je gezondheid is. Wanneer zelf bewegen op dat moment niet mogelijk of gewenst is, zet fitMotion de fauteuil in een hele subtiele beweegstand.

De Fitform 570 Vario Zorgfauteuil wordt in bepaalde situaties vergoed door de zorgverzekeraar. Hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden. Een speciaal aangepaste fauteuil valt alleen onder de vergoedingsregeling van de zorgverzekeraar als je een ernstig zitprobleem hebt. Bijvoorbeeld balansproblemen, ernstige scoliose, spasticiteit of bewegingsbeperking in heup en knie. Als je “alleen” moeite hebt met opstaan en gaan zitten, is een sta op stoel op maat mogelijk wel een goede oplossing voor jou, maar krijg je meestal niet vergoed.

Als je aanspraak wilt maken op een vergoeding heb je een medische verklaring van jouw arts nodig. En heb je een uitgebreid ergotherapeutisch verslag nodig. De zorgverzekering (of gemachtigde hulpmiddelenleverancier) beoordeelt de aanvraag, nadat zij een huisbezoek hebben afgelegd.

Vergoeding via jouw gemeente (Wmo)?

Als je niet in aanmerking komt voor vergoeding via de zorgverzekeraar, is het soms wel mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding via de WMO aan te vragen. Elke gemeente vult de mogelijke vergoedingen zelf in, informeer bij jouw eigen gemeente naar de mogelijkheden

Waar te koop?

Deze stoel is bij verschillende (zorg)winkels te koop vanaf circa 2.150 euro. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.

Meer informatie over de Fitform 570 Vario Zorgfauteuil lees je op de site van Fitform

Meer sta-op-stoelen vind je hier.

Lees minder

 • Comfortabel zitten
 • Sta-op-stoel Fitform 570 Vario
 • 32
 • Sta-op-stoel Fitform 570 Vario
Comfortabel zitten

Gemiddelde beoordeling

 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Kwaliteit
 • Prijs

Beoordelingen (1)

Gemiddelde beoordeling

1 beoordeling(en) | Schrijf een beoordeling

  “Uiterst comfortabele stoel, vormgeving ook echt mooi!”

  Door Elly Waaijer (Scouters) op 15 september 2020

  Design
  Gebruiksgemak
  Kwaliteit
  Prijs

  Mijn echtgenoot Piet kocht de Fitform zorgstoel in 2013. Na een herseninfarct heeft hij een halfzijdig verlamming, hele dag in een rolstoel zitten is vermoeiend en dan is deze stoel echt een verademing. Hij zit er veel in en gebruikt de verstellingen om af en toe van houding te veranderen. Ook goede oplossing tegen de vochtophoping in zijn benen. Soms is het zo fijn om de steunkousen even uit te kunnen doen, benen omhoog helpt dan mooi tegen het vocht in de benen. En tot slot is het voor mij ook de beste positie om Piet te helpen met het aantrekken van zijn steunkousen, , kan er dicht bij staan en niet nodig om te buiken. Kortom wij zijn erg blij met deze stoel, al 7 jaar zonder enige storing.

Een beoordeling toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *