Onafhankelijke hulpmiddelenwijzer voor en door mensen met een bewegingsbeperking

Ben je op zoek naar een praktische oplossing of het beste hulpmiddel voor jou? Scouters is de nieuwste onafhankelijke hulpmiddelenwijzer waar je overzicht vindt van de beste tips, oplossingen en hulpmiddelen om beter te bewegen. Ook test ons ervaren testteam regelmatig hulpmiddelen, vind je een begrijpelijk en up-to-date overzicht van de regels en wetten rond vergoedingen en blijf je via Scouters op de hoogte van het laatste nieuws en de releases van de meest innovatieve hulpmiddelen.

Onafhankelijk overzicht van de beste en meest innovatieve hulpmiddelen

Stijn Gooskens was 26 toen hij ongelukkigerwijs met een dwarslaesie kwam te zitten. Na revalidatie wilde hij geen patiënt blijven, maar hij kon wel onafhankelijk advies en praktische hulpmiddelen gebruiken. Hij kon dit niet goed vinden. Scouters is er voor Stijn en de 2,2 miljoen Nederlanders met een blessure, handicap of die minder goed kunnen bewegen, bijvoorbeeld omdat ze ouder worden.

Op Scouters vind je de beste en meest innovatieve hulpmiddelen op beter te bewegen. Door de onafhankelijke redactie geselecteerd op basis van:

  • Ervaringen en tips van mensen met een bewegingsbeperking
  • Producttests van onafhankelijke consumentenplatforms
  • Nationale en internationale reviews van gebruikers
  • Deskundig advies van (medisch) specialisten

Op de hoogte blijven van de nieuwste producttests?

Schrijf je ook in voor de Scouters nieuwsbrief en mis niets!

Ik schrijf me direct in

Kies het beste hulpmiddel voor jou

Of je nu een hulpmiddel of product wil huren, leasen, via het WMO-loket van je gemeente krijgt of er zelf een tweedehands of nieuw koopt: het is belangrijk het juiste hulpmiddel te kiezen dat het beste voor jou is. Een professional kan de keuze begeleiden, maar je kan ook zelf het een en ander uitzoeken. Er zijn veel sites met keuzehulpen, maar als deze sites van een verkoper zijn of verkopers worden toegelaten tegen betaling, is de hulp niet onafhankelijk en kan je je afvragen hoe betrouwbaar de informatie is. We maakten daarom deze keuzehulpen voor je. Deze worden continu up-to-date gehouden en we werken hard aan meer keuzehulpen.

Keuzehulp boodschappentrolley

Keuzehulp rolstoelaandrijving

Keuzehulp scootmobiel

Wil jij jouw ervaring delen of heb je een vraag of suggestie?

Scouters wordt continu up-to-date gehouden, iedere dag scouten we nieuwe producten en we werken hard aan meer producttest en keuzehulpen. Jouw ervaring, vraag of suggestie voor verbetering of aanvulling hiervoor is altijd welkom.

Laat het ons weten