Ik wil beter aan- en uitkleden

Schoenen

Je schoenen aan en uit doen. Het lijkt zo’n simpel klusje, maar wat nu als bukken niet goed gaat of je onvoldoende grip hebt om je veters te stikken. Er zijn allerlei oplossingen en hulpmiddelen waarmee je toch zelf je schoenen kan aan- en uittrekken.

Schoenen aantrekken

Het helpt als je een been op een stoel of bijvoorbeeld een trap zet om je schoen aan te trekken.

Schoenen trek je natuurlijk gemakkelijk aan met een schoenlepel. Om niet te hoeven reiken, zijn er ook verlengde schoenlepels. Het helpt ook om gladde sokken of pantykousjes te dragen (ja, mannen), om zo soepeler je schoen te kunnen aan- en uittrekken. En er zijn schoenlepels met extra grip: het handvat is grover en van rubber, zodat je de lepel veel gemakkelijk beet houdt.

Hulpmiddelen bij je schoenen aandoen

Wist je dat er veel verschillende soorten elastieken veters zijn waardoor je veterschoenen instappers worden? Super handig! Bekijk innovatieve hulpmiddelen om je schoenen beter aan te doen:

Instappers of schoenen met elastische veters

Ook handig als je schoenen niet zo makkelijk aan en weer uit kan doen, instappers kopen of je normale veters vervangen door elastische veters. Dan worden veterschoenen eigenlijk ook gewoon instapschoenen, maar dan zonder dat je het ziet. Je hebt allerlei soorten elastische veters.

Schoenen uittrekken

Je schoenen kan je met je andere voet uit proberen te trekken, maar dat is niet altijd stabiel. Er bestaat ook een schoenen uittrekhulp: een plastic wip met aan een kant een ‘pedaal’ en aan de andere kant een uitsparing. Je ene voet zet je achter en de voet waar de schoen van wil uittrekken in de uitsparing in het frame, aan de voorkant. Je houdt met de achterste voet de hulp stabiel en je schoen gaat uit. Praktisch!

Heb je meer tips of wil je je ervaring delen?

Heb je meer tips en oplossingen bij het aandoen van schoenen of laarzen? Heb je ervaring met één van deze oplossingen of hulpmiddelen die je graag deelt? Of mis je onderwerpen en heb je tips die anderen vooruit kunnen helpen? Laat het ons horen, dan vullen we de informatie over het aandoen van schoenen graag aan met jouw tips.

Deel jouw ervaring of vraag in de Facebook-groep

Tip de Scouters redactie