Comfortabel in bed

Verwennende slaaprituelen. een warme douche, een lekkere massage, drink de lekkerste kruidenthee , gebruik dat gezichtsmasker. Doe even de dingen waardoor jij je helemaal lekker in je lijf voelt.
Verder hoeft er niets meer-rituelen. Bovenstaande tips zijn allemaal wel rustgevend, maar als alles klaar ligt en niets meer hoeft, kun je bijvoorbeeld nog even een lekker boek pakken. Of zet je lievelingsmuziek aan. Spreekt natuurlijk vanzelf dat heftige muziek geen optie is. Lig Je Lekker? Een lekker bed waarin je ontspannen kunt liggen is goed voor je slaap. Dat gaat niet alleen om liggen in bed, maar ook om:

• In en uit bed stappen
• Comfortabel liggen in bed
• Zitten in bed
• Liggen en draaien in bed

Lieve baby in te klein rieten karretjeLig jij vaak te draaien, en lukt het maar niet om een prettige slaaphouding te vinden? Dan is het misschien verstandig om een keer te kijken of het kussen en het matras waar je op slaapt wel bij jou passen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende kussens voor buik-, rug- en zijslapers, en ook de juiste hardheid en dikte van een matras verschilt per slaaphouding. Een fijn bed is een belangrijke basis voor goede slaap.

En zoek je nog meer informatie over makkelijk in en uit bed komen, kijk dan eens bij Ik wil beter (op)staan Ik wil beter in en uit bed – andere transfers

Blijf op de hoogte van de beste oplossingen en nieuwste hulpmiddelen

Heb je meer tips of wil je je ervaring delen?

Heb je meer tips en oplossingen bij het zitten in bed? Of heb je ervaring met één van deze oplossingen of aanvragen die je graag deelt? We vullen de informatie graag aan met jouw tips.

Deel jouw ervaring of vraag in de Facebook-groep

Tip de Scouters redactie