stoelmetmeisje

Stoelen bij onrust

Heb je een mentale of neurologisch aandoeningen zoals dementie dan voel je vaak onrust. Dit kan leiden tot een onrustige houding, zoals dwalen of agitatie. Dit onrustige gedrag kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Bijvoorbeeld door veel omgevingsgeluid, onprettige verlichting, verveling, lichamelijk ongemak, combinatie van medicatie.

 Stoelen met schommelbewegingen

Schommelbewegingen kunnen bijdragen aan het verminderen van dit onrustig gedrag, en kunnen hierdoor bijdragen aan het verminderen van deze onrust. Er zijn verschillende soorten stoelen die inspelen op deze wetenschap. Stoelen, die ook veilig en geschikt zijn voor deze doelgroep.

 Stoelen die prikkels beperken

 Als je via je zintuigen te veel prikkels binnen krijgt kan dit stress of onrust opleveren. Door deze omgevingsprikkels te reduceren kun je weer tot rust komen. Dit is bijvoorbeeld ook toepasbaar in een drukke werkomgeving waarbij je je even kan afsluiten voor de omgeving. Zoals een school of werkplek.

Een aantal voorbeelden

Schommelstoel Thera-Glide

De Thera-Glide is een stoel die in voor- en achterwaartse richting kan bewegen. Het is een echte relaxstoel. De Thera-Glide komt in beweging door met je benen en voeten zelf af te zetten op de grond. Deze stoel heeft een automatische rem, die in werking treedt als de rugleuning niet meer wordt belast, waardoor de gebruiker veilig kan opstaan.

Schommelstoel ZEN Vario van Fitform

Een belangrijk kenmerk van de ZEN schommelstoel, ook wel zorgstoel genoemd,  is de schommelbeweging. Als je op de ZEN stoel zit kun je je prettiger voelen, omdat je minder onrust ervaart.

De stoel kan veilig gebruikt worden door voorgeprogrammeerde stoelbewegingen, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. Ook zit je met goede ondersteuning, afgestemd op jouw lichaamsmaten.

ThevoChair

De rugleuning van de ThevoChair zet automatisch de geringste beweging van de gebruiker – zelfs ademen – om in micro-kleine tegenbewegingen. Deze MiS Micro-Stimulatie® zorgt ervoor dat je als gebruiker je lichaam beter voelt en waarneemt.

Ergoline 4-Senses akoestische stoel

De Ergoline 4-Senses akoestische stoel reduceert omgevingsprikkels, waardoor je in je eigen veilige omgeving tot rust komt.

Ergoline 4-Senses Cap

De Ergoline 4-Senses Cap gaat uit van hetzelfde concept als de akoestische stoel. De Cap is speciaal ontwikkeld als je in een rolstoel zit. Ook de Cap reduceert omgevingsprikkels waardoor in je eigen veilige omgeving tot rust kunt komen.