Trippelstoel

Een trippelstoel is een instelbare stoel met wielen waarmee je je zelfstandig zittend met weinig inspanning in huis kan verplaatsen. De trippelstoel lijkt op een bureaustoel, maar is over het algemeen stabieler. En een trippelstoel heeft in tegenstelling tot een bureaustoel een rem. Meestal via een handel zodat je zonder risico plaats neemt of gaat staan. Ze bestaan ook met een elektrische rem.

Sommige trippelstoelen zijn volledig aan jou aan te passen. Dan kun je kiezen uit verschillende soorten zittingen, rugleuningen, armleggers en extra ondersteuning. Trippelstoelen zijn handmatig of elektrisch in te stellen, en zijn voor de verschillende gebruiksmomenten in te zetten. Afhankelijk van jouw mogelijkheden en wensen maak je een keus wat voor type en toevoegingen je nodig hebt. Kies een merk en type dat degelijk en makkelijk instelbaar is.

Elektrische trippelstoel MondoHoe gebruik je een trippelstoel?

Door de wielen van de trippelstoel kun je je met een of beide benen (achteruit) verplaatsen. Eventueel ook met behulp van je armen, want er zijn ook trippelstoelen die extra hoepelwielen hebben.

Het voortbewegen met een of beide benen noem je trippelen. Je kunt je hierdoor binnen een ruimte van je huis verplaatsen, maar ook van ruimte naar ruimte op dezelfde verdieping. Afhankelijk van het materiaal op de vloer, maak je een keuze voor het soort wiel. Omdat de wielen betrekkelijk klein zijn, is het rijden over een drempel niet gemakkelijk / niet mogelijk.

Daarnaast is het ook mogelijk om de trippelstoel in hoogte te verstellen zodat je bijvoorbeeld met een goede ergonomische houding aan de verschillende tafels en aanrecht kunt zitten (eten, werken, koken, hobby’s, huishouden). Of zelfs iets uit een hoog kastje kunt pakken. Vaak is het dan fijn dat je een ring hebt om je voeten op te plaatsen. Ze zijn er ook met (opklapbare) voetplaten.

Vergoeding trippelstoelen

Met een goede indicatie vergoedt je zorgverzekering een trippelstoel voor gebruik in en om het huis. Je kunt een ergotherapeut vragen je bij de aanvraag te helpen.

 

Voorbeelden trippelstoelen

Meer Trippelstoelen