Ik wil beter boodschappen doen

Boodschappen dragen

Je bent in de supermarkt voor je boodschappen. Hoe neem je je boodschappen daarna zo handig mogelijk mee naar huis? Er zijn allerlei oplossingen en hulpmiddelen waarmee je je boodschappen kan dragen.

Je tas dragen

Een plastic tas kan behoorlijk knellen bij je vingers. Daarom is daar een slimme oplossing voor bedacht: een tassendrager. Deze ondersteunt (One Trip Grip) of verlengt (YokeShopper) het handvat van je plastic tas, waardoor die niet meer knelt of snijdt. Als je handig bent, kan je zoiets misschien ook zelf maken. Met een lapje stof en wat vulling maak je zoiets ook van stof bijvoorbeeld.

Tip: met een karabijnhaakkarabijnhaak

Wat ook handig is, is het gebruiken van een karabijnhaak voor het tillen van je tassen. Hier kan je makkelijk je tassen in hangen. Misschien heb jij er nog wel eentje in je schuur liggen? Anders kan je er ook een halen bij bijvoorbeeld bouwmarkten.

Vind je dit een leuke lifehack? We hebben nog meer lifehacks voor je gescout!

 

 

Blijf op de hoogte van de beste oplossingen en nieuwste hulpmiddelen

Hulpmiddelen om je boodschappen te dragen

Wist je dat steeds boodschappentrolleys zijn waarmee je de trap heel makkelijk op kan? En dat er heel handige handvatten zijn waarmee je boodschappentasje comfortabel kan dragen? Bekijk hier innovatieve hulpmiddelen om je boodschappen te dragen.

Boodschappentrolleys

Boodschappentrolley voor trap Royal AndersenWeliswaar old school maar heel functioneel: de boodschappentrolley. Je hebt trolleys die je moet duwen en die je achter je aan kan trekken. De trolleys van Playmarket bijvoorbeeld kan je voor je uit duwen én geven tegelijk steun bij het lopen dankzij de 4 wielen. Ze zijn er echt in alle soorten, maten, kleuren en patronen. Bij veel trolleys kan je de tas ook van het wagentje afnemen. Er zijn ook boodschappentrolleys met zitje, zoals deze trolley van Andersen.

Nadeel van een trolley is wel dat de tassen bijna altijd tot aan de grond komen. Je moet daarom diep reiken om de onderste boodschappen te pakken. Maar ook hiervoor zijn oplossingen bedacht. Een trolley met een hogere mand. Die ziet eruit als een enkele postkar. Handig! Ook zijn er trolleys die je zo de trap optrekt, de 3 wieltjes rollen een-voor-een naar boven. En sommige trolleys kan je aan je fiets of winkelwagen hangen, zodat je niet met een trolley én een mandje of kar door de winkel hoeft te lopen.

Keuzehulp boodschappentrolleyKeuzehulp: Kies de beste boodschappentrolley voor jou

Wat voor boodschappentrolleys zijn er en waar let je op? We scoutten de beste boodschappentrolleys voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Kies de beste boodschappentrolley voor jou

Manden en tassen voor bij je loophulpmiddel

Ga je met een wandelstok, de scootmobiel, een rollator of in een rolstoel naar de winkel of supermarkt? Dan kan je daaraan ook een tas of mand bevestigen. Als die bovendien afneembaar is, draag je deze tas of mand ook gemakkelijk mee de winkel in en uit.

Boodschappen doen in je rolstoel

Hoe doe je je boodschappen in een rolstoel? Die vraag krijgt de Scouters redactie geregeld. In sommige supermarkten zijn er speciaal boodschappenkarren beschikbaar voor rolstoelgebruikers, zoals bij Albert Heijn. In onderstaande video zoekt Robin van de Albert Heijn dit uit. Doe jij boodschappen bij een andere supermarkt, vraag dan na of deze oplossing ook daar beschikbaar is.

Andere tip: neem een helping hand mee, om lichte spullen die hoog in de schappen staan te kunnen grijpen.

BeterBio online bestellenZo beperk je het aantal boodschappen

Je kan natuurlijk in één keer je zware houdbare boodschappen bestellen en laten bezorgen en de verswaren steeds halen. Dan hoef je niet zo veel mee te slepen en ben je lekker onder de mensen in beweging. Je hoeft helemaal niet met boodschappen te sjouwen als je een portie eten bij iemand bij jou in de buurt bestelt via de site Thuisafgehaald. Iedereen die het leuk vindt ook voor anderen te koken, kan daar zijn eten aanbieden tegen de kostprijs. Je neemt je eigen bakjes mee, gaat naar de kok thuis en haalt hier een je portie eten af. Je kan je waardering online achterlaten en dus ook zien wat anderen van een kok vinden. Gezellig en gemakkelijk!

Heb je meer tips of wil je je ervaring delen?

Heb je meer tips en oplossingen bij het dragen van boodschappen? Of heb je ervaring met één van deze oplossingen die je graag deelt? We vullen de informatie graag aan met jouw tips.

Deel jouw ervaring of vraag in de Facebook-groep

Tip de Scouters redactie