Wandbeugel kunststof gehoekt met antislip Etac Handy 1

Beugels

Beugels bevestig je meestal aan de muur. Ze zijn er in heel veel soorten, maten en kleuren. Maar let ook op het materiaal van de beugel. Vooral in de badkamer kan het extra veiligheid bieden als de beugel niet te glad is. En niet onbelangrijk, de muur waar je de beugel op monteert moet sterk genoeg zijn om de beugel te monteren. Als je zelf twijfelt is het verstandig een vakman te vragen de beugel te bevestigen. Soms kan achter een te zwakke muur een achterplaat gemonteerd worden.

Beugels in de badkamer – toilet

Een alternatief, vaak gebruikt bij het toilet zijn beugels, die ook op de vloer afsteunen, dat beperkt de kracht, die je op de muur zet enorm.

Beugels met zuignappen

Er zijn ook beugels die je met zuignappen kunt bevestigen. Dit kan alleen op een echt gladde betegelde muur. Maar let wel, je moet altijd voor gebruik checken of de beugel nog wel goed vastzit. Dus als blijvende voorziening zijn de zuignap beugels eigenlijk niet geschikt. Wel handig om mee op reis te nemen.

Wandbeugel met zuignappen mobili van able2 slot

Beugels op de rand van het bad

Dan zijn er ook nog beugels die je op de rand van het bad kunt monteren. Die kunnen net de extra grip leveren om veilig uit of in het bad te stappen.Wandbeugel met zuignappen Invacare aan de muur boven het bad

Sta-op toilet

Naast beugels kun je ook nog denken aan een sta-op toilet. De toiletzitting duwt je langzaam omhoog. De hoek van de zitting verandert, zodat je alvast deels in een staande houding komt.

Verhoogd toilet

En heel belangrijk is de hoogte van het oppervlak waarop je zit. Door het plaatsen van een verhoogd toilet kun je soms net wel opstaan. Let bij de hoogte van het toilet wel goed op, dat je nog steeds je voeten plat op de grond kunt zetten. Een te hoog toilet verandert je zithouding. Dit kan een negatief effect hebben op je stoelgang.

Toiletverhoger Vitility zacht 10 cmLosse toiletverhoger

Er bestaan ook losse toiletverhogers. Let daarbij goed op of ze wel echt een stabiele zit verzorgen. Voor permanent gebruik is een standaard hogere pot een betere oplossing. Voordeel is wel, dat je de losse toiletverhoger mee kunt nemen.

Opstaan uit bed

Ook voor het opstaan uit bed is de hoogte natuurlijk van grote invloed. Heb je een hoog-laag verstelbaar bed, speel daarmee. Voor het op de rand van het bed komen vind je hulpmiddelen in de Keuzehulp Draaien en verplaatsen in bed Keuzehulp draaien een verplaatsen in bed.

Je kunt daar ook lezen over bedbeugels. Er bestaan bedbeugels die aan het bed worden gemonteerd. Of die je los op het bed plaatst.

Logo keukenhulp draaien en verplaatsen in bedBedbeugel

 

 

Opstaan uit een stoel of van de bank

Lukt het niet om op te staan uit een stoel of vanaf de bank dan kan een stoel of bankverhoger soms helpen. En net als het sta-op toilet bestaan er ook sta-op zittingen, die je in een stoel of op de bank kunt leggen. En zijn er hele comfortabele sta-op stoelen. Deze hebben vaak het voordeel, dat je ook in diverse houdingen in de stoel kunt zitten, of half liggen. Handige tips over goed zitten kun je ook vinden in de Ik Wil Beter Zithouding

Sta-op-stoel Fitform 570 VarioLukt het niet om op te staan uit een stoel of vanaf de bank dan kan een stoel of bankverhoger soms helpen. En net als het sta-op toilet bestaan er ook sta-op zittingen, die je in een stoel of op de bank kunt leggen. En zijn er hele comfortabele sta-op stoelen. Deze hebben vaak het voordeel, dat je ook in diverse houdingen in de stoel kunt zitten, of half liggen. Handige tips over goed zitten kun je ook vinden in de Ik Wil Beter ZithoudingSta-op-stoel Fitform 570 Vario