pakpaal-tomzorg-in-gebruik

Pakpalen

Net als de beugels zijn er ook pakpalen in diverse uitvoeringen, dus orienteer je goed voor je een pakpaal aanschaft. Een pakpaal klem je tussen het plafond en de vloer, meestal is gereedschap niet nodig. En een mooi voordeel, je kunt de pakpaal ook meenemen want is meestal in een aantal delen uit elkaar te halen.
Het voordeel van een pakpaal is dat je deze op alle hoogten vast kunt pakken en je ook echt rechtop kunt gaan staan. Dit kan het risico op vallen tijdens een overstap van bijvoorbeeld rolstoel naar bed aanzienlijk verkleinen.

Soorten pakpalen

De meest simpele pakpaal is een in lengte verstelbare paal met een boven en onderplaat of steun.

Je hebt ook pakpalen, die standaard een extra beugel hebben. Die beugel kan bij een aantal palen ook nog verdraaid worden in diverse standen.

En tot slot is er een pakpaal met een papegaai. Die versie kun je wellicht liggend in bed gebruiken om je te draaien of je te verplaatsen in bed. En ook als ondersteuning bij het in en uit bed stappen.

Genoemde onderdelen kun je soms ook als accessoires bijkopen. Dus ook voor een simpele pakpaal moet je even goed nadenken wat je er precies mee wilt kunnen.

En zorg dat je goed weet wat de afstand is tussen de vloer en het plafond. En of je plafond de kracht kan hebben. De meeste leveranciers hebben dat goed omschreven waar het plafond aan moet voldoen. Soms kun je een extra plaat kopen om de plek waar het plafond belast wordt te vergroten.

Pakpaal met beugel van 80cm van Q-neticspakpaal-stander