Aankoppelbike

Rol jij normaal met een handbewogen rolstoel, maar wil je weleens verder rijden dan jou al popelend lukt, of wil je gewoon een beetje sneller rollen, dan is een bike die je aan je handbewogen rolstoel kunt koppen wellicht voor jou een goede oplossing. Er zijn verschillend benamingen, die voor dit hulpmiddel door elkaar heen gebruikt worden. De Scouters redactie heeft ervoor gekozen om de handbediende aan te koppelen bike een handbike te nomen. En de aan te koppelen bike, die elektrisch wordt aangedreven een aankoppelbike. En om het ingewikkeld te maken, zijn er ook nog hybride aan te koppelen bikes, voor ons de hybride aankoppelbike. Nadat je nagedacht hebt over welke aandrijving jouw voorkeur heeft, is het ook heel belangrijk, dat je nadenkt over de draaicirkel, het terrein waar je op wilt rijden en ook heel belangrijk hoe makkelijk is de bike aan te koppelen.

Handbike

Met de handbikes hebben we nog weinig ervaring in het Scouters team. Heb jij die ervaring wel, laat ons jouw keuze weten. Welke handbike is voor jou de beste en waarom. Schrijf dat de redactie van Scouters

Aankoppelbikes

De ontwikkeling van aankoppelbikes gaat snel. Inmiddels zijn ze in diverse soorten te koop, ook constateerden we behoorlijke prijsverschillen.

Keuzehulp elektrische aankoppelbikeEen aankoppelbike kan een enorme vrijheid creëren. Je kunt gewoon je handbewogen rolstoel gebruiken. Maar in combinatie met een elektrische aankoppelbike vergroot je enorm jouw actieradius. En vergroot je je snelheid, waardoor je samen op kunt gaan met een fietser naast je.

Let goed op alle verschillen. Daarvoor maakten wij samen met Jacqueline Leenders, ergotherapeut en lange tijd hoofdredacteur van het Ergotherapie Magazine een Keuzehulp elektrische aankoppelbikes

 

 

Aankoppelbare elektrische trike Sherpa met Stephanie Hollanders 3

Bekijk onderstaande testfilm, die wij samen maakten met Jan, gebruiker van een aankoppelbike.

Hybride aankoppelbikes

De hybride aankoppelbike biedt je de vrijheid van een grote actieradius, snelheid in combinatie met in beweging blijven. Goed voor je conditie, maar ook fijn want dan blijf je warm ook als je een lange afstand aflegt in de winter. Zo kwam een van de vrijwilligers van Scouters in december naar de jaarlijkse Scouters teamlunch van Amstelveen naar Breukelen, terwijl het echt goed koud was. Toch zo’n 30 kilometer rijden.

Handbike Batec Hybride 2 van Mobility Products product