traphulp assistep in gebruik

Traphulp

Wil jij veilig blijven traplopen maar levert dat af en toe een gevaarlijk moment op? En je wil ook optimaal in beweging blijven? Dat kan met een aktieve traphulp. Een traphulp is een beugel die gemaakt is aan een speciale trapleuning. Als je naar boven of beneden loopt, duw je de beugel vooruit. Als je de beugel omlaag trekt, vergrendelt de beugel zodat je niet naar voor of achter kan vallen.

Hoe werkt het?
Om de traphulp te gebruiken schuif je de beugel naar voren en neem je de volgende stap door je beide handen op het handvat te plaatsen en dit te herhalen tot je boven of beneden bent. Dit hoeft niet aan een stuk door, je kan halverwege de trap ook even rusten door op de beugel te steunen. Als je de traphulp niet gebruikt kan je de beugel inklappen. Zo blijft de trap goed beschikbaar voor andere traplopers.

Passieve traphulp

Er bestaan ook meer passieve traphulpen in de vorm van een stoeltje dat door iemand anders jou omhoog of omlaag kan laten gaan over de trap. Dit is een redelijk zware handeling, dus voor dagelijks gebruik niet het meest ideaal. Het lukt ook zeker niet op alle trappen. Maar kan soms een oplossing bieden voor een incidentele wens om ergens boven te komen of naar beneden te gaan.