Stannah trap met bocht Traplift

Traplift

Heeft jouw huis meer verdiepingen en wordt het traplopen minder veilig of het lukt gewoon niet meer. Dan kan in veel situaties een traplift een uitkomst bieden om toch in jouw huis te kunnen blijven wonen.

Traplift met stoeltje

De meest bekende traplift bestaat uit een rail, waarlangs een stoeltje langzaam omhoog of omlaag glijdt. Dat kan op een rechte trap. Maar past ook op de meeste trappen met een of meer bochten. Kijk wel of de trap ook veilig blijft voor mensen die lopend de trap willen nemen. Ga niet over een nacht ijs, verdiep je in de opties. En het oog wil ook wat. En denk ook na over de eventuele noodzaak om een trap af te sluiten voor kleine kinderen.

Transfer van rolstoel of tippelstoel komt ook veel voor. Speelt dat bij jou ook, denk dan goed na of je de stoel o[p een goede plek kunt parkeren, zowel onder- als bovenaan de traplift. En denk goed na, betekent wel dat je boven en beneden een stoel moet hebben die geschikt is voor alle activiteiten die je op die verdieping wilt kunnen doen.

Keuzehulp trapliften

Het Scouters team maakten een Keuzehulp Trapliften, waar je veel van de overwegingen waaraan te denken bij de aanvraag of aanschaf van een traplift. Ook eventueel financiering van een traplift staat beschreven.

Keuzehulp traplift

Traplift met plateau

Er bestaan ook trapliften, die jou met stoel en al naar boven en beneden brengen. Dat begint met een plateaulift. Maar echt innovatief is de trap en plateau in één.

Plateau lift