Haken

Het haakhandje is de ultieme oplossing om te haken met moeilijke handen. Of je nu reuma of een andere beperkte handfunctie hebt, je kan altijd blijven haken met het haakhandje om dat de dunne pennen omgeven zijn met een zachte dikke foamlaag die de schokken dempt.

Breien

Vind je het leuk om zelfgebreide dingen te maken maar lukt breien je fysiek niet. Dan kun je gebruik maken van een breiring of breiraam. Zij zijn gewoon te koop bij Action, Zeeman of HEMA Natuurlijk zijn ze er ook in duurdere versies in de betere handwerkzaak of verkrijgbaar via internet.

Wat is een Breiraam?

Een breiraam is een rond of rechthoekig frame met pinnetjes erop, vergelijkbaar met een punnik poppetje, maar dan groter. Breiramen zijn in verschillende formaten te verkrijgen, waardoor je een grote variatie aan projecten kunt maken, van sokken tot dekens.

Naaldvilten

Naaldvilten is een techniek waarmee je verschillende vormen kunt maken met omgesponnen wol. Je prikt plukjes wol met een naald met weerhaakjes aan elkaar in de vorm die jij wilt. Zo wordt het vilt steeds dichter en maak je 3d vormen. Alsof je kleit met wol.