Uitjes

Als je in een rolstoel zit is toegankelijkheid lang niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er in Nederland heel veel leuke toegankelijke uitjes. Op deze sites vind je een selectie van de leukste, interessantste en meest verrassende dagjes uit in Nederland.

Korting

In pretparken of dierentuinen kunnen nog kortingen of andere tarieven gelden voor mensen met een beperking. Ook mag je vaak kosteloos een  ‘begeleider’ meenemen naar dat soort attracties. Handig als je niet alleen op pad kunt. Je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je het niet even in de gaten houdt.

 

Voordelen tijdens een dagje uit

Ook zijn er vaak bepaalde rolstoelroutes. En bij sommige pretparken zou je de mazzel kunnen hebben dat je voorrang krijgt. Wil je met de trein reizen? Dan kun je een begeleiderskaart aanvragen. Je mag daarmee een gratis begeleider meenemen. Echter de aanvraag duurt lang. En de beoordeling door Argonaut is best streng. meer weten ga naar: Reizen met een beperking

De natuur in zonder drempels

Een frisse neus in alle jaargetijden? Of wandelen in een mooi natuurgebied met de hond? Dat zou toch voor iedereen mogelijk moeten zijn. Helaas kunnen we niet heel Nederland asfalteren. Dan zou er weinig van de natuur overblijven. Hier vind je rolstoelvriendelijke wandelroutes in Nederland. Ze zijn gerangschikt per provincie en Je kunt er ook een e-boek downloaden.

Ontspannen naar het strand

Om te ontspannen kan een bezoekje aan het strand niet ontbreken. Er zijn bijna op ieder strand in Nederland wel speciale (elektrische) . Meestal vallen die onder de fietsenverhuur.

De strandrolstoel, ook wel de Jutter genoemd, heeft speciale luchtbanden waardoor deze makkelijk voort te bewegen is in het zand. De elektrische strandrolstoel, de Wombat, beschikt ook over twee sterke elektromotoren waardoor je zelfstandig kunt voortbewegen.