Vakantie

Vakantie is voor de meeste mensen de ultieme vorm van ontspanning. Je rolstoel of beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Wie weet boek jij via deze tips iets leuks!

Kamperen

Het meest vrij ben je als kampeerder met je eigen tent, caravan of camper. Je kunt gaan en staan waar je wilt, en hebt altijd je eigen aanpassingen bij de hand. Zie je op tegen de kosten en het regelen van aanpassingen, het gesjouw met kampeerspullen of wil je eens wat uitproberen Dan is dit een website vol handige info.

De Egmonden

In de duinen van Egmond aan Zee vind je de nieuwe accommodatie Appartementen De Egmonden, 25 ruime vakantieappartementen, helemaal drempelloos en van alle gemakken voorzien. Heerlijk aan zee.

De appartementen zijn voorzien van brede doorgangen en elektrisch in hoogte verstelbare bedden. Ook de keukens zijn in hoogte verstelbaar. In de badkamer heb je de beschikking over een aangepast toilet, dubbele wastafel in twee hoogtes en twee douches, waarvan één voorzien van opklapbare douchestoel.

Avavieren

Volgens de initiatiefnemers van Avavieren is vakantie vieren met een handicap of een dagje uit met een beperking voor iedereen mogelijk. Kinderen en volwassenen met een beperking hebben de voorzieningen om te genieten van een dagje uit of een strandvakantie aan de kust van ‘s-Gravenzande.
Strandpark Vlugtenburg van Avavieren heeft 9 zorgbungalows met heel veel hulpmiddelen voor mensen met een beperking.
De strandrups is uniek in Nederland! De strandrups heeft ruimte voor 3 rolstoelen of voor 8 personen. Door het dak zit je bovendien droog als het regent. Zo kan je dus een heerlijke strandrit maken.

Eelke droomt

Eelke droomt verzamelt bijzondere hotels of B&B ’s waar ook aan mensen in een rolstoel is gedacht. Vooral in Nederland maar ook in het buitenland.
Ze maakt zelf gebruik van een elektrische rolstoel. Bij een heleboel adressen heeft ze zelf overnacht. Deze zijn herkenbaar aan de “Eelke heeft hier gedroomd” stempel. Ze heeft ook een facebookpagina @eelke_droomt,

Buitengewoon Reizen

Buitengewoon Reizen is een reisbureau dat reizen aanbiedt voor mensen met beperkingen. Buitengewoon Reizen biedt klanten een combinatie van service.

Wereldwijd biedt zij hotelkamers, appartementen, villa’s en andere rolstoelaangepaste accommodaties aan. Ook verzorgen ze je vlucht naar de bestemming. En op de locatie kunnen ze hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een hoog-laagbed of een douchestoel voor je regelen.

Hiernaast biedt Buitengewoon Reizen rolstoelaangepast vervoer voor transfers en excursies, autohuur (op sommige bestemmingen een rolstoelbus of aangepaste auto zonder chauffeur) en de verzekeringen zodat je zonder zorgen op reis kan.

Ook adviseert Buitengewoon Reizen je over en kunnen je alles vertellen over hoe het allemaal in zijn werk gaat op een vliegveld. Als het allemaal waar is wat ze beloven lijkt dit een prima reisbureau voor rolstoelers dus.

Wintersport met een beperking

Wil je ook eens heerlijk (leren) skiën? Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden om een wintersport zoals skiën te beoefenen voor mensen met een lichamelijke, beperking. Er zijn mensen die bijvoorbeeld op één been skiën of zittend skiën. Zo zijn er mono ski’s en monozitski’s of langlauf zitski’s. Nieuwsgierig?  Er zijn allerlei aanbieders.

De Blauwe Gids

Met een functiebeperking op vakantie? Ben je op zoek naar een aangepaste vakantie? De Blauwe Gids helpt je de juiste keuze te maken uit het brede aanbod! Zij bieden veelal groepsvakanties aan voor verschillende doelgroepen.
Alle reisorganisaties en accommodaties in de blauwe gids zijn lid van de NBAV, waardoor kwaliteit aanpassingen en hulp zijn gegarandeerd.