Vrije tijd

Wat bestaat er allemaal aan hulpmiddelen en aangepaste spellen om jou een ontspannen middag te bezorgen?
Wat dacht je van een gezelschapsspel? Je vindt op deze website bijvoorbeeld Rummikub, reuze-versies van 4-op-een-rij, Mikado, bingo en natuurlijk kaarten. Handig zijn de kaartspelhouders zodat je zelfs met bevende, onstabiele handen kan meespelen. Ontdek ook een heleboel leuke spelen die je nog niet kende.
Overigens kan je ook hulpmiddelen voor het lezen en schrijven terugvinden. Lees je graag een goed boek in bed, maar krijg je pijn aan je polsen of armen? Zijn de lettertjes vaak zodanig klein dat je moeite hebt om de woorden te lezen?
Geen probleem, een kleine aanpassing kan ervoor zorgen dat je optimaal kan genieten van vrije tijd! Veel van deze aanpassingen vind je bij ons op Scouters maar ook hier

Boardgames

Vind je het handig om online gezelschapspellen te spelen? Bijvoorbeeld met vrienden of familie. Je dan hoeft alleen maar  je muis te bedienen, Vooral tijdens de lockdown erg populair.

kijk dan eens op:

Board Game Arena

De makers van Board Game Arena claimen de grootse online bordspelservice van de wereld te zijn. Er zijn Meer dan 8 miljoen tegenstanders om uit te dagen op 500 beroemde bordspellen. Je kunt Azul, Carcassonne, Splendor, 7 Wonders Duel, Agricola, Space Base  spelen, en nog veel meer

 

Luisterboeken

Naast de handigheidjes die je op Scouters kunt vinden om een boek te lezen lijken luisterboeken de nieuwe trend in de wereld.

Wat zijn luisterboeken of audiobooks?

Het woord zegt het eigenlijk al. In plaats van boeken zelf te lezen worden bij luisterboeken (of in het Engels audiobooks) de tekst voorgelezen. Hierdoor is het mogelijk om boeken te ‘lezen’ zonder fysiek een boek, smartphone of e-reader vast te houden. Handig dus met een beperkte handfunctie, in bed of om te combineren met andere activiteiten of werkzaamheden. Op deze site vind je de verschillende aanbieders.

Hier komen ook e-boeken uitgebreid aan bod.

Het voordeel van e-boeken is dat ze lekker niks wegen, zo kun je gemakkelijk hele dikke boeken lezen zonder last te hebben van het gewicht. Dat kan op je telefoon, iPad of PC. Als je moeite hebt deze vast te houden gebruik dan  de bookseat deze is natuurlijk ook gewoon geschikt voor een boek.

Kijk ook eens bij Ik wil beter communiceren, daaronder vind je diverse hulpmiddelen voor mensen met een beperking van zicht of gehoor. Hulpmiddelen voor lezen, schrijven en je hobby uitvoeren, maar ook voor televisie kijken. Als je een indicatie hiervoor hebt, vergoedt je zorgverzekeraar deze hulpmiddelen.