Tips van januari die bewegen leuker en makkelijker maken

10 januari 2017 - Door: Redactie Scouters

Regelmatig krijgen wij de leukste tips binnen om beter te kunnen bewegen, waar je misschien wel net naar op zoek was. Hoe kan je bijvoorbeeld makkelijk je sjaal verwarmen, groenten snijden of boodschappen doen? We scoutten 3 tips voor je. Deel ook jouw tip!

tip-kersenpitten

1. Tip van scouter Marcelle: zelf een verwarmde sjaal maken met kersenpitten. Heb jij nog een oud kersenpittenkussen liggen? Gebruik de pitten om iets anders te verwarmen, zoals een sjaal met handvatten! Doe de pitten in een stoffen zakje en maak het zakje vast met bijvoorbeeld knoopjes aan je sjaal. Zo kan je voordat je weggaat de pitten even opwarmen, waardoor je lekker warme handen hebt.

tip-eiersnijder

2. Handig! Gebruik een eiersnijder om zachte groenten (champignons, gekookte aardappelen) in slechts een paar bewegingen in plakjes te snijden. Zo zijn je groenten snel gesneden, en het kost weinig kracht.

Meer tips bij koken

tip-zelfscan

3. Tip van ergotherapeut Marijke: “Je kan bij veel supermarkten (bij de AH, Jumbo en Hoogvliet zijn er een hoop filialen die dit aanbieden) zelf scannen met een handscanner, dit is erg praktisch. Als je een product uit het schap pakt, scan je het en doe je het product meteen in je tas. Hierbij hoef je jouw boodschappen niet meer van je karretje op de band te leggen, om het daarna weer in je boodschappentas te moeten doen. Als je je boodschappentas bij het boodschappen doen al goed inruimt, dan kun je na het afrekenen feitelijk meteen doorlopen. Het scheelt tillen, sjouwen en je hoeft veel minder lang in de rij te staan!”

Meer tips bij boodschappen doen

Ken jij nog meer leuke tips?

Wij zijn erg benieuwd naar de tips waar jij gebruik van maakt! Deel ze in een reactie of neem contact op met de Scouters redactie.

Icoon gemaakt door Vectors Market van www.flaticon.com

Reacties (3)

  • Door Xandra op 13 januari 2017

    Ook al zo moe na het douchen en dan moet je je nog afdrogen......trek na het douchen meteen een badstoffen (geen fleece dus) badjas aan en badstoffen slippers, ga lekker op de bank/stoel uitrusten en je wordt vanzelf droog. Tussen je tenen kun je het extra droog èn warm krijgen als je dat met de föhn droogt

  • Door Redactie Scouters op 12 januari 2017

    Beste Margriet, Wat een leuke tip! Graag neem ik verder contact op via de mail. ^Denise

  • Door margriet op 10 januari 2017

    gehakt rul bakken dit gaat heel makkelijk met een stampot stamper

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site